11 تکنیک برای مدیریت احساسات خود

سلامت روان چقدر برای شما مهم است؟ آیا استراتژی ها و تکنیک های خاصی برای مدیریت احساسات خود دارید؟ افرادی که ذهن قدرتمندی دارند، به مدیریت و کنترل موثر احساسات خود معروف هستند.

تکنیک های مدیریت احساسات
مدیریت احساسات نشان می دهد که شما به روشی مثبت رو به جلو حرکت می کنید

در ادامه این مقاله، برخی از استراتژی ها و عادت هایی که افراد قدرتمند به لحاظ ذهنی از آنها برای کنترل و مدیریت احساسات خود استفاده می کنند آورده شده است:

1- بدانید که احساسات موقتی و گذرا هستند

ببینید، همه ما گاهی احساساتی می شویم. اما آیا باید اجازه دهیم این احساسات و افکار عمدتاً موقتی، چه مثبت و چه منفی، بر تصمیمات و رفتار ها و برنامه های بلند مدت ما تأثیر بگذارند؟ البته که نه. با این حال، بسیاری از ما، این اجازه را به آنها می دهیم.

افراد قوی از نظر ذهنی درک می کنند که احساسات مثبت و منفی موقتی هستند و با گذشت زمان از بین می روند.

احساسات کمی شبیه الگو های آب و هوا در ذهن ما هستند. آنها می آیند و می روند، تغییر می کنند و تکامل می یابند، گاهی به سرعت، گاهی به کندی.

2- افکار منفی را به مثبت یا خنثی تغییر دهید

همانطور که علف های هرز می توانند بی سر و صدا ظاهر شوند و در یک باغ رشد کنند، افکار منفی نیز می توانند از فکر های خیلی کوچک شروع شوند و به تدریج و بدون آگاهی لحظه ای، در ذهن ما جا بیفتند.

افرادی که ذهن قوی دارند، آگاهانه تمرین می کنند که این افکار را در قالب عبارات مثبت یا خنثی تغییر دهند تا به آنها کمک کند وضعیت عاطفی خود را بهتر مدیریت کنند.

3- خودتان را آنالیز کنید (خودشناسی)

آیا خودتان را خوب می شناسید؟ آیا به طور مرتب خود را آنالیز و تحلیل می کنید؟

اگر نه، باید چند نکته را از افرادی که دارای ذهن قدرتمندی هستند، یاد بگیرید.

آنها به طور منظم زمانی را برای انعکاس احساسات، افکار و رفتارهای خود اختصاص می دهند.

آنها برای به دست آوردن بینش عمیق تر در مورد الگو های عاطفی و احساسی خود و انجام تغییرات لازم، سؤالات جستجوگرانه ای از خود می پرسند.

در اینجا چند سوال معنادار وجود دارد که باید از خود بپرسید:

  • آیا اعمال من با ارزش ها و نیات من همسو بوده است؟
  • اخیراً چه چالش ها یا موفقیت هایی را تجربه کرده ام؟
  • چگونه روابط و تعاملات من، بر من تأثیر گذاشته است؟
  • در هفته/ماه/سال گذشته در مورد خودم چه آموخته ام؟

مقاله مرتبط >> 5 عادتی که به سلامت مغز شما آسیب می رسانند

4- سپاس گزار باشید

قدردانی و سپاسگزاری (شکرگزاری) کمک می کند تا تمرکز خود را از احساسات منفی به جنبه های مثبت زندگی تغییر دهید، در نتیجه باعث می شود تا روحیه کلی شما مثبت تر و شادتر شود.

برای اینکه واقعاً خودتان را بشناسید، توصیه می‌کنیم که بر روی نوشتن و ثبت احساساتتان به شیوه‌ ای انتزاعی یا خلاقانه‌ تر تمرکز کنید.

5- بیشتر بخندید

خنده و شادابی از مهمترین جنبه های مدیریت احساسات هستند.

افراد قوی، از شوخ طبعی برای پراکنده کردن استرس و تسکین روحیه خود استفاده می کنند. همه ما می دانیم که چگونه یک خنده خوب باعث بازنشانی سریع احساسات و عواطف می شود.

به همین دلیل است که اینگونه افراد، عمدا به دنبال ویدیو ها و مطالب خنده دار می گردند یا با افرادی که نگرش طنزپردازانه و شوخ طبع گونه ای دارند وقت می گذرانند.

آخرین باری که واقعا با صدای بلند خندیدید کی بود؟ چند ساعت، روز یا حتی هفته پیش؟ یک لحظه درباره آن فکر کنید.

مقاله مرتبط >> رقصیدن با دیگران می تواند به کاهش اضطراب و افسردگی کمک کند

6- استرس را رها کنید

خنده بهترین دارو برای کاهش استرس است. با این حال، افراد قدرتمند ذهنی، آگاهانه یا نا آگاهانه از بسیاری از روش‌ های کاهش استرس استفاده می‌ کنند.

به عنوان مثال، آنها زمانی را در طبیعت می گذرانند. آنها با غوطه‌ور شدن در محیط‌ های طبیعی، مانند جنگل‌ ها، پارک‌ ها یا سواحل، حس آرامش را تقویت می‌ کنند و راه سازی ای ضروری از استرس‌ های روزانه را فراهم می‌ کنند.

مثال دیگر ورزش است. به طور گسترده ای به عنوان یک کاهش دهنده استرس موثر شناخته شده است. درگیر شدن در فعالیت های بدنی باعث ترشح اندورفین می شود که مواد شیمیایی طبیعی تقویت کننده خلق و خو در مغز هستند.

سپس مدیتیشن، یوگا، موسیقی و هنر درمانی، گذراندن وقت با حیوانات خانگی و غیره وجود دارد.

آخرین باری که از کسی کمک خواستید چه زمانی بوده است؟ آیا این کار را به طور منظم انجام می‌ دهید، یا اینکه فکر می‌ کنید نشانه‌ ای از ضعف بوده و از طرح آن خودداری می‌ کنید؟

افراد دارای ذهن قدرتمند، درک می کنند که همه گاهی به کمک نیاز دارند. اگر آنها در مدیریت احساسات خود به مشکل می خورند یا روز بدی را سپری کرده باشند، از کمک گرفتن نمی ترسند.

این کمک می تواند به طرق مختلف و از افراد مختلف ارائه شود. به عنوان مثال، آنها می توانند از یک دوست قابل اعتماد، یکی از اعضای خانواده یا یک متخصص سلامت روان کمک بخواهند.

اگر اکنون کسی را ندارید که به شما کمک کند، به فکر گسترش دایره اجتماعی خود باشید تا در آینده در موقعیت مشابه قرار نگیرید.

مقاله مرتبط >> تنهایی، خطرناک تر از رژیم غذایی نامناسب و سیگار کشدن

8- برای خود حد و مرز تعیین کنید

یک بوم نقاشی را تصور کنید. این نشان دهنده حریم شخصی، احساسات و رفاه شماست.

خطوطی که ترسیم می کنید نماد مرزهایی هستند که برای محافظت و تعریف آن فضا ایجاد می کنید.

رنگ ها و الگو هایی که استفاده می کنید بیانگر ارزش ها، نیاز ها و محدودیت های شما هستند.

درست همانطور که یک هنرمند با دقت تصمیم می گیرد که کجا خطوط و اشکال را روی بوم بکشد تا یک اثر هنری معنادار و جذاب بسازد، تعیین مرز ها شامل انتخاب های عامدانه ای می شود.

انتخاب هایی در مورد اینکه چه چیز هایی را به حریم شخصی خود راه می دهید و از خود، در برابر چه چیز هایی محافظت می کنید؟

9- از شکست های خود درس بگیرید

هیچ کس شکست خوردن را دوست ندارد، درست است؟ شکست ها به معنای واقعی کلمه باعث عقب ماندگی شما شده اند. حتی گاهی اوقات شما را متوقف می کنند.

همانطور که یک لوکوموتیو برای بازگشت به سرعت قبلی خود به قدرت و زمان نیاز دارد، پس از یک عقب گرد و شکست، این موضوع برای ما نیز صادق است.

افرادی که ذهن توانمندی دارند، به جای تمرکز بر شکست ها یا عقب ماندگی ها، آنها را فرصتی برای رشد می دانند. آنها از تجربیات خود می آموزند، رویکرد خود را تطبیق می دهند و با عزم جدی و جدیدی رو به جلو حرکت می کنند.

10- ذهنیت های مثبت را پرورش دهید

خوب، ما قبلاً در مورد افکار منفی صحبت کردیم. اما توضیح ندادیم که داشتن دیدگاه مثبت در زندگی برای مدیریت احساسات چقدر مهم و ضروری است.

به همین دلیل است که افراد توانمند ذهنی، عمداً روی جنبه های مثبت زندگی تمرکز می کنند.

آنها سپاسگزار هستند و دیدگاهی خوش بینانه ایجاد می کنند که به آنها کمک می کند احساسات خود را به طور مثبت و انعطاف پذیرتری مدیریت کنند.

روی راه حل ها تمرکز کنید نه روی مشکلات.

11- انتظارات و توقعات واقع بینانه ای داشته باشید

و در نهایت، همه چیز در مورد تعیین انتظارات واقع بینانه در زندگی است. مطمئناً، گاهی اوقات باید اهداف خود را بلند پروازانه و در آسمان ها ترسیم کنید، اما به همان اندازه مهم است که پای خود را روی زمین نگه دارید و بدانید که پیشرفت و رشد معمولاً از طریق مراحل تدریجی و تلاش مداوم حاصل می شود.

سخن پایانی

در نهایت بدانید که مدیریت احساسات یک مهارت زندگی است که می توانیم در طول زمان آن را توسعه دهیم. شما فقط کافیست تا تمرین کنید و شناخت خوبی از خود داشته باشید.

همچنین، زمانی که برای تقویت رفاه عاطفی خود تلاش می کنید، با خود صبور و دلسوز باشید.

منبع

ترجمه و بازنویسی شده توسط مجله پزشکی سلام

مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام از سال 1401 کار خود را در زمینه تهیه و انتشار مقالات و اخبار اختصاصی، معتبر و برگزیده پزشکی و سلامتی آغاز نموده است.

پاسخی بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

تازه ترین ها

مقالات ویژه

محبوب ترین ها