تاثیر مثبت ورزش صبحگاهی بر کاهش وزن

یافته های اخیر نشان از تاثیر مثبت ورزش صبحگاهی بر کاهش شاخص توده بدنی، اندازه دور کمر و به طور کلی کاهش وزن دارند.

به نظر می رسد بهترین زمان برای ورزش در طول روز بین ساعت 7 صبح تا 9 صبح است، علیرغم اینکه تحقیقات اپیدمیولوژیک در مورد بهترین زمان فعالیت بدنی برای کنترل وزن، موضوعی چالش برانگیز است.

فواید ورزش صبحگاهی
ورزش صبحگاهی دارای فواید فیزیولوژیکی است که سلامت کلی را بهبود می بخشد. مطالعات نشان داده اند که ورزش کردن در صبح می تواند به کاهش فشار خون، کاهش استرس و کاهش علائم اضطراب کمک کند.

یافته های منتشر شده در ژورنال Obesity نشان می دهد که مطالعات قبلی بر روی کمیت، کیفیت و مدت تمرین بدنی متمرکز بوده اند. تعداد کمی از مطالعات، الگوی روزانه فعالیت بدنی ثبت شده توسط شتاب سنج ها را برای طبقه بندی زمان حرکت افراد بررسی کرده اند. اینکه آیا افزایش فعالیت بدنی در ساعات مختلف روز به طور مشابه با چاقی مرتبط است یا خیر، همچنان ناشناخته است.

علاوه بر این، مشخص نیست که دستیابی به توصیه های فعالیت بدنی (150 دقیقه در هفته فعالیت متوسط تا شدید به طرق مختلف)، همان اثرات مثبت را در کاهش چاقی داشته باشد.

دکتر Tongyu Ma از نویسندگان اصلی این تحقیق می گوید: “مطالعه ما ابزار جدیدی برای بررسی الگوی فعالیت بدنی روزانه و بررسی تاثیر آن بر پیامد های سلامتی را ارائه می دهد.”

فعالیت بدنی و تاثیرات آن

در مطالعه اخیر، محققان بررسی کردند که آیا ارتباط بین چنین تحرکات انسانی و چاقی تحت تأثیر الگوی روزانه فعالیت بدنی متوسط تا شدید اندازه‌گیری شده توسط شتاب‌ سنج قرار می‌گیرد یا نه.

در مجموع 5285 نفر در این تحقیق به صورت مقطعی مورد ارزیابی قرار گرفتند.

این مطالعه الگوی روزانه فعالیت بدنی متوسط تا شدید را به سه گروه صبح، ظهر و عصر تقسیم کرد. گروه صبح ارتباط خطی معنا داری بین فعالیت بدنی متوسط تا شدید و چاقی نشان داد، اما گروه‌ های ظهر و عصر ارتباط کمتری را از خود نشان دادند.

مقاله مرتبط: تمرین هوازی یا کاردیو چیست؟ معرفی 10 مزیت اصلی

پس از ارزیابی های انجام شده، مشخص شد که شاخص توده بدنی و دور کمر شرکت‌ کنندگان در گروه صبح که توصیه‌ های فعالیت بدنی را رعایت کردند (ورزش صبحگاهی انجام دادند) کمتر از سایر گروه‌ ها بود.

شرکت کنندگان دسته ورزش صبحگاهی رژیم غذایی بهتری داشتند. با توجه به وضعیت غذایی گزارش شده، آنها انرژی روزانه کمتری به ازای هر واحد وزن بدن نسبت به سایر گروه ها مصرف می کردند.

اعضای دسته ورزش صبحگاهی عموماً 10 تا 13 سال بزرگتر از دو گروه دیگر بودند. در میان سه گروه، اکثریت شرکت کنندگان گروه صبحگاهی شامل زنان می شد.

اکثر شرکت‌کنندگان در جلسه صبح، سفیدپوست غیر اسپانیایی بودند، مدرک دانشگاهی یا بالاتر داشتند و سیگار نمی‌ کشیدند یا الکل نمی‌ نوشیدند.

در پایان، تیم تحقیقاتی نتیجه گیری کرد: “یافته های ما نشان می دهد که الگوی روزانه فعالیت بدنی متوسط تا شدید می تواند بعد مهم دیگری برای توصیف پیچیدگی حرکت انسان باشد.”

منابع

1- The diurnal pattern of moderate-to-vigorous physical activity and obesity

2- Benefits of Physical Activity

ترجمه و بازنویسی شده توسط مجله پزشکی سلام

مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام از سال 1401 کار خود را در زمینه تهیه و انتشار مقالات و اخبار اختصاصی، معتبر و برگزیده پزشکی و سلامتی آغاز نموده است.

پاسخی بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

تازه ترین ها

مقالات ویژه

محبوب ترین ها