این 5 عامل خطر قابل پیشگیری، مقصر نیمی از بیماری های قلبی هستند

در یک تحقیقات گسترده شامل بررسی مطالعات جهانی، دانشمندان عوامل خطر قابل اصلاح خاصی را کشف کرده اند که ممکن است در بیش از نیمی از موارد بیماری های قلبی عروقی نقش داشته باشد.

عوامل خطر بیماری های قلبی
شاخص توده بدنی، فشار خون، کلسترول بد، سیگار کشیدن و دیابت، 5 عامل اصلی بیماری های قلبی اند.

برای این مطالعه که در تاریخ 26 آگوست در مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شد، دانشمندان 112 مطالعه کوهورت ( یک نوع مطالعه طولی) را در 34 کشور و هشت منطقه جغرافیایی بررسی کردند. با بررسی این مطالعات، تیم تحقیقاتی عوامل خطر قابل اصلاح و مقص بیماری های قلبی را در 1518028 شرکت‌کننده با میانگین سنی 54 سال، تجزیه و تحلیل نمود.

این عوامل خطر قابل پیشگیری و اصلاح پذیر عبارتند از: شاخص توده بدنی (BMI)، فشار خون سیستولیک، کلسترول لیپوپروتئین با چگالی پایین ( کلسترول بد)، سیگار کشیدن و دیابت.

دانشمندان دریافتند که بروز بیماری قلبی در 57.2 درصد از زنان و 52.6 درصد از مردان و نیز 20 درصد از مرگ و میر ناشی از همه علل در هر دو جنس را می توان به این پنج عامل خطر قابل تغییر نسبت داد.

طی بررسی های انجام گرفته مشخص شد که یک عامل خطر خاص، یعنی فشار خون سیستولیک، بیش از سایر عوامل در بروز بیماری های قلبی عروقی نقش داشته است.

علاوه بر این، آمریکای شمالی بیشترین میزان ابتلا به بیماری های قلبی را داشته در حالی که کشور های جنوب صحرای آفریقا بالاترین میزان مرگ و میر را شامل می شدند. نویسندگان مطالعه همچنین خاطر نشان کردند که در تمامی مناطق، مردان نسبت به زنان دارای نرخ بالاتری از ابتلا به بیماری های قلبی عروقی بودند.

با این حال، ارتباط بین ابتلا به بیماری قلبی و چهار عامل خطر با افزایش سن شرکت کنندگان تضعیف گردید. BMI یا همان شاخص توده بدنی تنها عاملی بود که با گذشت زمان، همچنان با همان میزان منجر به بیماری قلبی و مرگ و میر ناشی از همه علل می شد.

برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی چه می توان کرد؟

عوامل خطر مورد بررسی در این مطالعه قابل تغییر هستند، به این معنی که فرد می تواند کار های خاصی را برای اصلاح آنها انجام دهد. به عنوان مثال، گزارش‌ ها حاکی از آن است که سیگار نکشیدن، انجام ورزش و داشتن فعالیت بدنی، خواب کافی و حفظ سطح قند خون ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌ های قلبی را کاهش داده و باعث افزایش طول عمر شوند.

علاوه بر این، سایر تحقیقات نشان می دهد که پایبندی به یک رژیم غذایی سرشار از میوه ها، سبزیجات، حبوبات، آجیل، غلات کامل و دارای مقادیر مناسبی از ماهی، گوشت های فرآوری نشده و لبنیات ممکن است خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهد.

با این حال، شما باید در مورد عوامل خطر بالقوه با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی صحبت کرده تا در صورت نیاز، او یک برنامه اصلاح سبک زندگی سالم برای قلب را برای شما ایجاد کند.

منابع

1- Global Effect of Modifiable Risk Factors on Cardiovascular Disease and Mortality

ترجمه و بازنویسی شده توسط مجله پزشکی سلام

مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام از سال 1401 کار خود را در زمینه تهیه و انتشار مقالات و اخبار اختصاصی، معتبر و برگزیده پزشکی و سلامتی آغاز نموده است.

پاسخی بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

تازه ترین ها

مقالات ویژه

محبوب ترین ها