بی خوابی و فشار خون بالا در زنان با یکدیگر در ارتباط اند

به گفته محققان، زنانی که کمتر از هفت تا هشت ساعت در شب می خوابند، بیشتر در معرض ابتلا به فشار خون بالا قرار دارند.

ارتباط بین فشار خون بالا و بی خوابی در زنان
یک تصور غلط رایج این است که فشار خون بالا به ندرت زنان را تحت تأثیر قرار می دهد. با این حال، تقریبا نیمی از بزرگسالان مبتلا به فشار خون بالا زن هستند.

در این مطالعه، محققان بخش پزشکی شبکه Channing بیمارستان زنان بریگام، 66122 نفر از اعضای گروه مطالعه سلامت پرستاران (NHS2) که در بین سنین 25 تا 42 سال قرار داشتند از سال 2001 تا 2017 مورد ارزیابی قرار دادند. همه افراد در شروع مطالعه فاقد فشار خون بالا بودند.

محققان به سرپرستی شهاب حقایق، محقق دانشکده پزشکی بریگام و هاروارد، داده هایی را در مورد سن، نژاد، شاخص توده بدنی (BMI)، تغذیه، شیوه زندگی، سطح فعالیت بدنی، سابقه آپنه خواب و سابقه خانوادگی فشار خون بالا جمع آوری کردند. هر دو سال یک بار، آنها شیوع فشار خون بالا را در گروه اندازه گیری نمودند.

تجزیه و تحلیل داده های منتشر شده در ژورنال Hypertension نشان داد که زنانی که مشکل به خواب رفتن یا بی خوابی داشتند، به طور معمول دارای BMI بالاتر، سطح فعالیت بدنی کمتر و رژیم های غذایی بدتر بودند.

محققان همچنین دریافتند کسانی که مشکل خواب داشتند بیشتر سیگار می‌ کشیدند، الکل مصرف می‌ کردند و در گذشته یائسگی را پشت سر گذاشته بودند.

بی خوابی به عنوان ناتوانی در به خواب رفتن یا ماندن در خواب به اندازه کافی برای بیدار شدن با احساس شادابی تعریف می شود. بر اساس داده‌ های جمع‌ آوری‌ شده در این مطالعه، زنانی که کمتر از ۷ تا ۸ ساعت در شب می‌ خوابیدند، در میان ۲۵۹۸۷ مورد ثبت‌ شده در طول پیگیری، شانس بیشتری برای ابتلا به فشار خون داشتند.

این مطالعه دلیل دیگری را نشان می دهد که چرا داشتن یک خواب خوب در شب بسیار مهم است.

بی خوابی چیست؟

بی خوابی مشکل در به خواب رفتن یا به خواب ماندن برای مدت طولانی است که صبح روز بعد احساس شادابی و سرزندگی کنید.

این یک مشکل رایج است که تصور می شود به طور منظم حدود یک نفر از هر سه نفر را در بریتانیا تحت تاثیر خود قرار می دهد و به خصوص در افراد مسن شایع است.

اگر بی خوابی دارید، ممکن است:

  • به سختی خوابتان ببرد
  • شب ها برای مدت طولانی بیدار بمانید
  • چندین بار در طول شب بیدار شوید
  • صبح زود از خواب بیدار شده و نمی توانید دوباره بخوابید
  • وقتی بلند می شوید احساس شادابی نکنید
  • با وجود احساس خستگی، چرت زدن در طول روز برایتان سخت باشد
  • در طول روز احساس خستگی و تحریک پذیری کرده و در تمرکز کردن مشکل داشته باشید

دوره‌های گاه به گاه بی‌ خوابی ممکن است بدون ایجاد مشکل جدی بیایند و از بین بروند، اما برای برخی افراد ممکن است ماه‌ ها یا حتی سال‌ ها به طول بیانجامند.

بی خوابی مداوم می تواند تاثیر قابل توجهی بر کیفیت زندگی شما داشته باشد. این شرایط می تواند کاری را که در طول روز انجام می دهید محدود کند، بر خلق و خوی شما تأثیر بگذارد و منجر به مشکلات در روابط با دوستان، خانواده و همکارانتان شود.

ارتباط بین بی خوابی و فشار خون بالا

به گفته دکتر شهاب حقایق اگرچه ماهیت دقیق ارتباط بین خواب و خطر ابتلا به فشار خون نامشخص است، مشکلات خواب می تواند مجموعه ای از شرایط را ایجاد کند که ممکن است برون ده قلبی، سفتی شریانی و احتباس نمک را افزایش داده که می توانند باعث افزایش خطر ابتلا به فشار خون شوند.

عملکرد سلول‌ هایی که تون عروق و انقباض/آرامش عروق خونی را کنترل می‌ کنند، هر دو می‌ توانند تحت تأثیر اختلال در چرخه خواب/بیداری قرار بگیرند. محققان قصد دارند تحقیقات خود را به مردان بسط دهند، حتی اگر این مطالعه صرفاً رابطه بین خواب و فشار خون را در زنان بررسی کرده باشد.

محدودیت دوم این است که داده ها در مورد کیفیت خواب فقط در زمان های خاصی در طول آزمایش جمع آوری می شوند. مجموعه گسترده‌ تر شرکت‌ کنندگان و دوره پیگیری طولانی‌ تر این مطالعه، دو مزیت اصلی آن است.

دکتر شهاب حقایق معتقد است که این نتایج علیت را ثابت نمی کند و علاقه مند است در مورد این ارتباط بیشتر بداند و اینکه چگونه درمان یک موضوع می تواند به دیگری کمک کند.

در تحقیقات بالینی آتی، او قصد دارد در مورد اینکه آیا دارو های خواب می‌ت وانند فشار خون را کاهش دهند یا نه، تحقیق کند.

او در پایان می‌ گوید: آکادمی پزشکی خواب آمریکا توصیه می‌ کند که هفت ساعت یا بیشتر در شب بخوابید و اگر نمی‌ توانید بخوابید یا یا در خواب باقی بمانید، ممکن است ارزش آن را داشته باشد که علت آن را بررسی کنید.

منابع

1- Sleeping Difficulties, Sleep Duration, and Risk of Hypertension in Women

2- Insomnia

ترجمه و بازنویسی شده توسط مجله پزشکی سلام

مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام از سال 1401 کار خود را در زمینه تهیه و انتشار مقالات و اخبار اختصاصی، معتبر و برگزیده پزشکی و سلامتی آغاز نموده است.

پاسخی بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

تازه ترین ها

مقالات ویژه

محبوب ترین ها