بیش از 3 میلیارد نفر در جهان از اختلالات عصبی رنج می برند

یک مطالعه جدید نشان می دهد که تقریبا نیمی از جمعیت جهان از اختلالات عصبی رنج می برند. تیمی از محققان بین‌ المللی از افزایش قابل توجهی در شیوع و تأثیر بیماری‌ های عصبی از جمله حوادث عروق مغزی، بیماری آلزایمر و مننژیت در 30 سال گذشته پرده برداری کرده‌ اند.

افزایش مبتلایان به اختلالات عصبی
اختلالات عصبی در حال حاضر عامل اصلی بیماری ها و ناتوانی ها در سراسر جهان است که بر 3.4 میلیارد نفر در سراسر جهان تأثیر می گذارد.

این مطالعه که بخشی از مطالعه تاثیرات جهانی بیماری ها، آسیب‌ ها و عوامل خطر (GBD) 2021 است، به رشد جمعیت جهان، افزایش تعداد افراد مسن و افزایش مواجهه با عوامل خطر مختلف به عنوان عوامل کلیدی در این افزایش آمار مبتلایان اختلالات عصبی در سطح جهانی اشاره می‌ کند.

افزایش جهانی مبتلایان به بیماری ها و اختلالات عصبی ناشی از رشد جمعیت

در سال 2021، 3.4 میلیارد نفر با یک بیماری عصبی زندگی می کردند که نشان دهنده افزایش قابل توجهی در شیوع این بیماری ها و اختلالات عصبی است.

یافته‌ های این مطالعه که در مجله The Lancet Neurology منتشر شده است، نشان می‌ دهد که بار کلی بیماری‌ های عصبی در سال‌ های زندگی با ناتوانی تنظیم شده (DALYs) اندازه‌ گیری می‌ شود که نشان دهنده کل سال های زندگی سالم از دست رفته به دلیل ناتوانی، بیماری یا مرگ زودرس بوده و از سال 1990 تا 2021 به میزان 18 درصد افزایش یافته است.

دکتر Liane Ong، نویسنده ارشد این مطالعه از موسسه سنجش و ارزیابی سلامت (IHME) در دانشگاه واشنگتن، در یک بیانیه مطبوعاتی گفت: تعداد افراد مبتلا به نوروپاتی دیابتی در جهان از سال 1990 بیش از سه برابر شده است و در سال 2021 به 206 میلیون نفر رسیده که این موضوع در راستای افزایش شیوع جهانی دیابت است.

علیرغم افزایش شدید آمار مبتلایان که عمدتاً به تغییرات جمعیتی نسبت داده می شود، نرخ استاندارد سازی شده بر اساس سن DALY و مرگ و میر ناشی از بیماری های عصبی در واقع حدود یک سوم در سراسر جهان کاهش داشته است.

محققان می گویند که این امر به دلیل افزایش آگاهی، واکسیناسیون و پیگیری های انجام شده در این زمینه است. دستاورد های قابل توجه شامل کاهش 93 درصدی کزاز، کاهش 62 درصدی در مننژیت و کاهش 39 درصدی در DALY سکته مغزی است.

محققان 10 بیماری عصبی اصلی را که در سال 2021 در ایجاد کاهش سال های زندگی نقش داشته اند را برجسته ساختند که سکته مغزی، انسفالوپاتی نوزادی (آسیب مغزی در بدو تولد)، میگرن، بیماری آلزایمر و سایر بیماری های زوال عقل و نوروپاتی دیابتی (آسیب عصبی ناشی از دیابت) در صدر این فهرست قرار دارند.

علاوه بر این، این مطالعه برای اولین بار شامل پیامد های عصبی COVID-19 شد و آن را در رتبه 20 قرار داده و ادعا می کند که این ویروس، باعث از دست رفتن 2.48 میلیون سال زندگی سالم شده است.

با حدود دو میلیارد مورد سردرد تنشی و 1.1 میلیارد مورد میگرن گزارش شده، این موارد به عنوان شایع ترین اختلالات عصبی در سال 2021 شناسایی شدند.

نوروپاتی دیابتی به عنوان سریعترین بیماری در حال رشد معرفی شده که بر اساس آمار های رسمی از سال 1990 در سطح جهان سه برابر شده است و در سال 2021 به 206 میلیون مورد رسید که نشان دهنده افزایش جهانی آمار مبتلایان به دیابت است.

این تجزیه و تحلیل جامع، که لیستی از شرایط عصبی مورد مطالعه را از 15 به 37 افزایش داد، همچنین بررسی هایی در خصوص اختلالات رشد عصبی و شرایطی که کودکان را تحت تأثیر قرار می‌ دهند انجام داده که نشان می دهد این موارد تقریباً یک پنجم کل DALYs در سال 2021 را تشکیل می‌دهند که خود عامل 80 میلیون سال کاهش زندگی سالم در سراسر جهان است.

این یافته‌ ها بر تأثیر متفاوت بیماری‌ های عصبی در مناطق مختلف و سطوح درآمد تأکید می‌ کند، به طوری که بیش از 80 درصد از مرگ‌ های عصبی و کاهش سال های زندگی در کشور های با درآمد کم و متوسط (LMICs) رخ می‌ دهد. آسیا اقیانوسیه و استرالیا با درآمد بالا بهترین سلامت عصبی را نشان دادند، در حالی که غرب و مرکز آفریقای جنوب صحرای آفریقا تا پنج برابر بالاتر از میزان DALY و مرگ و میر مواجه بودند.

این مطالعه بر اولویت بندی پیشگیری ها تاکید کرده و عنوان می کند که اصلاح 18 عامل خطر می تواند به طور قابل توجهی بار چندین بیماری عصبی را کاهش دهد. به عنوان مثال، کنترل فشار خون بالا می تواند از 84 درصد از سکته های مغزی DALY در سراسر جهان جلوگیری به عمل آورده و همچنین کاهش قرار گرفتن در معرض سرب می تواند بار ناتوانی های ذهنی را تا 63 درصد کاهش دهد.

دکتر Valery Feigin، نویسنده ارشد این مطالعه و مدیر مؤسسه ملی سکته مغزی و علوم اعصاب کاربردی دانشگاه اوکلند در نیوزیلند، در اینباره توضیح می‌دهد: «بار عصبی در سراسر جهان بسیار سریع در حال رشد بوده و در دهه‌ های آینده فشار بیشتری را بر نظام های سلامت وارد خواهد نمود».

با این حال، بسیاری از استراتژی‌ های فعلی برای کاهش بیماری ها و اختلالات عصبی از اثربخشی پایینی برخوردار بوده و یا به اندازه کافی به کار گرفته نمی شوند، همانطور که این موضوع در مورد برخی از بیماری‌ های دارای سریع‌ترین رشد اما تا حد زیادی قابل پیشگیری مانند نوروپاتی دیابتی و اختلالات نوزادی صدق می‌ کند.

برای بسیاری از شرایط دیگر هیچ درمانی وجود ندارد، که بر اهمیت سرمایه گذاری و تحقیق بیشتر در مورد مداخلات جدید و عوامل خطر بالقوه قابل تغییر تاکید دارد.

این تحقیق از برنامه اقدام جهانی سازمان جهانی بهداشت در مورد صرع و سایر اختلالات عصبی با هدف کاهش تأثیر و بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا و خانواده های آنها حمایت می کند.

آنچه باید بدانید

  1. تخمین زده می شود که تا سال 2021، 3.4 میلیارد نفر در سراسر جهان به یک یا چند مورد از اختلالات عصبی مبتلا بوده اند.
  2. این اختلالات عصبی از میگرن مزمن تا موارد مختلف زوال عقل را شامل می شود.
  3. از سال 1990، تعداد جهانی سال های سالم از دست رفته به دلیل ناتوانی ها، 18 درصد افزایش یافته است.

منبع مقاله

ترجمه و بازنویسی شده توسط مجله پزشکی سلام

مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام از سال 1401 کار خود را در زمینه تهیه و انتشار مقالات و اخبار اختصاصی، معتبر و برگزیده پزشکی و سلامتی آغاز نموده است.

پاسخی بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

تازه ترین ها

مقالات ویژه

محبوب ترین ها