خوردن صبحانه زودهنگام خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهد

همانطور که از قدیم گفته اند: “سحرخیز باش تا کامروا شوی.” بر اساس تحقیقات اخیر، افرادی که بعد از ساعت 9 صبح صبحانه می خورند، 59 درصد بیشتر از افرادی که این کار را قبل از ساعت 8 صبح انجام می دهند، در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع 2 قرار دارند.

ارتباط زمان صبحانه با دیابت نوع 2
تحقیقات جدید نشان می دهد که خوردن صبحانه قبل از ساعت 8 صبح ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد.

در تحقیقی که به تازگی در ژورنال بین المللی اپیدمیولوژی منتشر گردیده است، دانشمندان بیش از 100,000 نفر فرانسوی را ردیابی کرده و مورد مطالعه قرار دادند. یافته ها نشان می دهد که تغییر در زمان و آنچه که می خوریم می تواند خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.

عوامل خطر برای دیابت نوع 2 که ذاتی نبوده و امکان تغییر آنها وجود دارد، شامل: رژیم غذایی نامناسب، عدم تحرک و سیگار کشیدن می شود. اما یک عامل دیگر یعنی “زمان غذا خوردن” نیز ممکن است در کاهش خطر ابتلا به این بیماری نقش داشته باشد.

دکتر Anna Palomar-Cros محقق ISGlobal و از اولین نویسندگان این مطالعه گفت: ما می دانیم که زمان غذا خوردن نقش کلیدی در تنظیم ریتم شبانه روزی و کنترل گلوکز و چربی دارد، اما تاکنون مطالعات بسیار کمی، رابطه بین زمان غذا خوردن یا ناشتا بودن و دیابت نوع 2 را بررسی کرده اند.

مقاله مرتبط >> چه غذا هایی را در صبحانه نباید بخورید؟

در این مطالعه، 103,312 نفر از گروه NutriNet-Santé فرانسه شرکت داده شدند و تیمی از ISGlobal با تیمی از INSERM برای بررسی رابطه بین تعداد دفعات وعده غذایی، زمان غذا خوردن و شیوع دیابت نوع 2 همکاری کردند.

شرکت کنندگان، میزان مصرف غذا و نوشیدنی و زمان وعده های غذایی خود را به مدت سه روز که متوالی نبودند را به صورت آنلاین ثبت کردند.

تیم تحقیقاتی سوابق رژیم غذایی را برای دو سال اول پیگیری به طور میانگین محاسبه کرد تا بتوانید میزان سلامت شرکت کنندگان در این تحقیق را 7 از سال پس از اتمام مطالعه اندازه گیری کند.

در طول کارآزمایی، 963 مورد جدید ابتلا به دیابت نوع 2 اتفاق افتاد. کسانی که به طور معمول بعد از ساعت 9 صبح صبحانه می‌ خوردند، شانس بیشتری برای ابتلا به این بیماری داشتند.

به گفته دکتر Palomar-Cross، این یافته ها از نظر علمی منطقی است، زیرا مشخص است که نخوردن صبحانه بر سطح انسولین، تنظیم گلوکز و چربی تأثیر می گذارد.

وی ادامه داد: این موضوع با یافته های دو متاآنالیز مطابقت دارد که نشان می دهد نخوردن صبحانه خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش می دهد.

تیم تحقیقاتی همچنین متوجه شد که به نظر می‌ رسد خوردن شام بعد از ساعت 10 شب، خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می‌ دهد، اگرچه خوردن در بیشتر اوقات، با بروز کمتر بیماری مرتبط است. از سوی دیگر، روزه طولانی تنها زمانی مفید است که شامل صبحانه و شام زود هنگام باشد.

محقق ISGlobal و یکی از نویسندگان این مطالعه، دکتر Manolis Kogevinas این چنین نتیجه گیری کرد که: “نتایج ما نشان می دهد که خوردن اولین وعده غذایی (صبحانه) قبل از ساعت 8 صبح و آخرین وعده غذایی (شام) قبل از ساعت 7 بعد از ظهر ممکن است به کاهش بروز دیابت نوع 2 کمک کند.”

تیم ISGlobal قبلاً نشان داده بود که بین خوردن زودتر شام و کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه یا پروستات ارتباطی وجود دارد. این یافته ها استفاده از تغذیه زمان بندی شده را به طور کلی تقویت می کند. تغذیه‌ زمان بندی شده، علم چگونگی تعامل بین غذا، متابولیسم، زمان‌بندی وعده‌ های غذایی و ساعت بدن شما است. ریتم شبانه روزی شما بر بسیاری از جنبه های فیزیولوژی شما، از جمله هضم غذا، میزان گرسنگی و متابولیسم تاثیر گذار است.

منبع

ترجمه و بازنویسی شده توسط مجله پزشکی سلام

مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام از سال 1401 کار خود را در زمینه تهیه و انتشار مقالات و اخبار اختصاصی، معتبر و برگزیده پزشکی و سلامتی آغاز نموده است.

پاسخی بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

تازه ترین ها

مقالات ویژه

محبوب ترین ها