7 آزمایشی که باید در 20 سالگی انجام دهید

اگر بین 20 تا 30 سال سن داشته و به تازگی وارد 20 سالگی شده اید، انجام برخی آزمایش های غربالگری سلامت برای شما مهم است.

آزمایش های ضروری 20 سالگی
آزمایش فشار خون، کلسترول، HIV، سرطان پوست، دیابت، پاپ اسمیر، سوزاک و کلامیدیا از جمله آزمایش های ضروری در سنین 20 سال به بالا به شمار می روند.

متخصصان می گویند همه افراد در گروه سنی 20 سال و بالاتر باید از نظر کلسترول بالا، فشار خون بالا و HIV مورد غربالگری قرار گیرند.

افرادی که فاکتور های خطر خاصی دارند ممکن است نیاز به غربالگری برای دیابت، سرطان پوست و بیماری های مقاربتی سوزاک و کلامیدیا داشته باشند.

افرادی که دهانه رحم دارند باید از سن 21 سالگی شروع به انجام آزمایش پاپ اسمیر کنند، آزمایشی که سرطان دهانه رحم را بررسی می کند.

افراد بیست و چند ساله ممکن است تمایل داشته باشند که قرار ملاقات با پزشک و آزمایش های سلامتی را تا سنین بالاتر به تعویق بیندازند، اما برخی از غربالگری ها وجود دارد که نباید منتظر انجام آنها ماند.

این امر به ویژه در مورد آزمایش های مربوط به شرایط “خاموش” که می تواند بدون ایجاد علائمی مانند فشار خون بالا و برخی از عفونت های مقاربتی به سلامت آسیب برساند، صادق است.

در این مقاله توصیه هایی از دکتر Robert Segal، متخصص قلب و یکی از بنیانگذاران LabFinder (یک سرویس آنلاین که به بیماران کمک می کند تا آزمایش های پزشکی را یافته و قرار ملاقات بگذارند) ا در این رابطه با شما اشتراک خواهیم گذاشت.

به یاد داشته باشید که ممکن است بر اساس سابقه پزشکی و سابقه خانوادگی خود به آزمایش های متفاوت یا مکرر نیاز داشته باشید، بنابراین همیشه بهتر است برای مشاوره شخصی با پزشک خود مشورت کنید. دکتر Robert Segal در این باره توضیح می دهد: اما، به طور کلی، چند آزمایش اساسی وجود دارد که برای بسیاری از بزرگسالان جوان توصیه می شود.

بسیاری از این موارد بخشی از بازدید های سالانه با پزشک و/یا متخصص زنان شما هستند، اما اطمینان حاصل کردن از اینکه بدانید تمامی آزمایش های لازم را انجام می دهید، ضرری ندارد.

آزمایش های ضروری که باید در 20 سالگی انجام دهید

1- آزمایش فشار خون

داشتن فشار خون بالا به این معنی است که نیروی فشار خون شما به دیواره شریان شما به طور مداوم بسیار زیاد است. با گذشت زمان، فشار خون بالا به پوشش شریان ها آسیب رسانده و این آسیب ممکن است منجر به حمله قلبی و سکته شود که هر دو می توانند کشنده باشند.

فشار خون بالا یک قاتل خاموش است، زیرا شما واقعاً تا زمانی که منجر به مرگ شود، علائمی نمی بینید.

به همین دلیل است که انجام زودهنگام آزمایش فشار خون بسیار مهم است. خوشبختانه، این آزمایش اغلب بخشی از قرار ملاقات های معمول با پزشک به شمار می رود.

اندازه گیری فشار خون از دو عدد تشکیل شده است: اولی فشار خون سیستولیک است که نشان می دهد در هنگام تپش قلب چقدر فشار روی دیواره شریان شما وجود دارد. دومی فشار خون دیاستولیک است که نشان دهنده میزان فشار بر دیواره شریان ها در هنگام استراحت قلب است. هرگونه قرائت 130/80 یا بالاتر، به عنوان فشار خون بالا در نظر گرفته می شود.

انجمن قلب آمریکا (AHA) به همه توصیه می کند که فشار خون خود را حداقل هر دو سال یک بار از سن 20 سالگی چک کنند. اگر فشار خون بالا دارید، پزشک ممکن است انجام آزمایش هایی را به شما توصیه کند.

2- آزمایش کلسترول

دو نوع کلسترول وجود دارد: LDL و HDL.
LDL نوع “بد” است که به تجمع چربی در شریان ها کمک می کند و HDL “نوع خوب” است که به حذف کلسترول اضافی از شریان ها کمک می کند.

اگر LDL بیش از حد یا HDL بسیار کم در خون شما گردش می کند، کلسترول می تواند با مواد دیگر ترکیب شده و پلاک های ضخیمی را در داخل رگ های شما ایجاد کند. بر اساس گفته های AHA، این وضعیت، رگ های شما را باریک و سفت کرده و خطر حمله قلبی و سکته مغزی را افزایش می دهد.

انجمن قلب آمریکا می گوید برخی از افراد به دلیل عوامل ژنتیکی کلسترول بالایی دارند، اما عوامل سبک زندگی (مانند سیگار کشیدن و عدم فعالیت بدنی) اغلب “مقصر اصلی” در پشت این وضعیت هستند. و همانطور که در مورد فشار خون بالا صدق می کند، ممکن است کاملاً از ابتلا به آن غافل باشید.

کلسترول بالا معمولاً هیچ علامتی ندارد. به همین دلیل مهم است که میزان آن را بررسی کنید، به خصوص اگر سابقه خانوادگی بیماری قلبی یا سکته دارید.

AHA توصیه می کند که همه افراد از سن 20 سالگی هر 4 تا 6 سال یک بار آزمایش کلسترول انجام دهند، اگرچه افرادی که در معرض خطر کلسترول بالا هستند ممکن است نیاز به انجام آزمایش بیشتری داشته باشند.

3- آزمایش HIV

ویروس نقص ایمنی انسانی یا اچ‌آی‌وی عفونتی است که در صورت عدم درمان می‌تواند منجر به ایدز شود. در ایالات متحده، بیش از 1.1 میلیون نفر با HIV زندگی می کنند، اما این احتمال وجود دارد که آنها از وضعیت خود آگاه نباشند.

از هر هفت نفر مبتلا به HIV یک نفر نمی داند که به آن مبتلا است، بنابراین تحت درمان قرار نگرفته و ممکن است بدون اینکه بداند HIV را به دیگران منتقل می کند.

مردان، زنان، افراد با هر گرایش جنسی، هر رنگ و هر سنی امکان ابتلا به این ویروس را دارند، بنابراین بسیار مهم است که این آزمایش را در دهه 20 سالگی خود انجام دهید، به خصوص اگر رابطه جنسی ایمنی را انجام نمی دهید.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های آمریکا (CDC) توصیه می کند که همه افراد حداقل یک بار بین سنین 13 تا 64 سالگی یک بار آزمایش HIV انجام دهند.

4- آزمایش سرطان پوست
آزمایش سرطان پوست
در آزمایش سرطان پوست، ممکن است پزشک مقداری روغن روی پوست شما بمالد و از درماتوسکوپ (مانند ذره بین) برای بررسی دقیق ناحیه استفاده کند.

سرطان پوست فقط برای افراد مسن‌ که سالها آفتاب گرفته اند، اتفاق نمی‌ افتد. طبق گفته آکادمی پوست آمریکا (AAD) ملانوما، کشنده ترین نوع سرطان پوست، دومین سرطان شایع در بین زنان 15 تا 29 ساله است.

علائم سرطان پوست می تواند بسیار متفاوت باشد. این بیماری ممکن است به صورت تغییر خال، زخمی که التیام نمی‌ یابد، یا حتی یک برآمدگی گوشتی رنگ ظاهر شود. همچنین می‌ تواند در مکان‌ های غیر محتمل مانند زیر ناخن‌ ها یا در نقاطی که اصلاً در معرض نور خورشید قرار نمی‌ گیرند، رخ دهد.

در حالی که سرطان های پوستی که به موقع تشخیص داده می شوند تقریباً همیشه قابل درمان هستند، سرطان هایی که تشخیص داده نمی شوند، می توانند بسیار جدی تر گردند. به همین دلیل است که AAD توصیه می کند که همه افراد به طور منظم خودآزمایی کنند تا علائم احتمالی سرطان پوست را جستجو کنند.

اما افرادی که دارای عوامل خطر خاصی هستند، مانند سابقه خانوادگی سرطان پوست، قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید، استفاده از تخت برنزه کننده و رنگ پوست روشن در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این بیماری هستند و ممکن است نیاز به بررسی پوست از متخصص پوست داشته باشند.

AAD می گوید، افرادی که سابقه شخصی ملانوم دارند، باید همیشه سالانه معاینه پوست کل بدن را توسط متخصص پوست انجام دهند. برای هر کس دیگری، یک متخصص پوست می‌ تواند توصیه‌ های شخصی‌ سازی‌ شده برای اینکه چند وقت یکبار به معاینه پوست نیاز دارید، ارائه دهد.

5- آزمایش A1C برای دیابت نوع 2

یکی دیگر از وضعیت هایی که شما در 20 سالگی باید به دنبال تشخیص زودهنگام آن باشید، دیابت است. برای تشخیص دیابت نوع 2 آزمایشی وجود دارد که به آن آزمایش هموگلوبین A1C می گویند.

به گفته مؤسسه ملی بهداشت ایالات متحده، آزمایش A1C یک آزمایش خون است که سطح قند خون شما را در سه ماه گذشته اندازه گیری می کند. این آزمایش برای شناسایی دیابت نوع 2، وضعیتی که در آن قند خون بسیار بالا است زیرا بدن نمی تواند به خوبی از انسولین استفاده کند، و پیش دیابت، وضعیتی که در آن قند خون بالاتر از حد طبیعی است، اما هنوز آنقدر بالا نیست که دیابت باشد، استفاده می شود.

به گفته کلینیک مایو، دانستن اینکه آیا دیابت نوع 2 دارید یا نه بسیار مهم است، زیرا ابتلا به این بیماری به طور چشمگیری خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش می دهد. به علاوه، اگر دیابت نوع 2 درمان نشود، ممکن است منجر به عوارض طولانی مدتی مانند آسیب عصبی، آسیب چشم، و قطع انگشت پا یا پا شود.

توصیه های انجمن دیابت آمریکا می گوید همه افراد باید از سن 45 سالگی برای دیابت نوع 2 غربالگری شوند.
اما آنها اضافه می کنند که افراد اگر دارای اضافه وزن یا چاق باشند و حداقل یک عامل خطر برای این بیماری داشته باشند، باید آزمایش را در بزرگسالان در هر سنی اعم از افراد جوانتر نیز در نظر گرفت.

این عوامل خطر عبارتند از فشار خون بالا، سندرم تخمدان پلی کیستیک در زنان، داشتن یک خویشاوند درجه یک مبتلا به دیابت، عدم تحرک بدنی و غیره. مثل همیشه، یک پزشک می تواند به شما کمک کند تعیین کنید که چه زمانی آزمایش برای شما مناسب است.

6- آزمایش پاپ اسمیر (نمونه برداری از سلول های دهانه رحم)

به گفته کالج آمریکایی متخصصان زنان و زایمان (ACOG)، آزمایش پاپ اسمیر به دنبال تغییرات غیرطبیعی در سلول‌ های دهانه رحم قبل از تبدیل شدن به سرطان انجام می‌ شود، به این معنی که هر گونه مشکل بالقوه را می‌توان زودتر تشخیص داد.

این آزمایش توسط پزشکی انجام می شود که از ابزاری برای خراش دادن سلول های دهانه رحم در یک روش سریع (اما کمی ناراحت کننده) استفاده می کند. سپس آن سلول ها برای تجزیه و تحلیل به آزمایشگاه فرستاده می شوند.

ACOG در حال حاضر توصیه می کند که بیماران سالم 21 تا 29 ساله هر سه سال یک بار آزمایش پاپ اسمیر را انجام دهند. افراد زیر 21 سال نیازی به انجام این تست ندارند.

دستورالعمل‌ های قبلی توصیه می‌ کردند که اولین تست پاپ اسمیر سال پس از آمیزش جنسی انجام شود، اما انتظار تا سن 21 سالگی در حال حاضر توصیه می شود زیرا نوجوانان در معرض خطر کمتری برای ابتلا به سرطان دهانه رحم و احتمال بیشتری برای این ناهنجاری های سلولی دهانه رحم هستند که خود به خود از بین می روند.

7- آزمایش سوزاک و کلامیدیا
آزمایش کلامیدیا و سوزاک
کلامیدیا و سوزاک را می توان به وسیله آزمایش نمونه ادرار تشخیص داد

کلامیدیا و سوزاک بیماری های مقاربتی (STD) هستند که هر دو توسط باکتری ایجاد می شوند (آنها همچنین در ایالات متحده رو به افزایش هستند).

و از آنجایی که بسیاری از افرادی که به این بیماری‌ های مقاربتی مبتلا می‌ شوند هیچ علامتی ندارند، آزمایش تنها راه برای اطمینان از ابتلای شماست. آزمایش می تواند به آسانی انجام یک تست ادرار باشد اما گاهی اوقات یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی با مالش اندام تناسلی با یک سواب پنبه برای جمع آوری سلول ها، عفونت را آزمایش می کند.

CDC توصیه می کند که تمام زنان فعال از نظر جنسی زیر 25 سال، چکاپ ها و آزمایش های غربالگری سالانه برای کلامیدیا و سوزاک را انجام دهند. زنان بالای 25 سال با عوامل خطر خاص (مانند شریک جنسی جدید یا چندگانه) نیز باید آزمایشات سالانه این دو عفونت را انجام دهند. CDC می گوید، فارغ از سن آنها، همه مردان فعال جنسی که با مردان رابطه جنسی دارند، باید سالانه آزمایشات کلامیدیا و سوزاک (و همچنین سیفلیس) را انجام دهند.

اگر مطمئن نیستید که دقیقاً کدام آزمایش STD را باید انجام دهید، از پزشک در این باره سوال کنید. CDC همچنین یک آزمون کوتاه دارد که می تواند به شما کمک کند تعیین کنید به کدام آزمایش ممکن است نیاز داشته باشید.

منبع

1- 7 health tests all people in their 20s need to get

ترجمه و بازنویسی شده توسط مجله پزشکی سلام

مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام از سال 1401 کار خود را در زمینه تهیه و انتشار مقالات و اخبار اختصاصی، معتبر و برگزیده پزشکی و سلامتی آغاز نموده است.

پاسخی بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

تازه ترین ها

مقالات ویژه

محبوب ترین ها