افزایش خطر زوال عقل در بزرگسالان مبتلا به اختلال بیش فعالی و کمبود توجه

یک مطالعه جدید نشان می دهد بزرگسالان مبتلا به اختلال بیش فعالی و کمبود توجه (ADHD) تقریباً سه برابر بیشتر از سایر افراد در معرض خطر ابتلا به زوال عقل قرار دارند.

اختلال بیش فعالی و کمبود توجه در بزرگسالان
اختلال بیش فعالی و کمبود توجه می تواند تا بزرگسالی ادامه یابد. برخی از بزرگسالان ADHD دارند اما هرگز تشخیص داده نشده اند.

ADHD یکی از شایع ترین اختلالات عصبی رشدی دوران کودکی است. معمولاً برای اولین بار در دوران کودکی تشخیص داده می شود و اغلب تا بزرگسالی ادامه می یابد. کودکان مبتلا به ADHD ممکن است در توجه، کنترل رفتارهای تکانشی مشکل داشته باشند (ممکن است بدون فکر کردن به نتیجه عمل کنند)، یا بیش از حد فعال باشند.

علائم این اختلال می تواند باعث ایجاد مشکل در محل کار، خانه یا روابط شود. علائم ممکن است در سنین بالاتر متفاوت به نظر برسند، به عنوان مثال، بیش فعالی ممکن است به عنوان بی قراری شدید ظاهر شود. هنگامی که نیاز های بزرگسالی افزایش می یابند، علائم می توانند شدید تر شوند.

اگرچه بیش از 3 درصد از بزرگسالان آمریکایی دارای اختلال ADHD هستند، اما تحقیقات انجام شده در مورد این گروه محدود است. مطالعه جدید منتشر شده در JAMA Network Open نشان می دهد که این وضعیت ممکن است خطر ابتلا به زوال عقل از جمله بیماری آلزایمر را افزایش دهد.

با این حال، خبر خوب این است که درمان با محرک‌ های روانی ممکن است به مدیریت اختلال بیش فعالی و کمبود توجه و کاهش خطر ابتلا به اختلال عصبی کمک کند.

محققان مرکز تحقیقات آلزایمر در موسسه سلامت مغز راتگرز (BHI)، وضعیت بیش از 100000 سالمند را در اسرائیل از سال 2003 تا 2020 مورد بررسی قرار دادند.

آنها حتی پس از در نظر گرفتن سایر عوامل خطر زوال عقل، مانند شرایط قلبی عروقی، ارتباط معناداری بین وجود ADHD بزرگسالان و زوال عقل یافتند.

به گفته محققان، ADHD در بزرگسالان ممکن است به عنوان یک فرآیند عصبی که توانایی آنها را برای جبران اثرات زوال شناختی در مراحل بعدی زندگی کاهش می دهد، تحقق یابد.

Abraham Reichenberg، استاد گروه روانپزشکی دانشکده پزشکی Icahn در Mount Sinai و نویسنده ارشد این مطالعه در این باره می گوید: پزشکان و مراقبانی که با افراد مسن کار می کنند باید علائم ADHD و دارو های مرتبط را کنترل کنند.

علاوه بر این، تحقیقات نشان می‌ دهد که درمان ADHD با ترکیب محرک‌ های روانی ممکن است به کاهش خطر زوال عقل در بزرگسالان مبتلا به اختلال بیش فعالی و کمبود توجه کمک کند، زیرا محرک‌ های روانی مسیر اختلالات شناختی را تغییر می‌ دهند.
با این حال، مطالعات بیشتری برای تعیین تأثیر دارو ها بر بیماران بالغ مبتلا به ADHD و چگونگی تأثیر آنها بر خطر ضروری است.

مدیریت ADHD و زوال عقل

برخی از بزرگسالان مبتلا به ADHD از ابتلا به این بیماری آگاه نیستند. آنها ممکن است احساس کنند که سازماندهی برای پایبندی به یک شغل غیرممکن است.

آنها می توانند کارهای ساده روزانه را چالش برانگیز بدانند، مانند آماده شدن برای ترک خانه برای کار یا رسیدن به موقع.
بزرگسالان مبتلا به ADHD نیز ممکن است بیقرار به نظر برسند و ممکن است سعی کنند چندین کار را همزمان انجام دهند، که اغلب در این خصوص ناموفق ظاهر می شوند.

اگر فکر می کنید که ممکن است به اختلال بیش فعالی و کمبود توجه مبتلا باشید، در مورد آن با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود صحبت کنید. درمان این عارضه شامل دارو ها، روان درمانی و توسعه مهارت است. علاوه بر این، علائم ADHD در بزرگسالان نیز می تواند با عادات سبک زندگی سالم بهبود یابد. در این خصوص می توانید برخی کار ها را انجام دهید، از جمله:

  • با ایجاد برنامه خواب منظم شبانه و انجام کار هایی نظیر پرهیز از تماشای صفحه نمایش دستگاه های دیجیتال برای آخرین ساعت قبل از رفتن به رختخواب، پرهیز از مصرف کافئین بعد از ناهار و نیز انجام تمرینات تمدد اعصاب، می توانید خواب خوب و با کیفیتی داشته باشید.
  • یک رژیم غذایی غنی از پروتئین را دنبال کنید و مکمل ویتامین ها و مواد معدنی که از عملکرد سالم مغز حمایت می کنند، مانند ویتامین B12، اسیدهای چرب ضروری و ویتامین D را در نظر بگیرید.
  • به ورزش های هوازی بپردازید.
  • روش های مدیریت استرس مانند تمرین‌ های تمرکز حواس و مدیتیشن را تمرین کنید.

Michal Schnaider Beeri، مدیر مرکز تحقیقات آلزایمر هربرت و ژاکلین کریگر کلاین در Rutgers BHI و یکی از نویسندگان این مطالعه، در مصاحبه ای گفت: مشخص نیست که آیا اتخاذ عادات سالم برای مدیریت اختلال ADHD خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش می دهد، زیرا این مطالعه مشاهده ای است نه یک کارآزمایی بالینی.

با این حال، آزمایش‌های بالینی در حال انجام که پیشگیری از آلزایمر را از طریق تغییر سبک زندگی هدف قرار می‌ دهند، نشان از آن دارند که مدیریت عوامل خطر قلبی عروقی مانند دیابت و چاقی، همراه با تقویت عوامل محافظتی مانند انجام فعالیت‌های فیزیکی، اجتماعی و شناختی، می‌ تواند به طور قابل‌ توجهی زوال شناختی را به تاخیر بیندازد.

در حالی که اختلال بیش فعالی و کمبود توجه بزرگسالان ممکن است در ایجاد زوال عقل نقش داشته باشد، این تنها عامل خطر برای اختلال نورودژنراتیو نیست. با ترک سیگار، کاهش مصرف الکل، حفظ وزن مناسب و انجام فعالیت بدنی، مغز خود را سالم نگه دارید.

منابع

1- Adults With ADHD Are at Increased Risk for Developing Dementia

2- Risk factors for dementia

ترجمه و بازنویسی شده توسط مجله پزشکی سلام

مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام از سال 1401 کار خود را در زمینه تهیه و انتشار مقالات و اخبار اختصاصی، معتبر و برگزیده پزشکی و سلامتی آغاز نموده است.

پاسخی بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

تازه ترین ها

مقالات ویژه

محبوب ترین ها