استرس والدین باعث بدتر شدن علائم آسم در دوران کودکی می شود

در آخرین مطالعات انجام گرفته، محققان ارتباطی بین استرس مالی والدین و بدتر شدن علائم آسم در کودکان یافته اند.

ارتباط استرس والدین و آسم در دوران کودکی
در حالی که تحقیقات قبلی نشان داده است که استرس عمومی والدین می‌تواند باعث آسم فرزندشان شود، این اولین باری است که افسردگی و استرس مالی والدین با افزایش علائم آسم در دوران کودکی به هم ربط داده شده اند.

آسم یک بیماری مزمن (طولانی مدت) است که مجاری تنفسی در ریه ها را تحت تاثیر قرار می دهد. راه های هوایی لوله هایی هستند که هوا را به داخل و خارج از ریه های شما منتقل می کنند. اگر آسم دارید، راه‌ های هوایی ممکن است ملتهب و گاهی باریک شوند. این امر باعث می شود هنگام بازدم، عبور جریان هوا از مجاری تنفسی شما سخت تر شود.

تقریباً 4.5 میلیون کودک زیر 18 سال در آمریکا مبتلا به آسم هستند. در مقایسه با کودکان سفید پوست غیر اسپانیایی، کودکان سیاه پوست غیر اسپانیایی دو برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به آسم قرار دارند. علاوه بر این، کودکان پسر بیشتر از دختران به آسم مبتلا می شوند.

در مطالعه که توسط دکتر K. M. Shahunja از دانشگاه کوئینزلند و همکارانش انجام شد، داده‌ های بیش از 3900 کودک که طی 14 سال در مطالعه طولی کودکان استرالیا جمع‌آوری شده بودند، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

دکتر Shahunja در این باره می گوید: ما رابطه بین عوامل روانی-اجتماعی مانند افسردگی مادر، مشکلات مالی، رویداد های استرس‌ زای زندگی، در دسترس بودن والدین و وقوع خس‌خس سینه را به عنوان علامت آسم بررسی کردیم.

این گروه، جوانانی را که در کودکی دچار خس‌خس سینه بودند و آنهایی که سابقه پزشکیشان ذکر نشده بود را با یکدیگر مقایسه کردند.

در مقایسه با کودکانی که موقعیت‌ های استرس‌زا کمتری داشتند، کودکانی که والدین آنها سطوح متوسط تا زیاد استرس را تجربه می‌کردند، ۷۷ درصد بیشتر احتمال داشت که میزان خس‌خس سینه‌شان افزایش یابد.

کودکانی که مادرانشان سطوح متوسطی از افسردگی داشتند، 55 درصد بیشتر شانس ابتلا به خس خس سینه را داشتند و کودکانی که والدین آنها مشکلات مالی قابل توجهی داشتند، 40 درصد بیشتر از شانس ابتلا به این وضعیت تنفسی برخوردار بودند.

به گفته دکتر شاهونجا، این مطالعه برای اولین بار در استرالیا است که رابطه بین علائم آسم و متغیر های روانی-اجتماعی را با استفاده از مطالعات طولی کودکان یک تا پانزده ساله بررسی می کند.

همچنین این اولین باری است که کارشناسان علائم افسردگی و استرس مالی والدین را با علائم مهم تر آسم در دوران کودکی مرتبط می‌ کنند، علیرغم مطالعات قبلی که نشان می‌ داد استرس عمومی والدین ممکن است باعث آسم فرزندشان شود.

در حالی که بیشتر مردم می‌ دانند که محرک‌ های محیطی آسم، مانند دود، آلودگی هوا ناشی از وسایل نقلیه، و آلرژن‌ ها، می‌ توانند به طور بالقوه علائم را تشدید کنند، ممکن است از اثرات نامطلوب استرس‌ های روانی-اجتماعی بی‌ اطلاع باشند.

او ادامه می دهد که مراقبان و متخصصان پزشکی باید درک کنند که محیط روانی-اجتماعی کودک چقدر بر آنها تأثیر گذاشته و چگونه استرس ممکن است باعث بدتر شدن علائم علائم آسم گردد.

این تیم نتیجه می‌ گیرد که برای ایجاد راه‌ حل‌ های عملی برای مقابله با استرس والدین، مشکلات مالی و افسردگی برای مدیریت موثر آسم کودکان در درازمدت، مطالعات بیشتری لازم است.

نکاتی درباره آسم که باید بدانید

  • آسم یک بیماری طولانی مدت است که باعث التهاب و تورم راه های هوایی می شود. این امر منجر به باریک شدن راه های هوایی شده که هوا را از بینی و دهان به ریه ها می برد.
  • علائم آسم شامل مشکلات تنفسی (تنگی نفس)، خس خس سینه، سرفه و گرفتگی یا درد در قفسه سینه است.
  • علائم آسم می تواند در افراد مختلف توسط عوامل متفاوتی ایجاد شود. آلرژن ها، مانند گرد و غبار یا شوره حیوانات خانگی، محرک های رایج هستند. برخی از افراد نیز در پاسخ به برخی غذا ها یا ورزش علائم آسم را بروز می دهند.
  • آسم می تواند کشنده باشد.
  • هیچ درمان قطعی برای آسم وجود ندارد، اما به کارگیری روش های درمانی مناسب، از حملات آسم جلوگیری می کند و می تواند به شما در بالا بردن سطح رفاه و کیفیت زندگیتان کمک کند.
  • آسم یکی از شایع ترین و پرهزینه ترین بیماری ها در ایالات متحده است.

منبع

1- Trajectories of psychosocial environmental factors and their associations with asthma symptom trajectories among children in Australia

ترجمه و بازنویسی شده توسط مجله پزشکی سلام

مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام از سال 1401 کار خود را در زمینه تهیه و انتشار مقالات و اخبار اختصاصی، معتبر و برگزیده پزشکی و سلامتی آغاز نموده است.

پاسخی بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

تازه ترین ها

مقالات ویژه

محبوب ترین ها