نوموفوبیا یا ترس از جدایی از تلفن همراه چیست و چه علائمی دارد؟

آیا تا به حال در مورد نوموفوبیا شنیده اید؟ اگر شما فردی هستید که همیشه در چک کردن گوشی موبایل خود هستید، پس این مقاله برای شما مناسب است. Nomophobia مخفف No Mobile Phobia است. این اصطلاح نشان دهنده یک وضعیت روانی است که افراد مبتلا به آن از جدا شدن (چک نکردن و همراه نداشتن) از تلفن همراه خود می ترسند.

نوموفوبیا
اصطلاح NOMOPHOBIA یا NO MObile PHone PhoBIA برای توصیف یک وضعیت روانی استفاده می شود که در آن افراد ترس از جدا شدن از تلفن همراه خود را دارند. اصطلاح NOMOPHOBIA بر اساس تعاریف توصیف شده در DSM-IV ساخته شده است و به عنوان “فوبیا برای چیزهای خاص/مشخص” برچسب گذاری شده است.

طبق یک مطالعه منتشر شده در مجله Family Medicine and Primary Care، اصطلاح نوموفوبیا توسط اداره پست بریتانیا در سال 2008 برای ارزیابی احتمال بروز اختلالات اضطرابی به دلیل استفاده بیش از حد از تلفن همراه ابداع شد.

در طی آن زمان، مشخص شد که بیش از 50 درصد از بریتانیایی‌ هایی که از تلفن همراه استفاده می‌ کردند، هنگامی که تلفن همراه خود را گم کرده، باتری یا اعتبارشان تمام می‌ شد یا ارتباط شبکه خود را از دست می دادند، نگران و مضطرب به نظر می رسیدند.

نوموفوبیا چه علائمی دارد؟

علائم و نشانه های رایج مرتبط با نوموفوبیا عبارتند از اضطراب، تغییرات تنفسی، لرزش، تعریق، بی قراری، بی نظمی و تاکی کاردی.

سایر علائم نوموفوبیا عبارتند از:

  • به طور مداوم تلفن همراه خود را برای اطلاع از اعلان ها یا پیام ها چک می کنید
  • احساس اضطراب یا بی قراری در صورت عدم دسترسی به موبایل
  • وقتی باتری تلفن کم است یا دستگاهتان گم می شود، وحشت زده یا پریشان می شوید
  • افکار وسواسی در مورد تلفن یا ترس از دست دادن تعاملات اجتماعی یا اخبار (FOMO)
  • مشکل در تمرکز بر روی وظایف هنگامی که موبایل نزدیکتان نیست
  • هنگام کار نکردن با گوشی علائمی مشابه با علائم سوء مصرف مواد مخدر دارید

چرا نوموفوبیا باید به درستی مورد توجه قرار گیرد؟

افراد به دلیل وابستگی به تلفن های هوشمند برای ارتباطات، تعاملات اجتماعی، سرگرمی و اطلاعات، ترس از دست دادن به روز رسانی های مهم، پیام ها یا رویدادهای اجتماعی، فشار اجتماعی برای ارتباط مداوم و پاسخگو بودن، اضطراب یا ناامنی در مورد غیرقابل دسترس بودن و جدا شدن از شبکه های اجتماعی بیش از حد به تلفن های همراه وابسته می شوند.

نوموفوبیا می تواند پیامد های قابل توجهی برای سلامت روان فرد داشته باشد. می تواند استرس، اضطراب و احساس انزوا را افزایش دهد. به همین دلیل الگوی خواب فرد مختل شده و کیفیت خواب وی کاهش پیدا می کند.

این عارضه همچنین می تواند منجر به اختلال در تمرکز، بهره وری و عملکرد تحصیلی یا کاری شود. این امر می تواند باعث تعارضات روابط یا نادیده گرفتن روابط شخصی گردد.

آیا راه حلی برای این مشکل وجود دارد؟

مدیریت نوموفوبیا شامل اتخاذ استراتژی های مقابله ای سالم برای کاهش اتکا به تلفن های هوشمند و کاهش اضطراب است:

  • تعیین مرز ها و محدودیت‌ هایی برای استفاده از تلفن هوشمند، مانند اختصاص دادن زمان‌ یا مکان هایی که در آنها فناوری مورد استفاده قرار نگیرد.
  • تمرین تکنیک های ذهن آگاهی و آرامش برای کاهش استرس و اضطراب
  • درگیر شدن در فعالیت‌ ها و سرگرمی‌ های آفلاین که باعث ارتقای تعامل اجتماعی، فعالیت بدنی و تحریک ذهنی می‌ شود
  • اگر نوموفوبیا به طور قابل توجهی بر عملکرد یا حس و حال روزانه شما تأثیر می گذارد، از دوستان، خانواده یا متخصصان بهداشت روان کمک بگیرید.

پیشگیری و درمان

پیشگیری و مقابله با نوموفوبیا مستلزم افزایش آگاهی از تأثیر بالقوه آن و ترویج سواد دیجیتال و استفاده مسئولانه از گوشی هوشمند در میان افراد، خانواده ها و جوامع است. درمان ممکن است شامل درمان شناختی-رفتاری (CBT)، مشاوره، یا مداخلات مبتنی بر ذهن آگاهی برای رسیدگی به مسائل اساسی اضطراب یا وابستگی باشد.

از آنجایی که فناوری به تکامل خود ادامه می دهد و نقش محوری فزاینده ای در زندگی روزمره ایفا می کند، پرداختن به نوموفوبیا و چالش های مرتبط با آن یک اولویت حیاتی باقی خواهد ماند. ارتقای سلامت دیجیتال، پرورش عادات فناوری سالم و توانمندسازی افراد برای ایجاد یک رابطه متعادل با گوشی‌های هوشمند خود از جمله گام‌ های اساسی در جهت کاهش تأثیر منفی نوموفوبیا و ارتقای سلامت روان و انعطاف‌ پذیری در عصر دیجیتال به شمار می روند.

منبع مقاله

ترجمه و بازنویسی شده توسط مجله پزشکی سلام

مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام از سال 1401 کار خود را در زمینه تهیه و انتشار مقالات و اخبار اختصاصی، معتبر و برگزیده پزشکی و سلامتی آغاز نموده است.

پاسخی بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

تازه ترین ها

مقالات ویژه

محبوب ترین ها