نخوردن صبحانه باعث افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 می شود

معمولاً گفته می شود که صبحانه مهمترین وعده غذایی در روز است و تحقیقات جدید نیز این گفته را تایید می کند. محققان آلمانی با بررسی داده های بیش از 96000 نفر به این نتیجه رسیدند که نخوردن صبحانه خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش می دهد.

ارتباط نخوردن صبحانه و دیابت نوع 2
نخوردن صبحانه در طول هفته می تواند تا 50 درصد خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش دهد

بر اساس نتایج به دست آمده که در ژورنال Nutrition منتشر شدند، یک روز صبحانه نخوردن در هفته می تواند 6 درصد خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش دهد و خطر اصلی اینجاست که با حذف 4 یا 5 وعده صبحانه در هفته، این خطر به 55 درصد افزایش پیدا می کند. همچنین نخوردن صبحانه بر سطح انسولین، تنظیم گلوکز و چربی تأثیر می گذارد.

نرخ ابتلا به دیابت نوع 2 چقدر است؟

به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ ها (CDC)، 90 تا 95 درصد از 30 میلیون نفری که در ایالات متحده با دیابت زندگی می‌ کنند، دارای دیابت نوع 2 هستند.

در حالی که دیابت نوع 1 کمتر شایع بوده و به طور کلی در اوایل زندگی تشخیص داده می شود، نوع دوم دیابت معمولاً در افراد بالای 45 سال ایجاد می شود.

عوامل خطر دیابت کدامند؟

عوامل خطر دیابت نوع 2 شامل اضافه وزن و عدم تحرک بدنی همراه با ژنتیک (سوابق خانوادگی ابتلا به دیابت) است. پزشکان معمولاً برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری تغییرات سبک زندگی را توصیه می کنند و استراتژی هایی را به جهت مدیریت بیماری برای افرادی که قبلاً تشخیص داده شده اند، ایجاد کرده اند.

شما در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع 2 هستید اگر:

  • پیش دیابت داشته باشید
  • اضافه وزن داشته یا چاق باشید
  • سن شما 45 سال یا بیشتر باشد
  • یک والدین، برادر یا خواهر مبتلا به دیابت نوع 2 داشته باشید
  • کمتر از 3 بار در هفته فعالیت بدنی دارید
  • تا به حال دیابت بارداری (دیابت در دوران بارداری) مبتلا شده یا نوزادی با وزن بیش از کیلوگرم به دنیا آورده باشید.
  • یک فرد آفریقایی آمریکایی، اسپانیایی یا لاتین تبار، سرخپوست آمریکایی یا بومی آلاسکا هستید. برخی از ساکنان جزایر اقیانوس آرام و آمریکایی های آسیایی نیز در معرض خطر بیشتری قرار دارند.

نخوردن صبحانه چگونه باعث دیابت می شود؟

با توجه به ارتباط بین دیابت نوع 2، قند خون و انسولین، برای متخصصان تغذیه تعجب آور نیست که حذف صبحانه نیز می تواند منجر به افزایش خطر شود.

دکتر Jenna Freeman Scudder، متخصص تغذیه در مرکز پزشکی Wexner دانشگاه ایالتی اوهایو که بر روی کمک به افراد مبتلا به دیابت تمرکز دارد، در این باره می‌ گوید: برخی مطالعات کوچک نشان می‌ دهند که حذف وعده غذایی صبح در واقع می‌ تواند منجر به مقاومت بیشتر به انسولین شود. مقاومت به انسولین وضعیتی است که برای رساندن قند خون به محدوده طبیعی به انسولین بیشتری نیاز است. زمانی که این مقاومت مزمن شود، تبدیل به یک عامل خطر عمده برای دیابت نوع 2 خواهد شد.

وی افزود: حذف صبحانه در صبح نیز با افزایش قند خون بعد از ناهار و شام همراه است. این موضوع می تواند استرس بی مورد را به بدن وارد کرده و همچنین منجر به انتخاب های غذایی ضعیف شود. استمرار گرسنگی دادن به بدن بعد از یک خواب شبانه می‌ تواند بدن و متابولیسم آن را تحت فشار قرار داده و همچنین منجر به پرخوری شود و در نهایت منجر به جذاب تر شدن گزینه‌ های ناسالم و پر کالری خواهد شد.

مقاله مرتبط: خوردن صبحانه زودهنگام خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهد

خلاصه ای از نکات گفته شده

  • محققان می گویند نخوردن صبحانه، حتی گاهی اوقات، می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش دهد.
  • کارشناسان می گویند این افزایش خطر به دلیل ارتباط بین دیابت، انسولین و سطح قند خون است.
  • متخصصان تغذیه توصیه می کنند که افراد یک صبحانه سالم و مقوی بخورند که آنها را سیر کرده و از افزایش قند خون آنها جلوگیری کند.
  • گزینه های خوب و در دسترس برای یک صبحانه سریع شامل بلغور جو دوسر و تخم مرغ است.

منابع

1- Journal of Nutrition

2- Diabetes Risk Factors

ترجمه و بازنویسی شده توسط مجله پزشکی سلام

مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام از سال 1401 کار خود را در زمینه تهیه و انتشار مقالات و اخبار اختصاصی، معتبر و برگزیده پزشکی و سلامتی آغاز نموده است.

پاسخی بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

تازه ترین ها

مقالات ویژه

محبوب ترین ها