دویدن ممکن است همانند دارو های ضد افسردگی برای سلامت روان مفید باشد

بر اساس یک مطالعه جدید، دویدن منظم می تواند اثری همچون دارو های ضد افسردگی برای درمان افسردگی و اضطراب داشته باشد. با این حال، یک مطالعه نشان می‌ دهد که علیرغم مزایای سلامت جسمانی که ورزش و فعالیت بدنی دارد، پیروی از برنامه ورزشی منظم کاری سخت است.

نقش دویدن در درمان افسردگی
مواد شیمیایی آزاد شده در حین و بعد از دویدن می تواند به افرادی که اضطراب را تجربه می کنند کمک کند تا احساس آرامش بیشتری داشته باشند.

این مطالعه که در مجله Affective Disorders منتشر گردید، شامل 141 بیمار مبتلا به افسردگی یا اضطراب (یا هر دو) بود. از این تعداد، 45 شرکت‌ کننده، درمان 16 هفته‌ ای با دارو های ضد افسردگی اسیتالوپرام یا سرترالین را انتخاب کردند، در حالی که 96 نفر دو تا سه جلسه گروهی 45 دقیقه‌ای ورزش تحت نظارت دقیق را در هفته انتخاب نمودند.

اعضای گروه مصرف کننده دارو های ضد افسردگی، نسبت به افرادی که دویدن را انتخاب کرده بودند کمی افسرده تر بودند.

پس از 16 هفته، میزان بهبودی در هر دو گروه مشابه بود: 44.8٪ در میان کسانی که دارو های ضد افسردگی مصرف می کردند و 43.3٪ در کسانی که چند بار در هفته می دویدند.

همچنین، ورزش کردن تأثیر مثبتی بر سلامت جسمانی شرکت کنندگان داشت، زیرا گروه دونده بهبود هایی را در میزان وزن، اندازه دور کمر، فشار خون و عملکرد قلب خود مشاهده کردند. در همین حال، این نشانگر های متابولیک در گروه ضد افسردگی اندکی بدتر شد.

با وجود ترجیح اولیه برای دویدن نسبت به مصرف دارو های ضد افسردگی، پایبندی به پروتکل در گروه دویدن (52٪) کمتر از گروه ضد افسردگی (82٪) بود.

پروفسور Brenda Penninx از دانشگاه Vrije آمستردام و یکی از نویسندگان این مطالعه پس از ارائه یافته ها گفت: اینکه به بیماران بگوییم بدوند، کافی نیست. تغییر رفتار فعالیت بدنی نیاز به نظارت و تشویق کافی دارد، همانطور که این کار را با اجرای ورزش درمانی در یک موسسه مراقبت از سلامت روان انجام دادیم.

وی افزود: اگرچه دارو های ضد افسردگی عموماً بی‌ خطر و مؤثر هستند، اما ورزش درمانی می‌ تواند برای برخی از بیماران مبتلا به افسردگی بهتر از دارو ها باشد.

دویدن می تواند استرس را کنترل کرده و توانایی بدن را برای مقابله با تنش های ذهنی موجود افزایش دهد. ورزش همچنین غلظت نوراپی نفرین را افزایش می دهد، ماده ای شیمیایی که به تعدیل پاسخ مغز به استرس کمک می کند.

علاوه بر این، بیایید با عوارض جانبی بالقوه ای که درمان های ما می توانند داشته باشند نیز مواجه شویم. پزشکان باید از اختلال در فعالیت سیستم عصبی که برخی دارو های ضد افسردگی می توانند ایجاد کنند، به ویژه در بیمارانی که از قبل مشکلات قلبی دارند، آگاه باشند.

این امر همچنین استدلالی را برای در نظر گرفتن جدی کاهش و قطع دارو های ضد افسردگی در زمانی که دوره‌ های افسردگی یا اضطراب از بین رفته است، ارائه می‌ کند. در پایان، تنها زمانی به بیماران واقعاً کمک می‌ شود که سلامت روانی آنها را بدون بدتر کردن بی‌ رویه سلامت جسمانیشان بهبود بخشیم.

دکتر Eric Ruhe از مراکز پزشکی دانشگاه آمستردام گفت: با این حال، نتایج به دست آمده از این مطالعه باید با احتیاط مورد تفسیر قرار بگیرند. از آنجایی که شرکت کنندگان ترجیحات خود را دنبال کردند، مقایسه بین گروه ها ممکن است بیشتر از یک مطالعه تصادفی واقعی باشد.

او ادامه داد: به عنوان مثال، بیماران گروه مصرف کننده دارو های ضد افسردگی، بیشتر افسرده بودند که ممکن است با احتمال کمتری برای تداوم درگیر شدن در تمرینات همراه باشد. پایبندی بسیار کمتر در گروه انتخاب کننده ورزش نشان می دهد که ایجاد تغییر در یک عادت سبک زندگی دشوارتر از مصرف قرص ها و دارو هاست.

تاثیر ورزش در پیشگیری از افسردگی

نرخ افسردگی در ایالات متحده و به طور کلی در سراسر دنیا در سال 2023 به بالاترین حد خود رسیده است، زیرا تقریباً یک نفر از هر پنج آمریکایی (17.8٪) گزارش داده اند که در حال حاضر افسردگی داشته یا تحت درمان هستند.

در حالی که دارو های ضد افسردگی و روان درمانی جزو اولیه گزینه های درمان هستند، اما محققان دویدن و سایر انواع ورزش را برای درمان مشکلات و شرایط سلامت روان توصیه می کنند.

به عنوان مثال، یک مطالعه کوچک در سال 2018 نشان داد که دویدن به کاهش قابل توجه افسردگی، اضطراب و استرس در جوانان و بزرگسالان مبتلا به اختلالات خلقی پیچیده کمک می کند.

ورزش همچنین ممکن است به عنوان یک راهکار برای پیشگیری از افسردگی عمل کند. یک متاآنالیز در سال 2022 از 15 مطالعه شامل بیش از 190000 شرکت‌ کننده نشان داد افرادی که فعالیت بدنی معادل 1.25 ساعت پیاده‌ روی سریع در هفته دارند، 18 درصد کمتر از افرادی که ورزش نمی‌ کنند در معرض خطر افسردگی قرار دارند.

در عین حال، انجام هرگونه فعالیتی معادل 2.5 ساعت پیاده روی سریع در هفته ممکن است خطر افسردگی را تا 25 درصد کاهش دهد.

همچنین مطالعه دیگری در سال 2018 نشان داد افرادی که ورزش می‌ کردند 43.2 درصد کمتر از افرادی که ورزش نمی‌ کردند از سلامت روان ضعیف‌ تری برخوردار بودند.

مقاله مرتبط: ۷ عادت سالمی که به پیشگیری از افسردگی کمک می کنند

بر اساس دستور العمل های سلامتی، به بزرگسالان انجام حداقل 150 دقیقه فعالیت بدنی با شدت متوسط در هفته یا 75 دقیقه فعالیت شدید برای بهره منده از بیشترین فواید آن توصیه می شود.

در حالی که مصرف دارو های ضد افسردگی آسان تر از ورزش است، یافته های این مطالعه ممکن است بینش های جدیدی را برای مقابله با بحران رو به رشد سلامت روان در جهان را ارائه دهد.

منابع

1- Antidepressants or running therapy

2- Antidepressants versus running for depression

ترجمه و بازنویسی شده توسط مجله پزشکی سلام

مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام از سال 1401 کار خود را در زمینه تهیه و انتشار مقالات و اخبار اختصاصی، معتبر و برگزیده پزشکی و سلامتی آغاز نموده است.

پاسخی بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

تازه ترین ها

مقالات ویژه

محبوب ترین ها