مسواک زدن از کوچک شدن مغز و زوال عقل جلوگیری می کند

بر اساس تحقیقاتی که اخیرا انجام شده، محافظت از بهداشت دهان و دندان و مسواک زدن، ممکن است سلامت مغز را تقویت کرده و خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش دهد.

این تحقیق که توسط دانشمندان ژاپنی انجام شد به نتایجی دست یافت که بر طبق آنها، افرادی که بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت می‌ کنند (مانند مسواک زدن منظم)، از سلول‌ های عصبی بیشتری در هیپوکامپ، بخشی از مغز که برای حافظه ضروری است، بهره مند هستند.

مسواک زدن منظم
افرادی که با مسواک زدن منظم دندان ها و لثه های خود را سالم نگه می دارند ممکن است در سنین بالاتر خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش دهند.

تحقیقات آنها به ارتباط بین بیماری لثه، از دست دادن دندان، کاهش ماده خاکستری در مغز و کاهش سلامت روان اشاره دارد. این کشف می‌ تواند پیامد های بالینی را به همراه داشته باشد، زیرا مراجعه منظم به دندانپزشک ممکن است به پیشگیری از بیماری آلزایمر، رایج‌ ترین شکل زوال عقل، کمک کند.

دکتر Satoshi Yamaguchi، نویسنده اصلی این مطالعه از دانشگاه توهوکو، در یک بیانیه رسانه ای اعلام کرد: از دست دادن دندان و بیماری لثه که به معنای التهاب بافت اطراف دندان است و می تواند باعث جمع شدن لثه و لق شدن دندان ها شود، بسیار شایع می باشد، بنابراین ارزیابی ارتباط بالقوه این موضوع با بیماری زوال عقل بسیار مهم است.

مطالعه ما نشان داد که این شرایط ممکن است در سلامت ناحیه مغز که تفکر و حافظه را کنترل می‌ کند، نقش داشته باشد و به افراد دلیل دیگری برای مراقبت بهتر از دندان‌ های خود بدهد.

همچنین بخوانید >> کشف باکتری جدید عامل ایجاد پوسیدگی دندان توسط دانشمندان

جویدن باعث تحریک جریان خون و اکسیژن به سر می شود و سلامت مغز را ارتقا می دهد. از سوی دیگر، از دست دادن دندان ممکن است منجر به عادات غذایی ناسالم شود.

از آنجایی که پیش بینی می شود تعداد موارد زوال عقل در سراسر جهان تا سال 2050 سه برابر شود و به بیش از 150 میلیون نفر برسد، تمرکز به طور فزاینده ای به سمت تغییرات سبک زندگی که می تواند وضوح شناختی را حفظ کند، تغییر کرده است.

بیماری لثه که در اثر التهاب بافت های نگهدارنده دندان ایجاد می شود، از هر هفت بزرگسال یک نفر را تحت تاثیر خود قرار می دهد.

در این مطالعه 172 شرکت کننده ژاپنی با میانگین سنی 67 سال که در ابتدا مشکل حافظه نداشتند مورد بررسی قرار گرفتند.

برای افراد مبتلا به بیماری خفیف لثه، از دست دادن دندان با سرعت سریع‌ تر انقباض مغز در هیپوکامپ چپ مرتبط بود که برای یادآوری زبان و کلمات بسیار مهم است. همین پدیده در افراد مبتلا به بیماری شدید لثه که دندان های بیشتری داشتند شناسایی شد.

همچنین بخوانید >> پیر شدن چگونه می تواند بر دندان های شما تأثیر بگذارد

دکتر Satoshi Yamaguchi تاکید کرد: این نتایج اهمیت حفظ سلامت دندان ها و نه فقط حفظ دندان ها را برجسته می کند. یافته ها نشان می دهد که نگه داشتن دندان ها با بیماری شدید لثه با آتروفی مغز مرتبط است. کنترل پیشرفت بیماری لثه از طریق ویزیت های منظم دندانپزشکی بسیار مهم است و دندان هایی که بیماری لثه شدید دارند ممکن است نیاز به کشیدن و جایگزینی با دستگاه های مصنوعی مناسب داشته باشند.

شرکت کنندگان در این مطالعه، تحت معاینات دندانپزشکی و تست های حافظه قرار گرفتند و اسکن مغزی برای اندازه گیری حجم هیپوکامپ را در ابتدای مطالعه و سپس در چهار سال بعد انجام دادند.

محققان تعداد دندان‌ هایی را که هر شرکت‌ کننده داشت شمارش کردند و با استفاده از عمق پروب پریودنتال، معیاری برای سلامت بافت لثه، بیماری لثه را بررسی کردند.

همچنین بخوانید >> ارتباط بین دیابت نوع 2 (T2D) و افزایش خطر زوال عقل

محققان به این نتیجه رسیدند که انجام مطالعات بیشتر با گروه های دارای تعداد شرکت کننده بزرگتر ضروری است.

سال گذشته، یک مطالعه بین‌ المللی که بیش از یک میلیون نفر را شامل می شد، نشان داد که احتمال ابتلا به آلزایمر در افرادی که بهداشت دهان و دندان ضعیفی دارند و منظم مسواک نمی زنند، 21 درصد بیشتر از سایرین است. مطالعات قبلی همچنین بیماری لثه را با دیابت، بیماری های قلبی عروقی و التهاب سیستمیک مزمن مرتبط دانسته اند.

این یافته ها در ژورنال Neurology منتشر شده است.

منبع این مقاله

ترجمه و بازنویسی شده توسط مجله پزشکی سلام

مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام از سال 1401 کار خود را در زمینه تهیه و انتشار مقالات و اخبار اختصاصی، معتبر و برگزیده پزشکی و سلامتی آغاز نموده است.

پاسخی بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

تازه ترین ها

مقالات ویژه

محبوب ترین ها