۷ عادت سالمی که به پیشگیری از افسردگی کمک می کنند

بر اساس تحقیقات جدید، هفت عادت ضروری سبک زندگی سالم به طور قابل توجهی خطر ابتلا به افسردگی را کاهش می دهند. این مطالعه نشان می دهد که تاثیر گذارترین عادت برای پیشگیری از افسردگی، بهره مندی از خواب خوب شبانه است که خطر ابتلا را تا 22 درصد کاهش می دهد.

پیشگیری از افسردگی
داشتن یک سبک زندگی سالم می تواند به کاهش خطر ابتلا به افسردگی کمک کند.

عاداتی که به کاهش خطر افسردگی کمک می کنند عبارتند از: مدیریت و کاهش مصرف الکل، رژیم غذایی مغذی، فعالیت بدنی منظم، خواب با کیفیت، پرهیز از سیگار، پرهیز از کم تحرکی و حفظ تعاملات اجتماعی فعال.

تیم تحقیقاتی بین‌ المللی، از جمله کارشناسان دانشگاه کمبریج لندن، عوامل مختلفی مانند عادات سبک زندگی، ژنتیک، ساختار مغز، و همچنین سیستم‌ های ایمنی و متابولیک را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند تا مکانیسم‌ های مرتبط بین سبک زندگی و افسردگی را کشف کنند.

به گفته سازمان بهداشت جهانی (WHO)، افسردگی تقریباً از هر 20 بزرگسال در سراسر جهان یک نفر را تحت تأثیر قرار می دهد و بار قابل توجهی بر سلامت عمومی وارد می کند. محققان تاکید می کنند که عوامل پیچیده و متعددی، از جمله ترکیبی از عناصر بیولوژیکی و سبک زندگی، بر ابتلا به افسردگی تاثیر می گذارند.

برای تعمیق درک خود، محققان از Biobank بریتانیا، یک پایگاه داده جامع شامل اطلاعات ژنتیکی، سبک زندگی و سلامتی ناشناس استفاده نمودند. این تیم تحقیقاتی با مطالعه داده‌ های نزدیک به 290000 فرد که 13000 نفر از آنها مبتلا به افسردگی بودند، در یک بازه زمانی 9 ساله، این هفت عامل سبک زندگی مرتبط با خطر کمتر ابتلا به این بیماری را شناسایی کردند.

بر اساس یافته ها، داشتن تعاملات اجتماعی مکرر، خطر افسردگی را تا 18 درصد کاهش می دهد و ثابت می کند که محافظت کننده ترین عامل در برابر اختلالات افسردگی مکرر است. علاوه بر این، مصرف متوسط الکل 11 درصد، رژیم غذایی سالم 6 درصد، فعالیت بدنی منظم تا 14 درصد، پرهیز از سیگار کشیدن تا 20 درصد و دوری از کم تحرکی تا 13 درصد خطر ابتلا به این بیماری را کاهش می دهند.

افراد شرکت کننده در این تحقیق در یکی از سه گروه سبک زندگی نامطلوب، متوسط و مطلوب دسته بندی شدند. خطر ابتلا به افسردگی در افرادی که در گروه متوسط قرار داشتند در مقایسه با گروه نامطلوب، 41 درصد کمتر بود، در حالی که احتمال ابتلا به این بیماری در گروه مطلوب 57 درصد پایین تر بود. این مطالعه همچنین استعدادهای ژنتیکی شرکت کنندگان را تجزیه و تحلیل کرد.

Barbara Sahakian، پروفسور دانشگاه کمبریج در یک بیانیه رسانه ای گفت: اگرچه DNA ما (ویژگی های ژنتیکی که به ما داده شده) می تواند خطر ابتلا به افسردگی را افزایش دهد، ما نشان داده ایم که سبک زندگی سالم به طور بالقوه ای مهم تر است.

مقاله مرتبط: تنهایی، خطرناک تر از رژیم غذایی نامناسب و سیگار کشدن

تیم تحقیقاتی  علاوه بر این، اسکن‌ های MRI مغز بیش از 30000 شرکت‌ کننده را مورد بررسی قرار داده و کشف کرد که حجم‌ های بزرگتر در نواحی خاص مغز، از جمله پالیدوم، تالاموس، آمیگدال و هیپوکامپ، با سبک زندگی سالم مرتبط اند. نشانگر هایی مانند پروتئین واکنش‌گر C، مولکولی که در پاسخ به استرس تولید می‌ شود، و تری گلیسیرید، شکل اولیه چربی بدن، نیز با سبک زندگی در ارتباط بودند.

 دکتر Christelle Langley از دانشگاه کمبریج لندن در این باره توضیح می دهد: این موضوع برای سلامت مغز و ادراک ما خوب است، اما به طور غیر مستقیم برای تقویت سیستم ایمنی سالم تر و متابولیسم بهتر نیز مفید است. ما عادت کرده ایم که یک سبک زندگی سالم را برای سلامت جسمیمان مهم بدانیم، اما باید بدانیم که بهره مندی از یک سبک زندگی سالم، به همان اندازه برای سلامت روان ما مهم است.

این تحقیق در مجله Nature Mental Health منتشر شده است.

منابع

1- Nature Mental Health

ترجمه و بازنویسی شده توسط مجله پزشکی سلام

مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام از سال 1401 کار خود را در زمینه تهیه و انتشار مقالات و اخبار اختصاصی، معتبر و برگزیده پزشکی و سلامتی آغاز نموده است.

پاسخی بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

تازه ترین ها

مقالات ویژه

محبوب ترین ها