4 خوراکی که مبتلایان به میگرن آنها را مقصر سردرد های خود می دانند

حتما تا به حال شده است که بعد از خوردن یک ماده غذایی، میگرن شما تحریک یا فعال شود. شما تنها نیستید! بر اساس تحقیقات انجام شده، بسیاری از کسانی که به میگرن مبتلا هستند، بعد از خوردن برخی از خوراکی هایی که به اصطلاح به عنوان “مواد غذایی فعال ساز میگرن” شناخته می شوند، دچار سردرد های شدید می شوند.

مواد غذایی که باعث میگرن می شوند
بسیاری از چیز ها می توانند باعث حمله میگرن شوند، از جمله آنچه می خوریم و می نوشیم

بیایید تا با هم نگاهی به تجربیات یکی از افرادی که دچار میگرن است، بیاندازیم :

خانم Nancy Rones Zolotorofe، یک مشاور کالج 51 ساله در شارلوت ایالت کارولینای شمالی کشور آمریکا که چندان با میگرن غریبه نیست می گوید: من دچار نوعی از میگرن هستم که با درد شدید پشت چشم شروع شده و گاهی تا دندان ها ادامه پیدا می کند. سالها طول کشید تا بفهمم که چه چیزی باعث این درد ها می شود. من می دانستم که خواب و آب و هوا در سردرد هایم تاثیر گذارند، اما این همه ی ماجرا نیست. در نهایت به رابطه ی بین احساس درد و چیزی که میخورم پی بردم.

وی افزود: “اکنون که شکلات و مونوسدیم گلوتامات (MSG) از رژیم غذایی ام حذف شده اند، سردرد های بسیار کمتری را تجربه می کنم.”

دکتر Vincent Martin، مدیر مرکز سردرد و درد صورت در موسسه علوم اعصاب دانشگاه سینسیناتی گاردنر می گوید: تا 50 درصد از افرادی که به میگرن مبتلا می شوند گزارش می دهند که مواد غذایی محرک در میگرن های آنها نقش دارد.

مقاله مرتبط >> چهار نشانه برای تشخیص سردرد ساده از میگرن

دکتر Vincent Martin می‌ گوید اگر چه محرک‌ های غذایی می‌ توانند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشند، اما چند مورد مشکوک و رایج وجود دارند که در ایجاد میگرن موثر اند. این مواد غذایی عبارت اند از:

1- کافئین

دکتر Vincent Martin که همچنین رئیس بنیاد ملی سردرد است، می‌ گوید: وقتی صحبت از سردرد می‌ شود، «کافئین یک شمشیر دو لبه است». اگر میگرن بدی دارید، یک فنجان قهوه غلیط یا سایر نوشیدنی های کافئین دار ممکن است در واقع به سردرد شما کمک کند. در واقع، بسیاری از دارو های مسکن بدون نسخه، مانند Excedrin، حاوی کافئین همراه با ماده تسکین دهنده درد هستند.

وی افزود: از طرف دیگر، اگر به صورت روزانه کافئین مصرف کنید، مغز شما به آن دوز دریافتی عادت می کند. مطالعات نشان داده است که اگر به طور معمول هر روز دو فنجان قهوه در روز بنوشید و یا در یک روز، چهار یا پنج فنجان قهوه بنوشید، احتمال ابتلا به میگرن برای شما بیشتر است.

توصیه می شود تا برای اثر گذاری مثبت کافئین، هر روز به مقدار یکسان کافئین و در ساعت مشخصی مصرف کنید، حتی آخر هفته ها و روز های تعطیل.

مقاله مرتبط >> آیا کافئین باعث افزایش متابولیسم و چربی سوزی می شود؟

2- الکل

حدود 29 تا 36 درصد از افرادی که از میگرن رنج می برند می گویند که نوشیدنی های الکلی باعث سردرد آنها می شود. این اثر گذاری بسته به نوع نوشیدنی الکلی که می نوشید متفاوت است. دکتر Vincent Martin می‌گوید: «احتمالاً بستگی به این دارد که در مورد چه نوع نوشیدنی الکلی صحبت می‌کنید. یک مطالعه نشان داد که شراب قرمز به مراتب بیشتر از ودکا منجر به میگرن می شود.

وی تصریح کرد: ما واقعاً نمی دانیم که نوشیدنی های الکلی چگونه باعث ایجاد سردرد می شوند. یک نظریه شامل مواد شیمیایی به نام هیستامین است که توسط سیستم ایمنی آزاد می شود و بیشتر به دلیل نقش آنها در ایجاد علائم آلرژی شناخته شده است.

هیستامین ها نیز به عنوان بخشی از فرآیند تخمیر تولید می شوند. به گفته مارتین، اگرچه هیستامین های موجود در نوشیدنی های الکلی علائم آلرژیک ایجاد نمی کنند، اما اغلب به عنوان محرک سردرد شناخته می شوند.

 تحقیقات نشان می دهد که شراب هایی با بیشترین محتوای هیستامین احتمال بیشتری برای ایجاد میگرن دارند.

داده‌ های دیگر نشان می‌ دهد که اگر الکل در زمان استرس مصرف شود، تحریک کنندگی بیشتری دارد.

دکتر Hope O’Brien، استاد مجرب نورولوژی در کالج پزشکی دانشگاه سینسیناتی و مدیر عامل و مدیر پزشکی مرکز سردرد امید در سینسیناتی می گوید: همچنین، کم آبی بدن می تواند یک عامل فعال ساز سردرد باشد.

وی افزود: شراب ادرارآور است و ما می‌ دانیم که کم‌ آبی یک محرک میگرن است.

به خاطر داشته باشید که محتوای بالای هیستامین ممکن است دلیلی باشد که پنیر های کهنه و غذا های تخمیر شده باعث سردرد در افراد مستعد می شوند. یک راه حل: اگر می خواهید مواد دارای هیستامین یا آلرژیک را مصرف کنید، از یک قرص یا داروی آنتی هیستامین کمک بگیرید.

3- شکلات

نقش شکلات در میگرن
بسیاری از افراد شکلات را یک محرک میگرن می دانند اما این موضوع به صورت علمی ثابت نشده است

تا 22 درصد از افرادی که میگرن را تجربه می کنند، شکلات را به عنوان یک محرک و فعال ساز گزارش کرده اند. مطالعاتی که بر روی دفتر خاطرات و یادداشت افراد مبتلا به میگرن انجام شده است، این نکته را نشان می دهد: روز هایی که شکلات مصرف می شود به احتمال زیاد روز های سردرد هستند.

با این حال، بررسی چندین مطالعه منتشر شده در مجله Nutrients که به بررسی رابطه بین شکلات و میگرن می پردازد، شواهد کافی برای ممنوعیت مصرف شیرینی برای مبتلایان به میگرن پیدا نکرده است.

دکتر Hope O’Brien می‌ گوید: یکی از دلایل اختلاف در این زمینه این است که وقتی افراد هوس خاصی مانند شکلات دارند، به دلیل سطوح پایین سروتونین است که می‌ تواند باعث میگرن شود. مبتلایان به میگرن ممکن است شکلات را مقصر سردرد های خود بدانند.

4- مواد افزودنی رایج در مواد غذایی

بر اساس یافته های کلینیک کلیولند، غذا های شور، شیرین و طعم دار شده مورد علاقه شما ممکن است مقصر باشند. برخی مواد شیمیایی و نگهدارنده در غذا ها ممکن است باعث سردرد در افراد حساس شوند.
یک مثال MSG است، یک تقویت کننده طعم که در همه چیز از غذا های رستوران گرفته تا سبزیجات کنسرو شده یافت می شود. محققان می گویند شواهد کافی برای برچسب زدن MSG به عنوان عامل میگرن وجود ندارد، اگرچه برخی مطالعات این دو را به هم مرتبط دانسته اند. علاوه بر این، سازمان غذا و دارو آمریکا(FDA) گزارش‌ هایی را در طول سال‌ ها از افرادی دریافت کرده است که پس از خوردن غذا های حاوی MSG، سردرد و حالت تهوع را تجربه می‌ کنند.
اگر شما نیز جزو این دسته از افراد هستید، کارشناسان توصیه می کنند از مواد افزودنی اجتناب کنید.
یکی از مشکلات این است که MSG در هزاران غذای بسته بندی شده و فرآوری شده، از چیپس گرفته تا سس سالاد و سایر سس ها وجود داشته و همیشه روی برچسب مواد تشکیل دهنده ذکر نشده است. برای تشخیص بهتر وجود یا عدم وجود این ماده به کلماتی همچون “طعم طبیعی”، “عصاره کومبو”، “پروتئین گیاهی هیدرولیز شده” و “طعم دهنده” روی برچسب مواد تشکیل دهنده مواد غذایی موجود در سوپر مارکت ها توجه کنید. این مواد اغلب می توانند به شما نشان دهند که MSG بخشی از ترکیب آن محصول است.
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام از سال 1401 کار خود را در زمینه تهیه و انتشار مقالات و اخبار اختصاصی، معتبر و برگزیده پزشکی و سلامتی آغاز نموده است.

پاسخی بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

تازه ترین ها

مقالات ویژه

محبوب ترین ها