چرا زنان بیشتر از مردان در معرض خطر حمله قلبی هستند؟

برای مدت ها اینطور گفته می شد که حمله قلبی اکثرا در مردان رخ می دهد اما اکنون، حملات قلبی در میان زنان شایع‌ تر بوده و این در حالی است که اغلب علائم آن نادیده گرفته می‌ شود.

این نادیده گرفتن ها در نهایت منجر به تأخیر در درمان و همچنین ایجاد چالش‌ هایی برای مداخله به موقع می‌ شود.

حمله قلبی
زنان در مقایسه با مردان با 20 درصد افزایش خطر ابتلا به نارسایی قلبی رو به رو هستند

بر اساس یک مطالعه ارائه شده در کنگره نارسایی قلبی 2023 (کنگره ای پیشرو در جهان که طیف کامل نارسایی قلبی، از پیشگیری تا تشخیص و درمان را پوشش می دهد)، زنان بیش از دو برابر بیشتر از مردان در معرض خطر مرگ پس از حمله قلبی، علیرغم دریافت درمان در بازه زمانی مشابه با همتایان مرد خود قرار دارند.

این یک تصور غلط رایج است که بیماری قلبی در درجه اول مردان را تحت تاثیر خود قرار می دهد. در حقیقت، بیماری قلبی علت اصلی مرگ و میر هر دو گروه مردان و زنان در سراسر جهان است.

دکتر Varun Bansal، مشاور ارشد، کاردیولوژی و جراحی قلب قفسه سینه در بیمارستان های آپولو ایندراپراستا، طی مصاحبه ای به IANS گفت: با این حال، علائم و تظاهرات بیماری قلبی می تواند بین جنسیت ها متفاوت باشد و منجر به تفاوت در شناسایی، تشخیص و درمان شود.

بسیاری از مطالعات نشان داده اند که زنان اغلب در مقایسه با مردان علائم متفاوتی از حمله قلبی را تجربه می کنند. مردان معمولاً علائم کلاسیک تری از حمله قلبی مانند درد یا ناراحتی قفسه سینه را از خود نشان می دهند، در حالی که زنان ممکن است علائم غیر معمول یا علائم هشدار دهنده متفاوتی نظیر تنگی نفس، خستگی، حالت تهوع، درد در پشت یا فک و سرگیجه را تجربه کنند.

همچنین بخوانید >> بیش از یک سوم زنان جوان دچار کمبود آهن هستند

دکتر Varun Bansal افزود: «از آنجایی که این علائم همیشه با بیماری قلبی همراه نیستند، زنان ممکن است مراجعه به پزشک را به تأخیر بیندازند، که در نتیجه این موضوع منجر به رشد بیماری به مرحله پیشرفته‌ تر تا زمان تشخیص آن می‌ شود».

دکتر Pradeep Kumar Nayak، مشاور ارشد قلب و عروق در بیمارستان فوق تخصصی Dharamshila Narayana در این خصوص گفت: شناخت ویژگی‌ های آناتومیکی و هورمونی منحصر به فرد زنان و مردان برای درک خطرات مختلفی که هنگام بیماری قلبی و سکته با آنها مواجه می‌ شوند، ضروری است. تفاوت در علائم می تواند منجر به تشخیص نادرست و تاخیر در درمان شود و چالش هایی را برای مداخله به موقع ایجاد کند.

همچنین بخوانید >> ایست قلبی چیست و چه عواملی باعث آن می شوند؟

همچنین مطالعه دیگری که در مجله گردش خون انجمن قلب آمریکا منتشر شد، نشان داد که زنان در مقایسه با مردان با 20 درصد افزایش خطر ابتلا به نارسایی قلبی یا مرگ در عرض پنج سال پس از اولین حمله قلبی شدید روبرو هستند.

علاوه بر این، زنان در زمان وقوع حمله قلبی، اکثرا سن بیشتری داشته و دارای مشکلات پزشکی زمینه ای بیشتری بوده اند.

دکتر Varun Bansal اشاره کرد که زنان معمولاً پس از یائسگی، زمانی که اثرات محافظتی استروژن کاهش می‌ یابد، به بیماری قلبی مبتلا می‌ شوند.

همچنین بخوانید >> VMS یا همان علائم وازوموتور ( گرگرفتگی ) چیست؟

وی اضافه کرد: نشان داده شده است که استروژن اثرات مفیدی بر سیستم قلبی عروقی دارد، از جمله بهبود عملکرد عروق خونی سالم و کاهش التهاب. پس از یائسگی، زنان ممکن است تغییراتی را در بدن خود تجربه کنند که خطر قلبی عروقی را افزایش دهند.

عواملی که در مقایسه با مردان و گذشته بر بار بیماری افزوده اند عبارتند از: سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)، عوارض مرتبط با بارداری مانند دیابت حاملگی و پره اکلامپسی، افسردگی تحت بالینی و استرس اضافی ناشی از کار و مسئولیت های خانگی.

برای رسیدگی به این مسائل، افزایش آگاهی، ترویج تشخیص زودهنگام و اجرای استراتژی های پیشگیری هدفمند که به طور خاص برای زنان طراحی شده است، بسیار مهم است. دکتر Pradeep Kumar Nayak گفت: با توانمند سازی زنان برای کنترل سلامت قلب خود، می توانیم تأثیر قابل توجهی در کاهش خطرات آنها داشته باشیم.

منبع این مقاله

ترجمه و بازنویسی شده توسط مجله پزشکی سلام

مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام از سال 1401 کار خود را در زمینه تهیه و انتشار مقالات و اخبار اختصاصی، معتبر و برگزیده پزشکی و سلامتی آغاز نموده است.

پاسخی بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

تازه ترین ها

مقالات ویژه

محبوب ترین ها