نوشیدن یک عدد نوشابه در روز، خطر سرطان کبد را افزایش می دهد

یک مطالعه جدید هشدار می دهد که نوشیدن فقط یک قوطی نوشابه در روز به طور قابل توجهی خطر ابتلا به سرطان کبد و بیماری مزمن کبد را در بین زنان افزایش می دهد.

نوشابه و سرطان کبد
فقط یک نوشابه در روز به طور قابل توجهی خطر ابتلا به بیماری کبد و سرطان را در زنان افزایش می دهد

محققان بیمارستان Brigham and Women با بررسی و مطالعه گروهی متشکل از 100,000 زن آمریکایی دریافتند کسانی که هر روز نوشیدنی های دارای قند افزوده مثل نوشابه را مصرف می کنند، بسیار بیشتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به سرطان کبد یا مرگ ناشی از بیماری کبد قرار دارند.

این تحقیق که در مجله پزشکی JAMA Network Open منتشر شد، بر اساس داده‌ های جمع‌ آوری‌ شده از زنان آمریکایی یائسه در یک دوره متوسط بیش از 20 سال بود. با توجه به اینکه تخمین زده می شود 65 درصد از بزرگسالان ایالات متحده روزانه نوشیدنی های شیرین شده با شکر افزوده مصرف می کنند، این نوع تحقیقات از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

بیماری مزمن کبد یکی از علل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان بوده و میزان بروز سالانه سرطان کبد در ایالات متحده در سه دهه گذشته بیش از سه برابر شده است و از سه نفر در هر 100,000 نفر در سال 1985 به 9.4 نفر در هر 100,000 نفر در سال 2015 رسیده است. انتظار می رود پزشکان حدود 41210 مورد جدید سرطان کبد را در سراسر کشور شناسایی کنند.

عوامل خطر شناخته شده برای سرطان کبد عبارتند از هپاتیت مزمن، اختلالات متابولیک مانند دیابت و چاقی، مصرف بیش از حد الکل و حتی غذا های حاوی آفلاتوکسین که در آجیل و ذرت وجود دارد. با این حال، 40 درصد از افراد مبتلا به سرطان کبد هیچ یک از این عوامل خطر را ندارند.

مطالعات قبلی ارتباط بین نوشیدنی های شیرین و خطر ابتلا به سرطان سینه، روده بزرگ و پروستات را کشف کرده اند.

مقاله مرتبط >> 4 ماده غذایی که باعث جذب قند، مقاومت انسولین و چاقی می شوند

داده‌ های جدیدترین مطالعه از مجموع 98,786 زن با سنین بین 50 تا 79 سال که در ابتکار بهداشت زنان (WHI) بین سال‌های 1993 تا 1998 در 40 مرکز بالینی در سراسر ایالات متحده ثبت نام کرده بودند، به دست آمده است. این گروه طی پیگیری هایی که تا مارس 2020 ادامه داشت مورد ردیابی و ارزیابی قرار گرفتند.

از شرکت‌ کنندگان خواسته شد تا میزان مصرف نوشیدنی‌ های شیرین، نوشابه‌ های معمولی (به استثنای نوشیدنی‌ های رژیمی)، یا نوشیدنی‌ های میوه‌ای را که از تعداد صفر تا شش نوشیدنی یا بیشتر در روز متغیر بوده است و همچنین اندازه لیوانی که نوشابه را در آن می نوشند، گزارش کنند.

حدود 6.8 درصد (6692 نفر) از شرکت کنندگان گزارش کردند که هر روز یک یا چند وعده نوشیدنی شیرین شده با قند افزوده مصرف می کردند، در حالی که 13.1 درصد (8506 نفر) روزانه یک یا چند نوشیدنی با شیرین کننده مصنوعی مصرف می کردند. کسانی که نوشیدنی های شیرین بیشتری مصرف می کردند عموما افراد جوان تر و دارای فعالیت بدنی کمتری بودند.

در طول میانگین 20.9 سال پیگیری، تیم تحقیقاتی دریافتند که 207 مورد جدید سرطان کبد و 148 مرگ بیماری مزمن کبد در میان شرکت کنندگان WHI رخ داده است. نتایج این مطالعه بر حسب «نفر-سال» اندازه‌گیری شد، معیاری که تعداد افراد در مطالعه و مدت زمانی (به سال) را که هر فرد در مطالعه صرف می‌ کند، ترکیب می‌ کند. به عنوان مثال، مطالعه ای که 1000 نفر را به مدت یک سال دنبال می کند، حاوی 1000 سال نفر داده است.

مقاله مرتبط >> علل و علائم مشکلات کبد و چگونگی تشخیص آن

این مطالعه نشان داد که میزان سرطان کبد در میان زنانی که یک یا چند نوشیدنی شیرین مثل نوباشه در روز مصرف می‌ کنند، 18 نفر در هر 100,000 نفر در سال است، در حالی که این میزان در زنانی که سه عدد یا کمتر از نوشیدنی ها را در ماه مصرف می‌ کنند، 10.3 در هر 100,000 نفر است. این تیم تحقیقاتی، ارتباطی بین مصرف بیشتر نوشیدنی های شیرین شده مصنوعی و خطر ابتلا به سرطان کبد پیدا نکردند.

میزان مرگ و میر ناشی از بیماری مزمن کبدی نیز برای زنانی که روزانه یک یا چند نوشیدنی شیرین می‌نوشیدند 17.7 در هر 100000 نفر در سال ثبت شد، در حالی که این میزان برای زنانی که سه یا کمتر در ماه مصرف می‌کردند 7.1 در هر 100000 نفر در سال بود. باز هم تفاوت در مصرف نوشیدنی های شیرین شده مصنوعی به طور قابل توجهی با مرگ و میر بیماری مزمن کبد مرتبط نبود.

در پایان، نویسندگان این مطالعه که نماینده چندین دانشگاه و دانشکده پزشکی در سراسر ایالات متحده آمریکا هستند، بر میزان بالاتر سرطان کبد و مرگ و میر ناشی از بیماری مزمن کبد تأکید کردند و خاطر نشان کردند که انجام تحقیقات در آینده برای ارزیابی هر چه بیشتر این پیوند ها ضروری است.

دکتر Longgang Zhao، یکی از نویسندگان ارشد این مطالعه در یک بیانیه رسانه ای گفت: طبق اطلاعات ما، این اولین مطالعه ای است که ارتباط بین مصرف نوشیدنی های شیرین شده با شکر و مرگ و میر ناشی از بیماری مزمن کبدی را گزارش می دهد.

یافته‌ های ما، در صورت تایید، ممکن است راه را برای یک استراتژی بهداشت عمومی برای کاهش خطر بیماری‌ های کبدی بر اساس داده‌ های یک گروه بزرگ و از نظر جغرافیایی متنوع هموار کند.

منبع

ترجمه و بازنویسی شده توسط مجله پزشکی سلام

مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام از سال 1401 کار خود را در زمینه تهیه و انتشار مقالات و اخبار اختصاصی، معتبر و برگزیده پزشکی و سلامتی آغاز نموده است.

پاسخی بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

تازه ترین ها

مقالات ویژه

محبوب ترین ها