بررسی 5 باور غلط درباره علائم سرطان سینه

در مورد سرطان سینه (Breast Cancer) هیچوقت نمی توانید احساس آرامش و در امان بودن داشته باشید. انجام خودآزمایی، ماموگرافی و مراقبت از علائم هشدار دهنده سرطان سینه می تواند جان شما را نجات دهد.

افزایش آگاهی و مطرح شدن هر چه بیشتر مطالب و آموزش های سلامت سینه چیز خوبی است. اما این مطرح شدن زیاد،  باعث رواج برخی مطالب زرد و تصورات نادرست و غیر علمی شده است.

علائم سرطان سینه
بسیاری از زنانی که به سرطان سینه مبتلا شده اند، هرگز هیچ علامت یا نشانه ای نداشته و سرطان آنها در آزمایش های غربالگری مانند ماموگرافی مشخص شده است

دکتر Holly Pederson، مدیر خدمات پزشکی سینه در کلینیک سینه کلیولند، حقیقت پشت پرده پنج شایعه رایج و نادرستی را که اغلب از بیماران خود می شنود، توضیح می دهد.

برای آگاهی از این 5 باور غلط، با ما تا انتهای این مقاله همراه شوید.

1- این شایعه که اگر توده سینه ( تورم یا برآمدگی موضعی در پستان) جا به جا شود، نشان دهنده سرطان نیست، غلط است.

دکتر Holly Pederson می گوید: در واقع، توده های سرطان سینه تقریباً همیشه در حالت متحرک شروع می شوند. این توده ها همواره در حال حرکتند تا زمانی که بزرگتر شده، به چیزی متصل شوند و دیگر حرکت نکنند.

شما باید در مورد هر توده ای که در ناحیه سینه خود احساس می کنید به پزشکتان اطلاع دهید. مثلا اگر هنگام انجام خودآزمایی، در اطراف سینه های خود احساس کنید که جسم یا برآمدگی سخت و سفتی وجود دارد که زائد است. ممکن است این توده ها شبیه یک نخود یخ زده یا لوبیا باشند، یا مانند یک سنگ مرمر صاف و بسیار سفت باشند.

2- اینکه سرطان سینه باعث ایجاد درد نمی شود، همیشه درست نیست.

درد نداشتن سرطان سینه، حرفی اشتباه است. سرطان سینه که با رشد سریع همراه است، می تواند دردناک باشد. درد سینه در یک نقطه خاص، به ویژه در زنان مسن، یک علامت هشدار دهنده است.

به طور کلی، اکثر زنان، درد در کل یا نواحی خاصی از سینه که با افت و خیز همراه است را تجربه می کنند. این درد لزوما نشانه سرطان نیست و معمولا به دلیل نوسانات هورمونی یا مصرف کافئین زیاد اتفاق می افتد.

همچنین بخوانید >> 6 راه برای جلوگیری از تیرگی لب در دوران بارداری

3- اینکه زنانی که دارای بافت سینه متراکم و سفت هستند، دارای سرطان سینه هستند، لزوما درست نیست.

بافت سینه هیچ ارتباطی با تراکم سینه ندارد. سینه‌ های شما ممکن است برآمدگی داشته باشند اما در ماموگرافی تراکمی از خود نشان ندهند.

تقریباً از هر دو زن یک زن دارای بافت سینه متراکم است که با مقدار غدد شیری و مجاری و بافت حمایتی مشخص می شود که در ماموگرافی به رنگ سفید به نظر می رسد. از آنجایی که سرطان سینه می‌ تواند به همین شکل ظاهر شود، زنانی که سینه‌ های متراکمی دارند ممکن است برای تشخیص بهتر سرطان و دریافت نتایج مثبت کاذب کمتر، ماموگرافی سه بعدی انجام دهند.

همچنین بخوانید >> چرا زنان بیشتر از مردان در معرض خطر حمله قلبی هستند؟

4- این باور که پزشکان با لمس کردن توده می توانند تشخیص دهند که یک توده سرطانی است یا نه، اشتباه است.

اشتباه. نه شما و نه ارائه‌ دهنده مراقبت‌ های بهداشتیتان، صرف نظر از اینکه چقدر در کار خود تبهر دارند، بدون تصویربرداری تشخیصی نمی‌توانید بفهمید که یک توده سرطانی است یا نه.

پزشکانی که بدون تصویربرداری و انجام بررسی های بیشتر به شما می گویند: “احتمالا مشکلی وجود ندارد” ممکن است باعث تاخیر در تشخیص سرطان سینه شوند. اجازه ندهید پزشکتان حدس بزند. تصویربرداری انجام دهید.

زنان 30 ساله و بالاتر، جهت تشخیص هرچه درست تر سرطان پستان، لازم است تا ماموگرافی تشخیصی و سونوگرافی انجام دهند. سونوگرافی به ارزیابی توده به وسیله ی ارزیابی اینکه آیا توده سفت و جامد و یا پر از مایع است، کمک می کند. زنان زیر 30 سال فقط سونوگرافی انجام می دهند زیرا سینه های جوان تر و متراکم تر به سختی قابل ارزیابی با ماموگرافی هستند.

توده های مشکوک باید بیوپسی شوند. به طور معمول، یک نمونه از بافت از طریق یک سوزن کشیده می شود. سپس بافت زیر میکروسکوپ بررسی می شود.

5- این شایعه که ترشح از نوک پستان معمولاً نشانه سرطان است، درست نیست.

بسیاری از زنان پس از شیردهی، دارای شیر باقی مانده در مجاری خود هستند و  یا مواد زائدی دارند که می‌ تواند باعث ترشح سبز رنگ یا حتی سیاه رنگ شود که می‌ تواند از مجرا خارج شود.

آنچه بیشتر نگران کننده است، ترشحات خونی یا شفافی است که بدون هیچگونه فشاری به بیرون می ریزند.

این نوع ترشحات، در حدود 10 درصد مواقع می تواند نشانه سرطان سینه باشد. حتی معمولا علت ترشح خونی از نوک پستان،  یک بیماری خوش خیم در داخل مجرای شیر است.

همچنین بخوانید >> VMS یا همان علائم وازوموتور ( گرگرفتگی ) چیست؟

نتیجه گیری

توده ها، درد و سایر ناهنجاری های سینه تقریباً هر زنی را در مقطعی از زندگی تحت تأثیر خود قرار می دهند.

موارد ذکر شده، معمولاً نشان دهنده سرطان نیستند، اما معاینه و پیگیری علت آنها ضروری است. اغلب اوقات، نمی‌ توانید بدون ارزیابی مناسب، تشخیص به عدم وجود سرطان دهید.

منبع

ترجمه و بازنویسی شده توسط مجله پزشکی سلام

مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام از سال 1401 کار خود را در زمینه تهیه و انتشار مقالات و اخبار اختصاصی، معتبر و برگزیده پزشکی و سلامتی آغاز نموده است.

پاسخی بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

تازه ترین ها

مقالات ویژه

محبوب ترین ها