اضافه کردن مداوم نمک به غذا باعث افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 می شود

وقتی صحبت از سلامتی شما به میان می آید، شور نبودن غذا ممکن است بهتر باشد. تحقیقات جدید هشدار می دهد افرادی که همیشه به غذای خود نمک اضافه می کنند، خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را تا 40 درصد افزایش می دهند.

مطالعات همچنان نشان می دهد که مصرف بیش از حد قند برای سلامتی مضر است، اما محققان می گویند این اولین بار است که نمک ارتباطی با این بیماری نشان می دهد. محققان دانشگاه Tulane آمریکا بر این باورند که افزودن نمک شما را به خوردن بیشتر تشویق می کند که به نوبه خود منجر به چاقی و احتمال شروع دیابت نوع 2 می‌ شود.

ارتباط نمک و دیابت نوع 2
تحقیقات جدید دانشگاه تولان نشان می دهد که مصرف زیاد نمک می تواند یک عامل خطر برای دیابت نوع 2 باشد.

در حال حاضر بیش از 37 میلیون نفر در ایالات متحده به دیابت مبتلا هستند. بر اساس داده های مرکز و کنترل و پیشگیری از بیماری های آمریکا (CDC)، بیش از 90 درصد از این موارد دیابت نوع 2 است که به شدت با سبک زندگی بیمار مرتبط است.

تیم مطالعاتی Tulane از داده های Biobank انگلستان برای تحقیقات خود استفاده کرد. آنها 400000 نفر را در یک بازه زمانی متوسط 11.8 سال دنبال کردند که بیش از 13000 تشخیص دیابت نوع 2 را در آن دوره فاش کردند.

در مقایسه با کسانی که «هرگز» یا «به ندرت» نمک مصرف می‌ کردند، شرکت‌ کنندگانی که «گاهی»، «معمولاً» یا «همیشه» به غذای خود نمک اضافه می‌ کردند، به ترتیب ۱۳، ۲۰ و ۳۹ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ قرار داشتند.

پروفسور Lu Qi، نویسنده اصلی این مقاله و رئیس HCA Regents و استاد دانشکده بهداشت عمومی و پزشکی گرمسیری دانشگاه تولان، در یک بیانیه رسانه ای اعلام کرد: ما از قبل می دانستیم که محدود کردن مصرف نمک می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و فشار خون را کاهش دهد، اما این مطالعه برای اولین بار نشان می دهد که حذف نمکدان از روی میز می تواند به پیشگیری از دیابت نوع 2 نیز کمک کند.

این مطالعه که در مجله Mayo Clinic Proceedings منتشر شد، نشان داد که بین مصرف مکرر نمک و BMI بالاتر و نسبت دور کمر به باسن ارتباط وجود دارد. پروفسور Lu Qi معتقد است که این نمک نیست که باعث این بیماری می شود، بلکه این واقعیت است که استفاده از آن افراد را به خوردن وعده های بزرگ تر تشویق می کند که منجر به افزایش وزن و بروز التهاب می شود.

وی خاطرنشان می کند که گام بعدی انجام یک کارآزمایی بالینی برای کنترل میزان مصرف نمک شرکت کنندگان و مشاهده اثرات آن است.

پروفسور Lu Qi در پایان گفت: این تغییر سختی نیست، اما می‌ تواند تأثیر فوق‌ العاده‌ای بر سلامتی شما داشته باشد.

چرا دیابت نوع 2 برای سلامتی شما خطرناک است؟

دیابت نوع 2 یک بیماری مزمن است که بر نحوه تبدیل غذا به انرژی توسط بدن تأثیر می گذارد. هنگامی که به دیابت نوع 2 مبتلا هستید، سلول های بدن شما در برابر انسولین، هورمونی که به تنظیم سطح قند خون کمک می کند، مقاوم می شوند. در نتیجه، گلوکز (قند) در خون شما جمع می شود.

با گذشت زمان، قند خون بالا می تواند به اعصاب، رگ های خونی و اندام های شما آسیب برساند. این موضوع می تواند منجر به تعدادی از عوارض جدی سلامتی گردد، از جمله:

  • بیماری قلبی و سکته: دیابت نوع 2 علت اصلی بیماری های قلبی عروقی است که شامل بیماری قلبی و سکته می شود. افراد مبتلا به دیابت نوع 2 دو برابر بیشتر از افراد بدون دیابت در معرض حمله قلبی قرار دارند.
  • بیماری کلیوی: دیابت نوع 2 علت اصلی نارسایی کلیه است. قند خون بالا می تواند به رگ های خونی ریز کلیه ها آسیب برساند و فیلتر کردن مواد زائد از خون را برای آنها دشوار کند.
  • مشکلات چشمی: دیابت نوع 2 می تواند منجر به تعدادی از مشکلات چشمی از جمله رتینوپاتی دیابتی، گلوکوم و آب مروارید شود. رتینوپاتی دیابتی یکی از علل شایع نابینایی در بزرگسالان است.
  • نوروپاتی: دیابت نوع 2 می تواند به اعصاب بدن شما آسیب برساند و منجر به بی حسی، درد و سوزن سوزن شدن دست ها و پاها شود. نوروپاتی همچنین می تواند منجر به مشکلات پا، مانند زخم و عفونت شود.

علاوه بر این عوارض جدی برای سلامتی، دیابت نوع 2 می تواند کنترل سایر بیماری های مزمن مانند فشار خون و کلسترول بالا را نیز دشوار سازد.

منبع

1- New research links high salt consumption to risk of Type 2 diabetes

ترجمه و بازنویسی شده توسط مجله پزشکی سلام

مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام از سال 1401 کار خود را در زمینه تهیه و انتشار مقالات و اخبار اختصاصی، معتبر و برگزیده پزشکی و سلامتی آغاز نموده است.

پاسخی بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

تازه ترین ها

مقالات ویژه

محبوب ترین ها