سیگار کشیدن خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهد

سیگار کشیدن خطر ابتلا به بیماری دیابت را افزایش داده و باعث بیشتر شدن اثرات مخراب این بیماری می شود.

ارتباط دادن یک پیامد منفی سلامتی به سیگار کشیدن کار سختی نیست. به همین دلیل است که ۱۱ برچسب هشدار دهنده مختلف روی پاکت‌ های سیگار برای تاکید بر خطرات سلامتی ناشی از سیگار کشیدن وجود دارند.

عوارض سیگار
سیگار کشیدن یکی از علل دیابت نوع 2 به شمار می رود

یکی از این هشدار ها سیگار کشیدن را با ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط می‌ داند، وضعیتی که زندگی را تغییر داده و پیامد های بلند مدتی برای سلامتی به همراه دارد.

در صورت ابتلا به بیماری دیابت، سیگار کشیدن باعث تشدید اثرات مخرب آن می شود.

بیایید نگاهی دقیق تر به رابطه بین سیگار کشیدن و دیابت بیندازیم. در ادامه دکتر Shannon Knapp، مدیر مراقبت و آموزش دیابت در کلینیک کلیولند در اینباره بیشتر توضیح خواهد داد. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه شوید!

چگونه سیگار کشیدن بر بیماری دیابت اثر گذار است؟

برای پی بردن به این موضوع، بیایید تا نگاهی دقیق تر به آمار و ارقام منتشر شده در این خصوص بیاندازیم.

بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده (CDC) افرادی که سیگار می کشند، در مقایسه با افراد غیر سیگاری، 30 تا 40 درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع 2 قرار دارند.

دکتر Shannon Knapp می گوید: هرچه بیشتر سیگار بکشید، میزان خطر ابتلا به دیابت نیز افزایش می یابد و این یک ارتباط بسیار قوی است.

برخی از دلایل این ارتباط عبارت اند از:

1- اثرات نیکوتین

لوزالمعده یک غده درون ریز است که ماده ای به نام انسولین ترشح کرده و به سلول های بدن شما کمک می کند تا قند خون را جذب کنند. حفظ سطح قند خون متعادل برای عملکرد صحیح بدن، امری ضروری است.

نیکوتین با تغییر نحوه واکنش سلول های شما به انسولین باعث ایجاد اخلال در این فرآیند شده و در نتیجه قند خون را به سطوح ناسالم می رساند.

همانطور که احتمالا می دانید دیابت یک بیماری پانکراس است. وقتی فردی دیابت دارد، لوزالمعده او یا انسولین نمی‌ سازد، یا انسولین کافی تولید نمی‌ کند و یا انسولین به درستی کار نمی‌ کند.

مقاله مرتبط >> میزان طبیعی و مناسب قند خون بر اساس سن

2- مواد شیمیایی موجود در سیگار

کشیدن یک نخ سیگار بیش از 7000 ماده شیمیایی آزاد می کند، از جمله برخی از مواد شیمیایی که به عنوان مواد سمی شناخته می شوند. در فهرستی از سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) که متشکل از ترکیبات مضر و بالقوه مضر (HPHCs) برای سلامتی است، 93 ماده تشکیل دهنده سیگار حضور دارند.

همانطور که ممکن است تصور کنید، بدن شما به خوبی به این مواد شیمیایی پاسخ نمی دهد. این سموم سلول های بدن شما را تا حدی تخریب می کنند که ممکن است دیگر به انسولین پاسخ ندهند.

3- خطرات مرکب

سیگار کشیدن تنها چیزی نیست که می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش دهد. فهرست طولانی متشکل از عوامل خطر مرتبط با ژنتیک، سوابق پزشکی و سبک زندگی وجود دارد.

اما اگر شما هر یک از این عوامل خطر ذکر شده را دارا بوده و سیگار هم می کشید … خب، احتمال ابتلا به دیابت به سرعت افزایش می یابد.

عوامل خطر برای دیابت نوع 2 عبارتند از:

  • سابقه خانوادگی دیابت
  • پوست رنگین
  • نژاد و قومیت ( اسپانیایی تبار یا بومیان آمریکایی)
  • چاقی و اضافه وزن
  • استرس فیزیکی (از جمله جراحی یا بیماری)
  • مصرف دارو های خاص
  • پانکراس آسیب دیده (از جمله عفونت، تومور، جراحی یا تصادف)
  • فشار خون بالا
  • سطح کلسترول یا تری گلیسیرید خون بالا
  • سن و سال (با افزایش سن، خطر ابتلا بیشتر می شود)
  • مصرف زیاد نوشیدنی های الکلی
  • ابتلا به دیابت بارداری در دوران بارداری یا به دنیا آوردن نوزادی با وزن زیاد

آیا سیگار کشیدن دیابت را بدتر می کند؟

سیگار کشیدن می تواند مدیریت دیابت را بسیار دشوارتر سازد. همانطور که گفته شد، نیکوتین به طور طبیعی سطح قند خون را افزایش می دهد. دکتر Shannon Knapp در این خصوص توضیح می دهد: اگر سیگار می کشید و دیابت دارید، احتمالاً برای مدیریت قند خون خود به دوز های بیشتری از انسولین نیاز خواهید داشت.

علاوه بر این، سیگار کشیدن می تواند عوارض بالقوه دیابت را افزایش دهد. مواردی مانند:

  • بیماری چشم (رتینوپاتی)
  • بیماری کلیوی (نفروپاتی)
  • بیماری قلبی
  • بیماری عصبی (نوروپاتی)

البته، سیگار کشیدن به خودی خود ( بدون توجه به هیچ یک از عوارض تشدید کننده) برای شما مضر است. واقعیتی که در این مرحله تقریباً غیر قابل انکار است. این عادت می تواند منجر به سرطان های مختلف، سکته مغزی، حمله قلبی و سایر مشکلات سلامتی شود.

مقاله مرتبط >> ارتباط بین دیابت و افزایش خطر سکته ی مغزی

آیا ترک سیگار تفاوتی ایجاد می کند؟

قطعا تاثیر خواهد داشت! در واقع، FDA گزارش می دهد که انسولین می تواند در کاهش قند خون شما در عرض هشت هفته پس از خاموش کردن آخرین سیگار مؤثرتر شود. این را به لیست چیز های شگفت انگیزی که پس از ترک سیگار برای بدن شما اتفاق می افتد اضافه کنید.

اکنون برخی تحقیقات نشان می دهد که خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در کوتاه مدت پس از ترک سیگار افزایش می یابد. این امر به احتمال زیاد با افزایش وزن در آن زمان مرتبط است که خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهد.

دکتر Shannon Knapp خاطر نشان می کند: اما این افزایش وزن برای نفی فواید قلبی عروقی سیگار نکشیدن کافی نیست (در نظر گرفتن یک رویکرد جامع تر برای ترک سیگار با افزودن فعالیت بدنی و تغذیه سالم تر ممکن است به جلوگیری از افزایش وزن نیز کمک کند).

آیا ترک عادت سیگار کشیدن کشیدن آسان خواهد بود؟ خیر. نیکوتین موجود در تنباکو، سیگار کشیدن را به شدت اعتیادآور می کند.

اما ترک سیگار را می توان با یک برنامه، یک سیستم حمایتی قوی و میل به سلامتی انجام داد. با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی در مورد برنامه ترک سیگار صحبت کنید. خدمات آنلاین بسیاری نیز برای ترک سیگار وجود دارد.

بعضی از عوامل خطر دیابت مانند سن، سابقه خانوادگی و قومیت را نمی توان تغییر داد، اما ترک سیگار می تواند باعث کاهش خطر ابتلا به این بیماری شود.

منبع

ترجمه و بازنویسی شده توسط مجله پزشکی سلام

مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام از سال 1401 کار خود را در زمینه تهیه و انتشار مقالات و اخبار اختصاصی، معتبر و برگزیده پزشکی و سلامتی آغاز نموده است.

پاسخی بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

تازه ترین ها

مقالات ویژه

محبوب ترین ها