اهمیت انجام چکاپ های منظم بعد از 25 سالگی

در سال های اخیر، طرز تفکر ما در مورد سلامت دستخوش دگرگونی قابل توجهی شده است. دورانی که بیماری های قلبی تنها دغدغه افراد مسن محسوب می شد، گذشته است. واقعیت جدیدی پدیدار شده است، واقعیتی که در آن نسل های جوان به طور فزاینده ای مستعد ابتلا به بیماری های قلبی و حتی خطر ایست قلبی هستند. این تغییر در پارادایم نیازمند ارزیابی مجدد رویکرد ما برای چکاپ ها و غربالگری پیشگیرانه است که نیازمند شروع از سن 25 سالگی هستند.

چکاپ منظم
چکاپ شامل برخی از آزمایشات بهداشتی ساده از جمله اندازه گیری فشار خون، وزن و قد می شود. همچنین از شما سوالاتی در مورد سابقه پزشکی خانواده و سبک زندگی شما پرسیده خواهد شد.

تغییر در ادراک از سن و سلامت توسط عوامل متعددی انجام شده است. اولاً، افزایش تمرکز بر زندگی سالم و مراقبت های بهداشتی فعال باعث شده است که افراد در مراحل اولیه زندگی مسئولیت رفاه خود را بر عهده بگیرند. مردم در حال حاضر بیشتر از اهمیت چکاپ ها، آزمایش‌ ها و غربالگری‌ های پیشگیرانه در تشخیص مشکلات سلامتی بالقوه قبل از جدی شدن آن‌ها آگاه هستند.

دکتر Aparna Bhanushali، رئیس رشد و پشتیبانی علمی Haystack Analytics می‌گوید: «برای دهه‌ ها، 40 سالگی مترادف با آغاز غربالگری‌ های جامع سلامت بود. این نقطه عطف اغلب به عنوان آستانه ای در نظر گرفته می شد که خطرات سلامتی خاص شروع به برجسته تر شدن کردند و اقدامات پیشگیرانه لازم بود انجام شود. سن 40 سالگی معمولاً با آزمایش‌ های کلیدی مانند ماموگرافی، کولونوسکوپی و ارزیابی‌ های قلبی عروقی همراه بود. در حالی که این آزمایش‌ ها حیاتی هستند، تحقیقات در حال ظهور بینش‌ های ارزشمندی را در اختیار ما قرار داده است که اهمیت مداخله اولیه و پیشگیرانه را نشان می‌دهد.»

این امر به ویژه در مورد آزمایشات مربوط به شرایط “خاموش” که می تواند بدون ایجاد علائمی مانند فشار خون بالا و برخی از عفونت های مقاربتی به سلامت آسیب برساند، صادق است.

بیماری های قلبی در سنین پایینتر

شاید اگر کمی اخبار را دنبال کرده باشید حتما با تیتر هایی نظیر مرگ ناگهانی فوتبالیست مشهور، بازیگر شناخته شده و سایر افراد در سنین زیر 40 سال، مواجه شده اید، چیزی که در این دوران بسیار زیادتر از گذشته شده است.
بر اساس گزارش اخیر انجمن سلامت قلب هند، 50 درصد از حملات قلبی در هند در مردان زیر 50 سال رخ می دهد، در حالی که 25 درصد از حملات قلبی در مردان زیر 40 سال رخ می دهد. مردان نسبت به زنان نسبت به بیماری های قلبی عروقی کمی آسیب پذیرتر هستند.
متأسفانه، حملات قلبی، ایست قلبی و شرایط مختلف قلبی عروقی مثل نارسایی قلبی همچنان از مسائل مهم سلامت جهانی به شمار می روند.

با این حال، تنها در در زمان فعلی است که شیوع فزاینده‌ ای از مشکلات قلبی عروقی در میان افراد جوانتر شناسایی و مستند شده است. سبک زندگی بی تحرک، عادات غذایی نامناسب، استرس و عوامل محیطی به این تغییر هشدار دهنده کمک کرده اند.

این یک واقعیت شگفت‌آور است که بیماری‌ های قلبی در حال حاضر به طور فزاینده‌ ای در میان جمعیت جوان شیوع پیدا می‌ کنند.

این فقط یک موضوع نگران کننده نیست. این یک فراخوان برای اقدام فوری است. عوامل خطری که زمانی مترادف با افراد میانسال و مسن تلقی می شدند، اکنون بر افراد بیست و سی ساله تأثیر می گذارند.

سبک زندگی کم تحرک و رژیم غذایی نامناسب

سبک زندگی بی تحرک در دنیای مدرن به یک امر عادی تبدیل شده است. جوانان ساعت ها بر صفحه های نمایش خیره می شوند، چه برای کار و چه برای سرگرمی. فعالیت بدنی بسیار کمتر شده و بی تحرکی ناشی از این سبک زندگی ناسالم، منجر به افزایش وزن و بسیاری از مشکلات مربوط به سلامتی شده است. علاوه بر این، راحتی فست فود و جذابیت تنقلات شیرین منجر به رژیم های غذایی سرشار از چربی های ترانس، نمک و شکر شده است. این انتخاب های غذایی تاثیر منفی بسیار زیادی بر سلامت قلب و عروق دارند.

استرس، تهدیدی خاموش

فشار های ناشی از زندگی مدرن همچنین به افزایش خطر بیماری قلبی در میان جوانان کمک کرده است. استرس تحصیلی، فشارهای مرتبط با کار و اتصال ثابت ناشی از فناوری منجر به افزایش سطح استرس شده است. استرس مزمن هورمون هایی را ترشح می کند که می تواند به مرور زمان به سیستم قلبی عروقی آسیب رسانده و زمینه را برای بروز بیماری های قلبی در مراحل اولیه زندگی فراهم کند.

نقش غربالگری و چکاپ های پیشگیرانه زودهنگام

با توجه به این تغییر در چشم انداز سلامت قلب، ضروری است که رویکرد ما به غربالگری پیشگیرانه نیز تکامل یابد. به طور سنتی، چکاپ و غربالگری برای افراد مسن تر، اغلب تا پنجاه سالگی توصیه می شد. با این حال، زمانی که علائم ظاهر می شوند، ممکن است آسیب از قبل وارد شده باشد و برای اقدام دیر باشد. غربالگری زودهنگام پیشگیرانه می تواند به شناسایی عوامل خطر و نشانگر های بیماری های قلبی در مراحل اولیه کمک کرده و امکان مداخلات به موقع را فراهم سازد.

جمع بندی

پارادایم در حال تغییر بیماری های قلبی ایجاب می کند که استراتژی های خود را برای رسیدگی به این واقعیت در حال تحول تطبیق دهیم.

انجام چکاپ های منظم و غربالگری پیشگیرانه از سن 25 سالگی می تواند نقش اساسی در شناسایی زودهنگام عارضه های قلبی عروقی، قبل از جدی شدن آنها داشته باشد. این موضوع فقط در مورد افزایش کمیت زندگی نیست بلکه در مورد افزایش کیفیت آن است.

با انتخاب های آگاهانه و اولویت دادن به سلامت قلب از سنین جوانی، می توانیم به طور جمعی به سمت آینده ای سالم تر و رضایت بخش تر تلاش کنیم. به یاد داشته باشید، قلب سالم‌تر امروز، فردای قلبی شادتر را تضمین می‌ کند.

منبع

1- Here’s why regular health checkups and tests should start from 25 years

ترجمه و بازنویسی شده توسط مجله پزشکی سلام

مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام از سال 1401 کار خود را در زمینه تهیه و انتشار مقالات و اخبار اختصاصی، معتبر و برگزیده پزشکی و سلامتی آغاز نموده است.

پاسخی بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

تازه ترین ها

مقالات ویژه

محبوب ترین ها