خوردن دوبار گوشت قرمز در هفته می تواند خطر ابتلا به دیابت را افزایش دهد

یک مطالعه که به تازگی منتشر گردیده به شواهد ارتباط بین گوشت قرمز و دیابت اضافه می کند. بر اساس نتایج به دست آمده از این مطالعه، افرادی که دو وعده در هفته گوشت قرمز می خورند ممکن است بیشتر از افرادی که وعده های کمتری مصرف می کنند، در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع 2 قرار داشته باشد.

افزایش خطر دیابت با خوردن گوشت قرمز
به گفته محققان، احتمال ابتلای افراد به دیابت نوع 2 با مصرف دوبار یا بیشتر گوشت قرمز در هفته افزایش پیدا می کند

محققان، داده‌ های سلامتی 216695 شرکت‌ کننده را از مطالعه سلامت پرستاران (NHS)، NHS II، و مطالعه پیگیری متخصصان سلامت (HPFS)، تجزیه و تحلیل کردند که اکثر آنها (81 درصد) زن بودند.

این مطالعات، پرسشنامه های غذایی را هر دو تا چهار سال یکبار و به مدت کلی 36 سال پر کرده بودند. در این مدت 22761 شرکت کننده به دیابت نوع 2 مبتلا شدند.

یکی از اولین نویسندگان این مطالعه دکتر Xiao Gu، پژوهشگر فوق دکتری در بخش تغذیه در مصاحبه ای بیان کرد: یافته‌ های ما قویاً از دستورالعمل‌ های رژیمی حمایت می‌ کند، یعنی همان دستوراتی که توصیه می‌ کنند مصرف گوشت قرمز را محدود کنید. این موضوع چه در مورد گوشت قرمز فرآوری شده و چه فرآوری نشده صدق می‌ کند.

بر اساس مطالعه محققان دانشگاه هاروارد T.H. دانشکده بهداشت عمومی چان که نتایج خود را در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر نمودند، هر چه مصرف گوشت بیشتر باشد، خطر ابتلا به دیابت نوع 2 بیشتر است.

این مطالعه نشان داد شرکت کنندگانی که گوشت قرمز فرآوری شده و فرآوری نشده مصرف می کردند، خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دادند. خطر ابتلا به این عارضه در افرادی که بیشترین میزان مصرف گوشت را داشتند، نسبت به شرکت کنندگانی که کمترین میزان مصرف را داشتند، 62 درصد بیشتر بود.

هر وعده اضافی روزانه گوشت قرمز فرآوری شده با 46 درصد بیشتر خطر ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط بود، در حالی که هر وعده اضافی روزانه گوشت قرمز فرآوری نشده با 24 درصد خطر بیشتر همراه بود.

این مطالعه همچنین نشان داد که جایگزینی روزانه یک وعده گوشت قرمز با منبع پروتئین دیگری ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد. به عنوان مثال، تعویض یک وعده گوشت قرمز با آجیل و حبوبات با 30 درصد کاهش خطر ابتلا به دیابت همراه است. استفاده از محصولات لبنی به عنوان جایگزین گوشت قرمز می تواند خطر ابتلا به این بیماری را تا 22 درصد کاهش دهد.

نویسنده ارشد این مطالعه دکتر Walter Willett، استاد اپیدمیولوژی و تغذیه گفت: با توجه به یافته‌ های ما و سایر مطالعات انجام گرفته در این زمینه، ایجاد محدودیت در مصرف گوشت قرمز معادل حدود یک وعده در هفته برای افرادی که مایل به بهبود سلامت و تندرستی خود هستند منطقی به نظر می رسد.

علاوه بر فواید سلامتی، جایگزینی گوشت قرمز با منابع پروتئین گیاهی سالم به کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و تغییرات آب و هوایی کمک می کند. بنابراین، مبادله گوشت قرمز با منابع پروتئینی گیاهی نه تنها ممکن است برای سلامتی بلکه برای کره زمین نیز مفید باشد.

خطرات ناشی از خوردن گوشت قرمز

تخمین زده می شود که 37.3 میلیون نفر یا 11.3 درصد از جمعیت ایالات متحده به دیابت مبتلا هستند و انتظار می رود این میزان تا سال 2030 دو برابر شود. این وضعیت ناتوان کننده می تواند منجر به بیماری های قلبی عروقی، نارسایی کلیه و کوری و سایر عوارض گردد.

دیابت نوع 2 می تواند ارثی باشد، به خصوص اگر سابقه دیابت در خانواده وجود داشته باشد، اما عوامل سبک زندگی نیز در میزان ابتلا به این بیماری نقش اساسی دارند. بنابراین، اگر اضافه وزن دارید، کاهش وزن را در نظر بگیرید. پایبندی به یک رژیم غذایی مغذی و متعادل و نیز انجام ورزش منظم و داشتن فعالیت بدنی روزانه برای پیشگیری یا به تاخیر انداختن دیابت نوع 2 بسیار موثر است. همچنین ضروری است تا مصرف الکل خود را کنترل کرده و سیگار را نیز کنار بگذارید.

مقاله مرتبط: نکاتی برای پیشگیری از دیابت

انجمن دیابت آمریکا توصیه می کند که مصرف گوشت قرمز  خود را محدود کنید. در عوض، می توانید پروتئین های گیاهی مانند حبوبات و یک وعده آجیل و همچنین ماهی و غذا های دریایی، مرغ، پنیر و تخم مرغ را انتخاب کنید.

گوشت قرمز سرشار از پروتئین و ویتامین B12 است اما فاقد سایر مواد مغذی ضروری مانند آنتی اکسیدان ها و فیبر است. علاوه بر این، سرشار از چربی های اشباع شده بوده و اغلب با کربوهیدرات های اضافی مصرف می شود.

علاوه بر دیابت، مطالعات انجام گرفته مصرف زیاد گوشت قرمز را با بیماری عروق کرونر قلب، فشار خون بالا، سکته مغزی، برخی سرطان ها و مرگ زودرس مرتبط دانسته اند.

در حالی که ممکن است این خبر بدی برای کسانی باشد که عاشق همبرگر، کباب یا سایر غذا های گوشتی هستند، اما انتخاب گزینه های جایگزین می تواند خطر ابتلا به دیابت را کاهش داده و احتمالاً ممکن است زندگی شما را نجات دهد.

منابع

1- Red meat intake and risk of type 2 diabetes

2- Red meat consumption associated with increased type 2 diabetes risk

ترجمه و بازنویسی شده توسط مجله پزشکی سلام

مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام از سال 1401 کار خود را در زمینه تهیه و انتشار مقالات و اخبار اختصاصی، معتبر و برگزیده پزشکی و سلامتی آغاز نموده است.

پاسخی بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

تازه ترین ها

مقالات ویژه

محبوب ترین ها