5 عادتی که به سلامت مغز شما آسیب می رسانند

عادات می توانند بر سلامت مغز ما تأثیر بگذارند. با آگاهی از عادات روزمره که می توانند به مغز شما آسیب برسانند، می توانید اقدامات پیشگیرانه ای را برای رفع آنها انجام دهید.

عادت ها ما را ساخته و شکل می دهند. مغز عضوی قابل توجه در بدن است که نقش حیاتی در زندگی روزمره ما ایفا می کند.

سلامت مغز
سبک زندگی کم تحرک، خواب ناکافی، استرس مزمن، عدم معاشرت و رژیم غذایی ناسالم جزو عادات مضر برای سلامت مغز و حافظه به شمار می روند

مراقبت از سلامت مغز برای حفظ عملکرد شناختی، حافظه و سلامت کلی ذهن ضروری است. در کمال تعجب، برخی عادات روزمره و بسیار عادی می توانند اثرات مضری بر سلامت مغز داشته باشند.

حال بیایید تا نگاهی به برخی از عادت‌ های رایج روزمره که می‌ توانند به سلامت مغز شما آسیب برسانند بیاندازیم و نکاتی عملی برای کمک به محافظت و پرورش توانایی‌ های شناختی را به شما آموزش دهیم.

برای آگاهی از این عادت مضر و شناخت راه های محافظت از سلامت ذهن و مغز، با ما تا انتهای این مقاله همراه شوید!

عادات نقش مهمی در شکل دادن به سلامت مغز ما دارند. اعمال و رفتار های روزانه ما می‌ توانند عملکرد مطلوب مغز را تقویت داده یا مانع از آن شوند.

برخی عادات مثبت مانند ورزش منظم، خواب کافی و رژیم غذایی متعادل، مواد مغذی و اکسیژن لازم برای حمایت از سلول‌ های مغز را فراهم می‌ کنند.

از سوی دیگر، عادات منفی مانند سبک زندگی بی تحرک، استرس مزمن، الگو های خواب نامناسب و انتخاب های غذایی ناسالم می توانند عملکرد شناختی، حافظه و سلامت کلی مغز را مختل کنند.

عادات بد روزانه که می توانند به مغز شما آسیب برسانند

1- سبک زندگی کم تحرک یا بدون تحرک

سبک زندگی بی تحرک که با دوره های نشستن طولانی مدت مشخص می شود، سلامت مغز را به خطر می اندازد.

تحقیقات نشان می دهد که نشستن بیش از حد با تغییرات در لوب گیجگاهی داخلی (MTL) که یک ناحیه حیاتی برای حافظه است، مرتبط است.

دکتر Sahil Kohli، مشاور ارشد مغز و اعصاب در بیمارستان Max Hospital Gurugram می گوید: نشستن طولانی مدت می تواند منجر به نازک شدن مناطق MTL شود که به طور بالقوه باعث افزایش مشکلات شناختی و حافظه خواهد شد.

با قرار دادن فعالیت بدنی منظم در برنامه روزانه خود با این مشکل مبارزه کنید. هر 30 دقیقه یک بار استراحت های کوتاهی برای جابجایی داشته باشید، خواه پیاده روی در خانه، اداره یا محله نزدیکتان باشد. این فعالیت های ساده می تواند به طور قابل توجهی برای سلامت مغز شما مفید واقع شوند.

همچنین بخوانید >> 12 حرکت ورزشی که می توانید پشت میز کار ایستاده انجام دهید

2- عدم معاشرت

بنا به گفته دکتر Sahil Kohli، تنهایی و انزوای اجتماعی با افسردگی، افزایش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر و زوال شناختی مرتبط است.

مطالعات نشان داده است که افراد دارای فعالیت اجتماعی کمتر، از دست دادن ماده خاکستری بیشتری را تجربه می کنند. این ماده مسئول پردازش اطلاعات در مغز است.

برای مقابله با این موضوع، تلاش کنید تا در تعاملات اجتماعی معنادار شرکت کنید. به باشگاه‌ ها، سازمان‌ ها یا گروه‌ هایی بپیوندید که بتوانید در آن محیط ها فعالیت‌ ها و تجربیات روزانه خود را با دیگران به اشتراک بگذارید. معاشرت منظم می تواند محرک ذهنی باشد و حس تعلق را تقویت کرده و سلامت روانی بهتری را فراهم کند.

همچنین بخوانید >> انزوای اجتماعی خطر ابتلا به زوال عقل را در افراد مسن افزایش می دهد

3- خواب ناکافی

خواب کافی برای عملکرد مطلوب مغز بسیار مهم است. متأسفانه، بسیاری از بزرگسالان از هفت تا هشت ساعت خواب توصیه شده در شب کوتاهی می‌ کنند.

خواب ناکافی می تواند تثبیت حافظه، استدلال و توانایی های حل مسئله را مختل کند.

با رفتن به رختخواب هر شب در یک زمان مشخص، یک برنامه خواب ثابت برای خود ایجاد کنید. همچنین از مصرف نوشیدنی های کافئین دار مانند قهوه یا چای بعد از ساعت 6 عصر خودداری کنید چرا که این نوشیدنی ها می توانند الگوی خواب شما را دچار اختلال کنند.

با دور نگه داشتن اتاق خواب خود از فعالیت های مربوط به کار و به حداقل رساندن زمان تماشای صفحات نمایشگر قبل از خواب، محیطی آرام در اتاق خواب خود ایجاد کنید.

همچنین بخوانید >> به چند ساعت خواب شبانه نیاز دارید؟

4-استرس مزمن

استرس مزمن می تواند تأثیر عمیقی بر سلامت مغز و به ویژه حافظه و فرآیندهای یادگیری داشته باشد.

برای کاهش استرس، تکنیک های مدیریت استرس مانند تمرینات تنفس عمیق، یوگا یا مدیتیشن را به کار بگیرید.

با عزیزان و نزدیکان خود وقت بیشتری گذرانده و در فعالیت های فراغتی که برای شما شادی و آرامش به ارمغان می آورند، شرکت کنید .

پرورش ذهنیت مثبت، انعطاف پذیر بودن در واکنش ها و جستجوی حمایت در صورت نیاز، همگی می توانند به داشتن مغز سالم تر کمک کنند.

همچنین بخوانید >> بهترین و بدترین مواد غذایی برای استرس و اضطراب

5- عدم توجه به آنچه که می خورید
رژیم غذایی
پایبندی به یک رژیم غذایی سالم و دارای مواد مغذی، برای سلامت مغز و حافظه بسیار حائز اهمیت می باشد

رژیم غذایی شما نقش بسزایی در سلامت مغز ایفا می کند. مصرف زیاد قند می تواند بر هیپوکامپ، مرکز حافظه مغز تأثیر منفی گذاشته و به مرور زمان انعطاف پذیری آن را مختل کند.

از خوردن غذا ها و نوشیدنی های حاوی قند بالا مانند سس کچاپ، نان، بیسکویت و آبمیوه های دارای شکر افزوده خودداری کنید.

همچنین بخوانید >> پنج خطر سریع غذا خوردن برای سلامتی

در عوض، جایگزین های خانگی را انتخاب کنید و میوه ها و سبزیجات تازه را در رژیم غذایی خود بگنجانید. علاوه بر این، مصرف غذا های سرخ شده و نوشیدنی های الکلی را محدود کنید، زیرا مصرف بیش از حد آنها می تواند اثرات مضری بر عملکرد مغز شما داشته باشد.

با گنجاندن این عادات در برنامه روزانه خود، می توانید از سلامت مغز خود حمایت کنید و برای سال های آینده از ذهنی فعال تر و هوشیار تر لذت ببرید. به یاد داشته باشید، مراقبت از مغز شما یک سرمایه گذاری حیاتی برای رفاه کلی شما است.

منبع

ترجمه و بازنویسی شده توسط مجله پزشکی سلام

مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام از سال 1401 کار خود را در زمینه تهیه و انتشار مقالات و اخبار اختصاصی، معتبر و برگزیده پزشکی و سلامتی آغاز نموده است.

پاسخی بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

تازه ترین ها

مقالات ویژه

محبوب ترین ها