چرا وزن شما کم نمی شود؟ بررسی 3 علت عدم کاهش وزن

چرا لاغر نمی شوید؟ شاید برایتان پیش آمده باشد که همه ی کار های لازم برای کاهش وزن و لاغری را انجام داده باشید اما در نهایت وزنتان کاهش پیدا نکند.

شما ممکن است کار هایی نظیر ورزش، کاهش کالری دریافتی، خوردن میوه ها و سبزیجات بیشتر و کاهش میزان مصرف میان وعده های پر کالری و یا فرآوری شده را امتحان کرده باشید.

کاهش وزن
بررسی 3 علت عدم کاهش وزن

حتی ممکن است یک رژیم غذایی متعادل و اصولی را تهیه کرده باشید و به مبنای کاهش وزن یعنی بیشتر بودن کالری مصرفی از کالری دریافتی نیز به درستی و با دقت عمل کرده باشید با این حال، شما هنوز هیچ تغییر واقعی را در وزن و اندازه کلی بدن خود متوجه نشده اید.

در این اینگونه مواقع، ممکن است احساس کنید که مرتکب کار اشتباهی شده اید و یا حتی بدتر از آن گوش کردن به افکار منفی نظیر اینکه شما هیچ وقت لاغر نخواهید شد یا بدن شما برای کاهش وزن مشکلی دارد. اما دلایل دیگری وجود دارد که می تواند چیز هایی را توضیح دهد که ربطی به رژیم غذایی یا ورزش ندارند. در این مقاله سه علتی که ممکن است از کاهش وزن شما جلوگیری کرده و زحمات شما برای لاغری را به هدر دهند، بررسی خواهیم نمود. پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید!

سازمان بهداشت جهانی (WHO) اعلام کرد که بین سال‌ های 1975 تا 2016، نرخ چاقی در جهان تقریباً سه برابر شده است. دلایل پشت پرده این موضوع به شدت مورد بحث قرار گرفته است.

برخی استدلال می کنند که این موضوع تقصیر افراد است، در حالی که برخی دیگر استدلال می کنند که این تقصیر محیط است.

برخی فکر می کنند که هر دو عامل با هم کار می کنند و تا حد زیادی هر دو علت را مقصر می دانند. از آنجایی که پزشکان و مقامات بهداشت عمومی هنوز در تلاش هستند تا بهترین راه را برای مقابله با افزایش وزن بیابند، جایگزین های دارویی مانند Ozempic برای افرادی که در مسیر کاهش وزن خود تلاش می کنند به وجود آمده اند.

با وجود این، اگر نمی‌ توانید وزن خود را به روشی که می‌ خواهید کاهش دهید، نیازی به زیر سوال بردن همه چیز و تصور اینکه چیزی به طور غیر قابل جبران اشتباه است ندارید. و همچنین خیال نکنید که برای لاغری حتما نیاز به مداخله پزشکی یا عمل های جراحی دارید.

1- شما تحت استرس شدیدی هستید

استرس باعث می شود از نظر ذهنی احساس خستگی کنیم، اما از نظر فیزیکی بدن ما نیز همین خستگی را تجربه می کند.

تحقیقات اخیر نشان می دهد که استرس می تواند بدن شما را تا سطح ژنتیکی پیر کند و حتی شما را در معرض خطر زوال شناختی قرار دهد و منجر به شرایطی مانند زوال عقل شود.

وقتی صحبت از کاهش وزن به میان می‌ آید، استرس می‌ تواند روی همه چیز نیز تأثیر منفی بگذارد. استرس زیاد و افزایش وزن به لطف هورمونی به نام کورتیزول، هورمون استرس اولیه بدن، ارتباط تنگاتنگی با هم دارند.

هنگامی که کورتیزول در شرایط استرس مداوم به طور مزمن افزایش می یابد، می تواند تولید مداوم گلوکز را تحریک کرده، اشتهای شما را افزایش داده و باعث شود بدن شما چربی اضافی را در ناحیه شکم ذخیره کند.

همه این موارد، همان چیزی است که شما به طور فعال می خواهید برای کاهش وزن از آنها اجتناب کنید!

مدیریت استرس می تواند به سادگی انجام یک تمرین ورزشی باشد که به بدن شما کمک می کند تا تنش را تخلیه کرده و احساس خوبی برای شما ایجاد کند.

همچنین بخوانید >> بهترین و بدترین مواد غذایی برای استرس و اضطراب

2- شما خواب کافی یا خوبی ندارید

دانشمندان می گویند که حتی تنها چند روز کم خوابی، شما را از نظر متابولیکی گیج کرده و واکنش بدن شما به انسولین، هورمونی که به بدن کمک می کند تا غذا را به انرژی تبدیل کند، مختل می کند.

هنگامی که عملکرد انسولین مختل می شود، بر توانایی بدن شما برای خلاص شدن از شر چربی ها تأثیر منفی می گذارد.

هورمون کورتیزول نیز زمانی که شما به میزان کافی نمی خوابید، افزایش یافته و کاهش وزن مجدد را دشوار می کند.

زندگی پر از مشغله است و همیشه برای داشتن خواب باکیفیت مناسب نیست. اما اگر هدف شما کاهش وزن است، با تلاش برای رفتن به رختخواب هر شب در یک ساعت مشخص و نیز خوابیدن به میزان هفت تا هشت ساعت، خواب را در اولویت خود قرار دهید.

کنار گذاشتن وسایل الکترونیکی دارای صفحه نمایشگر (مثل موبایل، تبلت و …) قبل از خواب، مطالعه کتاب یا مطالب آرامش بخش و مفید، از جمله کارهای دیگری است که به شما آرامش داده و می‌ تواند به شما کمک کند تا خواب شبانه خوب و بدون مشکلی داشته باشید.

اگر متوجه شدید که هر چقدر هم که تلاش می کنید نمی توانید زمان ثابتی برای خواب داشته باشید، سعی کنید تا در طول روز به میزان 15 تا 20 دقیقه چرت بزنید.

همچنین بخوانید >> به چند ساعت خواب شبانه نیاز دارید؟

3- شما ممکن است یک بیماری زمینه ای داشته باشید

1-3- کم کاری تیروئید:

از هر 300 آمریکایی یک نفر مبتلا به کم کاری تیروئید است، وضعیتی که در آن غده تیروئید به اندازه کافی هورمون تیروئید تولید نمی کند. این وضعیت متابولیسم را کاهش داده و بنابراین کاهش وزن را به یک مشکل تبدیل می کند.

در واقع، برخی از اولین علائمی که افراد به طور کلی تجربه می‌ کنند افزایش وزن و/یا دشواری در کاهش وزن است. سایر علائم رایج کم کاری تیروئید عبارتند از: حساسیت به سرما، خستگی و درد مفاصل.

2-3- سندرم تخمدان پلی کیستیک:

در زنانی که در سنین بارداری هستند، سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) شایع ترین اختلال هورمونی است که می تواند منجر به ناباروری شود.

زنان مبتلا به این بیماری معمولاً مقادیر بیشتری از هورمون های مردانه را دارند و به انسولین نیز مقاوم هستند. مورد دوم، آنها را در معرض خطر ابتلا به دیابت قرار داده و باعث می شود که آنها دچار ثبات وزنی شوند.

سایر علائم رایج این مشکل عبارتند از: موهای زائد بدن، پریودهای نامنظم، تخمدان های بزرگ و طاسی با الگوی مردانه.

اگر فکر می‌ کنید که ممکن است این مشکلات یا سایر مشکلات پزشکی را تجربه کنید که در کاهش وزن شما اختلال ایجاد می‌ کنند، حتماً با پزشک خود تماس گرفته تا بهترین اقدام را انجام دهید.

همچنین بخوانید >> راه های لاغری شکم در یک هفته

سخن پایانی

اگر چه کمتر خوردن غذا های فرآوری شده، پر کالری، فست فودی و نیز ورزش کردن راه های خوبی برای کاشه وزن و لاغری به شمار می روند، اما آنها همه ی راه حل نیستند و در برخی موارد وجود مشکلات زمینه ای و پنهان می توانند برای رسیدن به اهدافتان شما را با مشکل موجه کنند.

مهم است که از همه بخش های خود مراقبت کنید تا نتایج موفقی داشته باشید که ماندگار باشند. اما به خاطر داشته باشید که همه چیز همیشه در دستان ما نیست، به خصوص اگر شرایط پزشکی بخشی از معادله باشد.

در نهایت، به یاد داشته باشید که کاهش وزن یک ماجراجویی است و همه ی ماجراجویی ها بالا و پایین دارند، به جای مخالفت و نا امیدی، روی مشکلات و نقاط ضعف خود کار کنید تا به هدفتان برسید.

منبع این مقاله

ترجمه و بازنویسی شده توسط مجله پزشکی سلام

مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام از سال 1401 کار خود را در زمینه تهیه و انتشار مقالات و اخبار اختصاصی، معتبر و برگزیده پزشکی و سلامتی آغاز نموده است.

پاسخی بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

تازه ترین ها

مقالات ویژه

محبوب ترین ها