7 عامل ایجاد درد مزمن

دلایل زیادی برای درد مزمن وجود دارد. بر خلاف درد شدید یا سایر درد ها، درد مزمن پس از آسیب یا بیماری از بین نمی رود. در برخی موارد، حتی دلایل ناشناخته ای برای اینکه چرا درد مزمن اتفاق می افتد وجود دارد. آرتریت، میگرن و اندومتریوز از شایع ترین علل درد مزمن به شمار می روند.

علل درد مزمن
دلایل زیادی برای درد مزمن وجود دارد. می تواند ناشی از یک بیماری یا جراحت باشد که مدت هاست که تمام شده اما دردش باقی مانده است.

در ادامه، دکتر Tara-Lin Hollins، مسئول بخش مدیریت درد در کلینیک کلیولند، در مورد علل درد مزمن، تفاوت آن با درد معمولی و آنچه در مورد روش های درمانی اینگونه درد ها باید بدانیم، توضیح می دهد.

درد مزمن چیست؟

بهترین راه برای درک درد مزمن این است که بفهمیم چه چیزی نیست. به طور کلی، متخصصان درد، درد را با تقسیم آن به دو دسته درک می کنند:

  1. درد محیطی: این همان درد تیز یا دردناکی است که به صورت موضعی احساس می کنید و می تواند به دلیل مواردی مانند جراحات، عفونت ها یا قرار گرفتن در معرض سموم رخ دهد. درد محیطی معمولاً علامت هشدار بدن شما است مبنی بر اینکه چیزی اشتباه بوده و یا مشکلی وجود دارد که باید برطرف شود. این نوع درد اغلب با دارو های بدون نسخه درمان می شود.
  2. درد عصبی: این درد، نوع پیچیده‌ تری از درد است که توسط مغز و نخاع شما تسهیل می‌ شود. این نوع، یک درد مداوم است که گاهی اوقات به آن درد نوروپاتیک نیز گفته می شود. این درد زمانی اتفاق می افتد که آسیب عصبی رخ می دهد. هنگامی که این اتفاق می افتد، بدن شما سیگنال های درد را به درستی ارسال نمی کند و سپس درد مزمن را احساس می کنید.

به آخرین باری که به یک کنسرت راک/پاپ یا نمایش با صدای بلند رفتید فکر کنید. هنگامی که در محل برگزاری با صدای بلند موسیقی هستید و صدای بلندی را در گوش های خود می شنوید، به نوعی درد محیطی بر بدن شما تأثیر می گذارد، آنی و در لحظه. اما فرض کنید بعد از اینکه گروه نمایش کار خود را به پایان رساند و شما به خانه رفتید، مدام صدایی شبیه به زنگ زدن را در گوش خود می شنیدید. درد عصبی اینگونه بر شما تأثیر می گذارد، از طریق یک اثر طولانی مدت و ماندگار.

دکتر Tara-Lin Hollins می گوید: «ما بیشتر و بیشتر متوجه می شویم که تنها پرداختن به درد محیطی برای بیمارانی که دچار درد عصبی هستند، کافی نیست.

نمونه‌ های خاص درد مزمن شامل احساس درد، گرفتگی یا سایر اشکال ناراحتی، از جمله میگرن و سردرد و همچنین درد کمر، گردن و مفاصل است.

در حالی که رمزگشایی از نوع دردی که تجربه می کنید ممکن است گاهی سخت باشد، درمان با یک متخصص درد می تواند به شما کمک کند تا به پاسخ روشنی در مورد اینکه آیا با درد محیطی یا عصبی (یا ترکیبی از هر دو) سر و کار دارید، دست یابید.

مقاله مرتبط >> تاثیر آب و هوا بر علائم آرتریت و درد مفاصل

شایع ترین علل درد مزمن

درد عصبی معمولاً نوعی درد همراه با درد مزمن است. به طور سنتی، پزشکان فکر می کردند که درد عصبی تنها با آسیب های عصبی مانند آسیب نخاعی یا سکته مغزی رخ می دهد. اما اکنون می دانیم که شرایط دیگری وجود دارد که می تواند منجر به درد مزمن شود. درک این شرایط، گامی مفید برای آگاهی از نحوه مدیریت درد و بهبود کیفیت زندگی است.

برخی از علل شناخته شده درد مزمن عبارتند از:

  1. فیبرومیالژیا (Fibromyalgia): شامل درد گسترده ای در سراسر مفاصل، ماهیچه ها و استخوان ها است که معمولاً به صورت موضعی یا گرفتگی عضلانی است.
  2. آرتریت (Arthritis): درد ناشی از آرتریت نیز در مفاصل شما رخ می دهد که معمولاً به صورت درد موضعی یا ناحیه ای است. این درد، ناشی از آسیبی است که آرتریت به مفاصل شما وارد می کند.
  3. سندرم روده تحریک پذیر (IBS): درد و گرفتگی شکم می تواند به دلیل IBS در نتیجه ارتباط بین روده و مغز شما ایجاد شود. درد مزمن ناشی از IBS اغلب شامل گرفتگی و درد شدید در ناحیه شکم یا حتی کمردرد است.
  4. کمردرد مزمن: درد مداوم در قسمت پایین تنه شما می تواند از منابع مختلفی ناشی شود، از جمله یک آسیب دیدگی قبلی یا یک بیماری خاص، مانند سیاتیک یا فتق دیسک.
  5. سردرد مزمن یا میگرن: در حالی که سردرد و میگرن با یکدیگر متفاوت هستند، اما هر دوی آنها از عاملین ایجاد درد مزمن به شمار می روند. سردرد یا میگرن شما در صورتی مزمن تلقی می شود که 15 روز یا بیشتر در ماه آنها را تجربه کنید.
  6. اندومتریوز (Endometriosis): این وضعیت، ناحیه لگن و شکم شما را تحت تاثیر قرار داده و می تواند باعث درد مزمن لگن در طول چرخه قاعدگی یا حتی قبل و بعد از آن شود. همچنین می تواند باعث مشکلات گوارشی و درد عمومی معده گردد.
  7. سندرم خستگی مزمن: فرد مبتلا به سندرم خستگی مزمن احتمالاً بدن درد، سردرد و گلودرد همراه با علائمی مانند خستگی شدید، فرسودگی و اختلالات خواب را تجربه خواهد کرد.

تفاوت روش های درمانی درد مزمن و درد معمولی

درد مزمن
درد مزمن برخلاف درد معمولی، پس از اتمام جراحت یا آسیب دیدگی تمام نمی شود
به طور معمول، ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی درد محیطی را با دارو هایی برای کاهش التهاب، تزریق یا جراحی برای اصلاح مشکل زمینه ای درمان می کنند.
به عنوان مثال، دارو های ضد التهابی (NSAIDs) برای درمان درد التهابی ناشی از آرتروز استفاده می شود. اما این دارو ها اغلب برای مقابله با مشکلات درد ناشی از سیستم عصبی مرکزی شما مجهز نیستند.
برای درد عصبی، ارائه دهندگان می توانند از دارو هایی استفاده کنند که روی مغز یا نخاع شما اثر می گذارند، مانند:
  • Amitriptyline
  • Pregabalin
  • Duloxetine
  • Venlafaxine

مراجعه به روانشناس نیز می تواند در رسیدگی به حساسیت سیستم عصبی مرکزی حیاتی باشد. یک روانشناس درد، ایده آل است، اما هر روانشناسی که درمان شناختی رفتاری (CBT) را ارائه می دهد نیز می تواند کمک کند. یادگیری تکنیک های مدیریت استرس و مقابله با اضطراب نیز درمان های موثری هستند.

مقاله مرتبط >> چهار نشانه برای تشخیص سردرد ساده از میگرن

تغییر روش های درمانی درد مزمن در طول زمان

در گذشته، متخصصان درد از شما می خواستند که به شدت درد خود از 0 تا 10 نمره دهید تا ببینید که درمان چقدر اثر گذار است. اما مهم است که اذعان کنیم که این فرمت ممکن است برای همه بهترین کارایی را نداشته باشد، به خصوص اگر دچار درد مزمن باشید.

به عنوان مثال، دو نفر می توانند نمره درد 8 داشته باشند، اما یکی ممکن است تمام روز را روی مبل بگذراند، در حالی که دیگری برای خرید بیرون رفته و با خانواده خود تعامل دارد.

مقاله مرتبط >> کشف راهبرد های درمانی جدید برای بیماری مزمن کلیوی

در بسیاری از موارد، ارائه‌ دهندگان مراقبت‌ های بهداشتی سعی می‌کنند نحوه مشارکت شما در فعالیت‌ های روزمره و اینکه درد شما بر توانایی شما در انجام آنها تأثیر می‌گذارد را آزمایش کنند. به جای درمان تعدادی، متخصصان درد به دنبال بهبود عملکرد هستند. آنها اغلب متوجه می‌شوند که وقتی درد عصبی شما درمان می‌ شود، می‌ توانید فعالیت‌ هایی را که قبلاً به دلیل دردتان محدود کرده‌ اید، مجددا انجام دهید.

بنابراین، اگر سال ها با درد ستون فقرات، زانو درد، سردرد، درد آرتریت یا درد مداوم پس از یک جراحی موفقیت آمیز زندگی کرده اید، به متخصص درد مراجعه کنید. ممکن است برای درد عصبی به کمک نیاز داشته باشید و گزینه های درمانی موجود ممکن است به تسکین علائم شما کمک کنند و سپس می توانید زندگی خود را راحت تر انجام دهید.

منبع

ترجمه و بازنویسی شده توسط مجله پزشکی سلام

مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام از سال 1401 کار خود را در زمینه تهیه و انتشار مقالات و اخبار اختصاصی، معتبر و برگزیده پزشکی و سلامتی آغاز نموده است.

پاسخی بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

تازه ترین ها

مقالات ویژه

محبوب ترین ها