پزشکان یک قدم دیگر به درمان HIV نزدیکتر شدند

به گزارش مجله پزشکی سلام، یک تیم تحقیقاتی در دانشگاه پزشکی و دندانپزشکی توکیو (TMDU) به پیشرفت قابل توجهی در درمان ویروس نقص ایمنی انسانی نوع یک (HIV-1)، یعنی ویروس مسئول سندرم نقص ایمنی اکتسابی (ایدز) دست یافته است. این تیم یک ترکیب مولکولی را شناسایی کردند که می‌ تواند HIV-1 نهفته را در سلول‌ ها فعال کند و نوید بخش راه های های کنترلی موثر تر بر HIV و شاید حتی درمان کامل ایدز باشد.

HIV
پیشرفت پزشکی، پزشکان را یک قدم به درمان HIV نزدیکتر خواهد نمود

HIV-1 به دلیل توانایی آن در ایجاد عفونت های نهفته در سلول ها، جایی که ویروس غیرفعال و تحت تأثیر درمان ضد رتروویروسی (ART) باقی می ماند، همواره یک چالش پزشکی برای درمان بوده است.

اگرچه ART می تواند تکثیر ویروس را مهار کند، اما نمی تواند HIV را به طور کامل درمان کند. فعال سازی مجدد و از بین بردن این مخازن نهفته HIV برای درمان بالقوه ضروری است و تیم ژاپنی در شناسایی ترکیبی که می تواند این مخازن را فعال کند پیشرفت هایی داشته است.

این تیم بر روی ترکیبی به نام YSE028، مشتقی از یک مولکول به نام DAG-lactone، که قبلاً برای پتانسیل آن در درمان سرطان و بیماری آلزایمر مورد مطالعه قرار گرفته بود، تمرکز کردند. YSE028 پروتئینی به نام پروتئین PKC را فعال می‌ کند.

همچنین بخوانید >> شکست واکسن مورد انتظار اچ آی وی در آزمایش بزرگ

در تحقیقات صورت گرفته، ترکیب YSE028 توانست سلول‌ های آلوده به HIV-1 را دوباره فعال کرده و متعاقباً مرگ سلولی را القا کند.

نویسنده اصلی این مقاله دکتر Takahiro Ishii تصریح کرد: ما مشتقات ساختاری مشابه YSE028 را با فعالیت معکوس تأخیر حتی بیشتری بررسی کردیم.

محققان با استفاده از یک رده سلولی به نام J-Lat 10.6 که پروتئین فلورسانس سبز را در هنگام فعال شدن بیان می کند، “ترکیب 2” را شناسایی کردند که تقریباً 10 برابر بیشتر از YSE028 فعالیت معکوس کننده تاخیر دارد. آنها همچنین ویژگی های کلیدی مولکول را کشف کردند، مانند میل پیوندی آن به PKC و مقاومت در برابر تجزیه آنزیم که بر پایداری و قدرت آن تأثیر می گذارد.

دکتر Hirokazu Tamamura، یکی دیگر از نویسندگان این مقاله در این باره می‌ گوید: «داده های ما برای طراحی مشتقات لاکتون DAG برای فعال کردن PKC بسیار آموزنده خواهد بود، این موضوع می تواند برای درمان HIV کلیدی باشد».

همچنین بخوانید >> پیشی گرفتن هوش مصنوعی در تشخیص حملات قلبی کشنده از پزشکان

این پیشرفت با ترکیب این مشتقات لاکتون DAG تازه شناسایی شده به همراه دارو های ضد HIV و سایر عوامل معکوس کننده تاخیر (LRA) امکانات جدیدی را برای درمان HIV ارائه می دهد.

رویکرد “شوک و کشتن”، با استفاده از LRA ها برای فعال کردن مجدد مخازن HIV نهفته و به دنبال آن حذف آنها توسط سیستم ایمنی، می تواند ما را به درمان کامل HIV نزدیکتر کند.

محققان در مورد تأثیر بالقوه یافته های خود تأکید می کنند که مطالعه آنها به پیگیری مداوم درمان HIV کمک می کند. تحقیقات بیشتر و آزمایش‌ های بالینی برای درک کامل مفاهیم و اثربخشی این ترکیب در درمان‌ های آتی HIV ضروری خواهد بود.

HIV چیست؟

اچ‌ آی‌ وی ویروسی است که به سیستم ایمنی بدن، به‌ ویژه سلول‌ های CD4، که به عنوان سلول‌ های T نیز شناخته می‌ شوند و برای دفاع بدن در برابر عفونت‌ ها و بیماری‌ ها بسیار مهم هستند حمله می‌کند.

با گذشت زمان، HIV می تواند بسیاری از این سلول ها را از بین ببرد که بدن دیگر نتواند با عفونت ها و بیماری ها مبارزه کند. این آسیب پذیری در برابر بیماری شدید، آخرین مرحله HIV است که به نام ایدز شناخته می شود.

HIV عمدتاً از طریق تماس جنسی، استفاده مشترک از سوزن برای مصرف مواد مخدر، شیردهی و کمتر از طریق انتقال و تزریق خون منتقل می شود. این بیماری از طریق تماس معمولی مانند دست دادن، در آغوش گرفتن، یا استفاده مشترک از ظروف یا صندلی توالت منتقل نمی شود.

بدون درمان، اچ‌ آی‌ وی به تدریج سیستم ایمنی بدن را طی سال‌ ها یا حتی دهه‌ ها ضعیف کرده و در نهایت منجر به ایدز می‌شود. با این حال، با درمان‌ های ضدرتروویروسی فعلی (ART)، افراد مبتلا به HIV می‌ توانند تقریباً به اندازه افراد بدون ویروس زندگی کنند. همچنین درمان به طور قابل توجهی احتمال انتقال ویروس به دیگران را کاهش می دهد.

آزمایش منظم HIV برای افراد فعال از نظر جنسی و سایر افراد در معرض خطر توصیه می شود، زیرا تشخیص زودهنگام ایدز می تواند نتایج درمان را بهبود بخشیده و گسترش ویروس را کاهش دهد.

منبع مقاله

ترجمه و بازنویسی شده توسط مجله پزشکی سلام

مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام از سال 1401 کار خود را در زمینه تهیه و انتشار مقالات و اخبار اختصاصی، معتبر و برگزیده پزشکی و سلامتی آغاز نموده است.

پاسخی بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

تازه ترین ها

مقالات ویژه

محبوب ترین ها