استفاده بیش از حد از دستگاه های دیجیتال چه عوارضی به همراه دارد؟

دستگاه های دیجیتال از گوشی های هوشمند و تلویزیون ها گرفته لپ تاپ و سایر و وسیله های دارای صفحات نمایش دیجیتال، به دلایل مختلفی تبدیل به بخش بسیار مهمی از زندگی ما شده اند. ما به این ابزار ها نه تنها برای گذراندن زمان، بلکه برای کار کردن، ارتباط با دیگران و غیره نیاز داریم.

عوارض استفاده بیش از حد از دستگاه های دیجیتال
آکادمی اطفال آمریکا استفاده از دستگاه های دیجیتال توسط کودکان کمتر از 2 سال را منع کرده و توصیه می کند زمان تماشای صفحه نمایش کودکان بزرگتر را به بیش از یک یا دو ساعت در روز محدود نمایید.

با این حال، استفاده بیش از حد از دستگاه های دیجیتال مثل گوشی های هوشمند، می‌ تواند به طرق مختلف بر سلامت کلی ما تأثیر منفی بگذارد. با ما در ادامه همراه شوید تا با عوارضی که زمان بالای استفاده از صفحه نمایش های دیجیتالی و به طور کلی دستگاه های دیجیتال می تواند بر سلامت شما تأثیر بگذارد آشنا شوید.

10 اثر منفی استفاده زیاد دستگاه های دیجیتال و روش هایی برای مقابله با آنها

1. سبک زندگی بی تحرک

گذراندن ساعات طولانی جلوی صفحه نمایش به گرایش به سمت سبک زندگی بی تحرک کمک می کند که می تواند منجر به افزایش وزن، چاقی و سایر مشکلات مربوط به سلامتی گردد. سعی کنید فعالیت های فیزیکی مانند ورزش، پیاده روی در فضای باز یا فاصله انداختن در بین کار برای انجام حرکات کششی را در برنامه روزانه خود بگنجانید.

مقاله مرتبط: هر گونه فعالیتی برای سلامت قلب بهتر از نشستن است، حتی خواب!

2. خستگی چشم

خیره شدن به صفحه نمایش برای مدت طولانی چشم را تحت فشار قرار داده و می تواند منجر به علائمی مانند خشکی چشم، تحریک شدن و تاری دید شود. قانون 20-20-20 را دنبال کنید: هر 20 دقیقه، 20 ثانیه استراحت کنید و به چیزی در فاصله 20 فوتی (6 متری) خود نگاه کنید تا به چشمان خود استراحت دهید.

3. اختلال در خواب

نور آبی ساطع شده از صفحه نمایش می تواند با الگو های خواب ما تداخل داشته باشد و منجر به بی خوابی یا خواب بی کیفیت شود. حداقل یک ساعت قبل از خواب از تماشای نمایشگر خودداری کنید یا از فیلتر های نور آبی روی دستگاه‌ها استفاده کنید تا تأثیرات منفی را به حداقل برسانید.

4. کاهش آمادگی جسمانی

استفاده بیش از حد از صفحات نمایش اغلب جایگزین فعالیت‌ های بدنی می‌ شود که منجر به کاهش سطح کلی آمادگی جسمانی می‌ گردد. درگیر شدن در تمرینات بدنی یا سرگرمی هایی که به شما نیاز دارد فعال باشید و زمان تماشای صفحه را در آن دوره ها محدود کنید را در اولویت قرار دهید.

5. مسائل مربوط به سلامت روان

استفاده بیش از حد از صفحه نمایش با مشکلات سلامت روانی مانند افسردگی، اضطراب و اعتماد به نفس پایین مرتبط است. سم زدایی دیجیتال را با تعیین زمان اختصاصی هر روز یا هفته به دور از صفحه نمایش، انجام فعالیت هایی که باعث شادی و آرامش می شود، تمرین کنید.

مقاله مرتبط: درمان افسردگی با کاهش استفاده از شبکه های اجتماعی

6. اعتیاد به تکنولوژی

وابستگی به صفحه نمایش و نیاز دائمی به تعامل آنلاین می تواند منجر به اعتیاد به فناوری شود. با استفاده از برنامه‌ ها یا تنظیمات داخلی برای کنترل مدت زمان استفاده، محدودیت‌ هایی را برای زمان استفاده از صفحه نمایش تنظیم کنید. علاوه بر این، سرگرمی هایی مانند خواندن، نواختن آلات موسیقی یا معاشرت با دوستان و خانواده را توسعه دهید که شامل صفحه نمایش نمی شود.

7. وضعیت بدنی ضعیف

استفاده طولانی مدت از صفحه نمایش دستگاه های دیجیتال اغلب منجر به وضعیت نامناسب بدن شده و مشکلاتی مانند کمردرد، کشیدگی گردن و مشکلات اسکلتی عضلانی ایجاد می کند. هنگام استفاده از صفحه نمایش، وضعیت بدنی مناسب خود را حفظ کنید، از صندلی ارگونومیک استفاده کرده و برای کشش و حرکت به طور منظم استراحت کنید.

8. انزوای اجتماعی

زمان استفاده بیش از حد صفحه نمایش می تواند افراد را منزوی کند، تعاملات اجتماعی چهره به چهره را کاهش داده و به طور بالقوه منجر به احساس تنهایی و قطع ارتباط شود. گذراندن وقت با عزیزان خود، شرکت در فعالیت های گروهی یا شرکت در رویداد های اجتماعی را در اولویت خود قرار دهید.

9. عادات غذایی ناسالم

مردم تمایل به مصرف غذا های فرآوری شده و تنقلات بیشتری دارند، در حالی که مدت زمان زیادی پای صفحه نمایش های دیجیتال می نشینند که منجر به افزایش وزن و تغذیه نامناسب می شود. شیوه‌ های غذایی آگاهانه، مانند پرهیز از خوردن هنگام استفاده از صفحه نمایش، برنامه‌ ریزی وعده‌ های غذایی سالم و انتخاب میان‌ وعده‌ های سالم، می‌ تواند به کاهش این مشکل کمک کند.

10. اختلال در عملکرد شناختی

صرف زمان زیاد روی صفحه نمایش ممکن است عملکرد های شناختی مانند تمرکز، حافظه و توانایی های حل مسئله را مختل سارد. در فعالیت های تحریک کننده ذهنی مانند خواندن، پازل یا یادگیری یک مهارت جدید برای تقویت سلامت شناختی شرکت کنید.

مقاله مرتبط: رسانه های اجتماعی می توانند به سلامت روان جوانان آسیب برسانند

به یاد داشته باشید، اعتدال و تعادل کلیدی هستند. یافتن یک تعادل سالم بین مدت زمان کار، سرگرمی و حفظ یک سبک زندگی کامل و متمرکز بر سلامت جسمی، روانی و اجتماعی بسیار مهم است.

علاوه بر این، یک مطالعه مؤسسه ملی سلامت انگلستان نشان داد کودکانی که بیش از دو ساعت در روز را با دستگاه‌ های الکترونیکی می‌ گذرانند، در آزمون‌ های تفکر و زبان نمرات پایین‌ تری کسب کردند. افرادی که بیش از هفت ساعت از صفحه نمایش استفاده می کنند، نازک شدن قشر مغز را تجربه کرده اند که مربوط به تفکر انتقادی و استدلال است.

نکاتی برای کاهش مدت زمان استفاده از صفحات نمایش دیجیتال برای کودکان

محدود کردن زمان استفاده از صفحه های نمایش به چند ساعت در روز ممکن است واقع بینانه نباشد، اما این نکات می تواند به شما و خانواده تان کمک کند تا زمان صفحه نمایش را کاهش دهید.

  • سبک الکترونیکی سالم را رواج دهید. والدین الگوی فرزندان خود هستند. دفعه بعد که سریال مورد علاقه خود را در شبکه های خانگی تماشا می کنید، به یاد داشته باشید که برای فرزندان خود یک سبک را تعریف می کنید. روشن نگه‌ داشتن تلویزیون در پس‌ زمینه یا جستجو در تلفن خود زمانی که یک دقیقه وقت دارید، ممکن است رفتاری را که انتظار دارید در فرزندانتان مشاهده کنید، ایجاد نکند.
  • زمانی را برای کار نکردن با وسایل برقی قرار دهید. زمانی را انتخاب کنید که تمام خانواده خود را از تلفن، تلویزیون و رایانه جدا کنند. وقتی همه موافقید که دستگاه‌ هایتان را کنار بگذارید، به خانواده‌ تان این فرصت را می‌ دهد که زمان با کیفیتی را با هم بگذرانند.
  • از ابزار های کنترل والدین استفاده نمایید. ابزار هایی وجود دارد که می توانید از آنها برای فیلتر کردن یا مسدود کردن محتوای ناخواسته استفاده کنید. حتی می‌ توانید محدودیت‌ های روزانه صفحه نمایش را تعیین کنید که می‌ تواند فرزندانتان را پس از رسیدن به زمان تعیین‌ شده، از دسترسی به برنامه‌ ها باز دارد.
  • فعالیت های دیگر را تشویق کنید. این روز ها برای بچه ها آسان است که برای سرگرمی به وسایل الکترونیکی وابسته شوند. در عوض، آنها را تشویق کنید تا در فعالیت‌ هایی که نیازی به صفحه نمایش ندارند، مانند بازی در بیرون، خواندن کتاب یا بازی های فکری شرکت کنند.
  • اتاق خواب ها را بدون صفحه نمایش نگه دارید. ممکن است بخواهید این قانون را در نظر بگیرید که وسایل الکترونیکی در اتاق خواب مجاز نیستند. این شامل تبلت ها و سایر وسایل دستی نیز می شود که کودکان شما ممکن است وسوسه شوند از آنها در شب استفاده کنند که می تواند خواب آنها را مختل سازد.

جمع بندی

  • استفاده بیش از حد از دستگاه های دیجیتال می تواند منجر به چاقی، مشکلات خواب، درد مزمن گردن و کمر، افسردگی، اضطراب در بزرگسالان و نمرات پایین آزمون در کودکان شود.
  • کودکان باید زمان استفاده از صفحه نمایش را به 1 تا 2 ساعت در روز محدود کنند. بزرگسالان همچنین باید سعی کنند زمان نمایش را در خارج از ساعات کاری محدود کنند.
  • برای کمک به محدود کردن زمان استفاده از صفحه نمایش برای خانواده، می‌ توانید استفاده الکترونیکی سالم را ترویج دهید، فعالیت‌های دیگر را تشویق کنید و اتاق خواب‌ ها را بدون وجود صفحه نمایشگر نگه دارید.

منبع

1- The Negative Effects of Too Much Screen Time

ترجمه و بازنویسی شده توسط مجله پزشکی سلام

مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام از سال 1401 کار خود را در زمینه تهیه و انتشار مقالات و اخبار اختصاصی، معتبر و برگزیده پزشکی و سلامتی آغاز نموده است.

پاسخی بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

تازه ترین ها

مقالات ویژه

محبوب ترین ها