علائمی که نشان می دهند از سیستم ایمنی ضعیفی برخوردارید

سیستم ایمنی به مکانیسم دفاعی طبیعی بدن ما اشاره دارد که به طور مداوم از ما در برابر باکتری‌ ها، ویروس‌ ها و سایر عوامل بیماری‌ زا محافظت می‌ کند. یک سیستم ایمنی قوی برای حفظ سلامت و تندرستی کلی بسیار مهم است.

علائم سیستم ایمنی ضعیف
بیمار شدن مکرر، دیر خوب شدن زخم ها، خستگی مداوم، مشکلات گوارشی زیاد و سطح استرس بالا از علائم یک سیستم ایمنی ضعیف می باشند.

عوامل متعددی وجود دارند که می توانند منجر به تضعیف سیستم ایمنی بدن شوند. با به شناسایی آنها و اجرای استراتژی هایی برای ایجاد یک سیستم ایمنی قوی تر می توانید به سلامت و رفاه کلی بالاتری دست پیدا نمایید.

علائم سیستم ایمنی ضعیف

1- به طور مداوم به عفونت ها و بیماری ها مبتلا می شوید

یکی از مهمترین نشانه های سیستم ایمنی ضعیف این است که به طور مداوم به عفونت ها و بیماری ها گوناگون مبتلا می شوید. اگر به طور مکرر یا بیشتر از حد معمول دچار سرما خوردگی، آنفولانزا یا سایر عفونت‌ ها می‌ شوید، ممکن است سیستم ایمنی بدن شما وضعیت چندان مطلوبی نداشته باشد.

همچنین ممکن است درمان این عفونت ها بیشتر طول کشیده و در مقایسه با فردی که سیستم ایمنی سالمی دارد علائم شدید تری را تجربه نمایید.

2- زخم های شما خیلی دیر بهبود پیدا می کنند

یکی دیگر از نشانه های مهم ضعف در سیستم ایمنی بدن، بهبود آهسته جراحات و زخم ها است. به طور طبیعی، سیستم ایمنی به سرعت به آسیب‌ ها با ارسال پروتئین‌ ها و سلول‌ های ایمنی به مسیر زخم‌ ها پاسخ می‌ دهد تا روند بهبودی را آغاز کند.

با این حال، اگر سیستم ایمنی بدن شما در بهترین وضع خود قرار نداشته باشد، این روند ممکن است کند شده و در نهایت منجر به عوارض بیشتر و افزایش خطر می شود.

3- همیشه خسته اید

خستگی طولانی مدت یا مداوم یکی دیگر از علائم رایج سیستم ایمنی ضعیف است. هنگامی که سیستم ایمنی شما با مشکل مواجه می گردد، سطح انرژی شما نیز دچار مشکل می شود.

وقتی سیستم ایمنی دائماً درگیر رسیدگی به مسائل سلامتی شما و مبارزه با عفونت‌ ها باشد، می‌ تواند انرژی زیادی مصرف کرده و حتی زمانی که به اندازه کافی استراحت کرده باشید هم، ممکن است به شدت احساس خستگی و فرسودگی نمایید.

4- مشکلات گوارشی زیادی دارید

اگر مکرر اسهال، نفخ یا یبوست دارید، می تواند نشانه ای از ضعیف شدن سیستم ایمنی شما باشد.

تحقیقات نشان می دهد که تقریبا 70 درصد از سیستم ایمنی بدن شما در دستگاه گوارشتان قرار دارد. باکتری ها و میکروارگانیسم های مفیدی که در آنجا زندگی می کنند از روده شما در برابر عفونت محافظت کرده و از سیستم ایمنی بدن حمایت می نمایند.

کم بودن مقادیر این باکتری های مفید روده می تواند شما را در معرض خطر ویروس ها، التهاب مزمن و حتی اختلالات خود ایمنی قرار دهد.

5- سطح استرس شما بسیار بالاست

این تصادفی نیست که بعد از انجام یک پروژه بزرگ در محل کار یا درگیر شدن در یک موقعیت عاطفی/احساسی، بیمار می شوید.

طبق گزارش انجمن روانشناسی آمریکا، استرس طولانی مدت می تواند عملکرد سیستم ایمنی بدن را کاهش دهد.

این امر به این دلیل است که استرس، لنفوسیت‌ های بدن یعنی گلبول‌ های سفید خون را که به مبارزه با عفونت کمک می‌ کنند، کاهش می‌ دهد.

هرچه سطح لنفوسیت شما کمتر باشد، بیشتر در معرض خطر ابتلا به ویروس هایی مانند سرما خوردگی قرار خواهید داشت.

علاوه بر موارد ذکر شده، آلرژی، دردهای عضلانی و مفاصل و سردرد های مداوم نیز می تواند از علائم سیستم ایمنی ضعیف باشند.

راهکار هایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن

خبر خوب این است که تغییرات و عادات زیادی در سبک زندگی وجود دارد که می توانید در زندگی روزمره خود برای حمایت و بهبود سیستم ایمنی بدن برای دستیابی به سلامت مطلوب بگنجانید.

1- در مرحله اول، باید به چیز هایی که در طول روز می خورید دقت کرده و به مصرف یک رژیم غذایی متعادل که سرشار از مواد مغذی است روی بیاورید.

داشتن مقدار زیادی میوه، سبزیجات، غلات کامل و پروتئین در وعده های غذایی روزانه راهی عالی برای تامین ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان های ضروری بدن و رفع نیاز آن است. ویتامین هایی مانند ویتامین C، ویتامین D و روی، و مواد معدنی مانند سلنیوم و آهن نقش بسیار مهمی در حمایت از عملکرد سیستم ایمنی دارند.

2- درگیر شدن در فعالیت بدنی منظم می تواند راه خوب دیگری برای بهبود گردش خون، ترویج تولید سلول های ایمنی و در نهایت بهبود عملکرد کلی سیستم ایمنی باشد. می توانید هدف روزانه خود را برای دویدن، ورزش یا انجام نوعی فعالیت بدنی تعیین کنید. هدف قرار دادن ترکیبی از تمرینات هوازی، تمرینات قدرتی و تمرینات کششی مفید خواهد بود.

3- ذهن و بدن شما به هم متصل هستند، اضطراب مزمن، استرس و مسائل مربوط به سلامت روان می تواند منجر به عملکردهای مختلف بدن شود که یکی از آنها عملکرد صحیح سیستم ایمنی است. تمرین‌ های تمرکز حواس مانند مدیتیشن، یوگا و تمرین‌ های تنفس عمیق می‌ تواند باعث آرامش شده که در نهایت منجر به ذهنی آرام‌ تر و بهبود سیستم ایمنی شما می شود.

4- یکی دیگر از چیز هایی که به وسیله آن می توان به سرعت به یک سیستم ایمنی قوی دست یافت، داشتن خواب کافی است. اولویت قرار دادن یک خواب آرام حداقل ۷ تا ۹ ساعته برای بازیابی، بازسازی و شارژ مجدد سیستم ایمنی بدن ضروری است. برای عملکرد خوب بدن خود باید یک برنامه خواب ثابت و مناسب را برای خود ایجاد نمایید.

5- محدود کردن مصرف الکل و تنباکو، حفظ عادات بهداشتی خوب مانند شستن مکرر دست‌ها و هیدراته ماندن از دیگر عادات ضروری برای دستیابی به سلامت و تندرستی کلی و داشتن سیستم ایمنی قوی و سالم به شمار می روند.

منبع مقاله

ترجمه و بازنویسی شده توسط مجله پزشکی سلام

مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام از سال 1401 کار خود را در زمینه تهیه و انتشار مقالات و اخبار اختصاصی، معتبر و برگزیده پزشکی و سلامتی آغاز نموده است.

پاسخی بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

تازه ترین ها

مقالات ویژه

محبوب ترین ها