مواد مغذی موجود در سویا، آجیل و لوبیا ممکن است از عود سرطان سینه جلوگیری کند

نتایج یک تحلیل جدید نشان می‌ دهد زنانی که قبلا سرطان سینه داشته و درمان شده اند، ممکن است بخواهند برای جلوگیری از ابتلا مجدد به این سرطان (عود سرطان سینه)، مصرف سویا، آجیل، لوبیا و غلات کامل را افزایش دهند.

نقش سویا در کاهش عود سرطان سینه
بر اساس تحقیقات جدید، مصرف بیشتر ترکیبات سویا به نام ایزوفلاون ها و سایر مواد مغذی موجود در آجیل، لوبیا و غلات سبوس دار باعث کاهش احتمال عود سرطان سینه می شود.

به گفته محققان دانشگاه جانز هاپکینز، مصرف بیشتر ترکیبات سویا به نام ایزوفلاون ها به صورت ویژه ای با جلوگیری از بازگشت مجدد سرطان سینه در ارتباط است.

به گفته نویسندگان این مطالعه، این یافته ها هنوز نمی تواند دوز های ایده آل ایزوفلاون ها یا سایر مواد مغذی را که به نظر می رسد از عود سرطان سینه جلوگیری می کند را تعیین کند، بنابراین تحقیقات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است.

دکتر Channing Paller، نویسنده ارشد این مطالعه، در بیانیه خبری دانشگاه هاپکینز گفت: این مطالعه همچنین نمی تواند تعیین کند که آیا شروع مصرف آنها پس از تشخیص، همان تاثیر یک عادت غذایی مادام العمر را قبل از تشخیص دارد یا خیر. او گفت که این اطلاعاتی است که “بیماران به دنبال آن هستند.”

چگونگی تاثیر سویا بر کاهش احتمال عود سرطان سینه

بررسی داده‌ های مربوط به تغذیه و عود سرطان سینه توسط گروه Paller در مرکز سرطان جان هاپکینز کیمل همراه با محققان سایر مراکز در سراسر جهان انجام شد.

محققان به داده‌ های 22 مطالعه عمده که بر روی دانه‌ های سویا، لیگنان‌ ها (ترکیبات موجود در انواع گیاهان مانند دانه‌ ها و آجیل‌ ها)، سبزیجات چلیپایی (سبزیجات ترد مانند کلم، کلم بروکلی و گل کلم) و چای سبز متمرکز بودند، پرداختند.

آنها همچنین تأثیر مواد مغذی گیاهی (ترکیبات مشتق شده از گیاهان) را که در این غذاها یافت می شود را مورد بررسی قرار دادند.

دکتر Paller و همکارانش دریافتند که مصرف زیاد ایزوفلاون های سویا با کاهش 26 درصدی عود سرطان سینه در ارتباط است.

به گفته نویسندگان، بیشترین فایده از مصرف روزانه 60 میلی گرم به دست می آید که معادل است با دو فنجان شیر سویا، 85 گرم توفو یا نصف فنجان سویای پخته شده.

تاثیر ایزوفلاون های سویا در پیشگیری از مرگ ناشی از سرطان سینه کمتر بود و باعث کاهش 12 درصدی آن می شد. این مزیت زمانی چشمگیر تر بود که زنان حدود یک یا دو وعده از محصولات سویا را در روز می خوردند.

برای زنانی که نگران این هستند که خوردن سویا پس از تشخیص سرطان سینه ممکن است برای آنها ایمن نباشد به دلیل اینکه ایزوفلاون های سویا می توانند مانند استروژن در بدن عمل کنند، انجمن سرطان آمریکا این توصیه را ارائه می دهد: “برخی از مطالعات نشان داده اند که مصرف سویا یا مشتقات آن ممکن است خطر عود سرطان سینه را کاهش دهد، اگرچه تحقیقات بیشتری برای تایید این موضوع مورد نیاز است.”

همچنین بخوانید >> آیا ورزش خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش می دهد؟

در حالی که خوردن سویا و مواد غذایی حاوی سویا خطرناک به نظر نمی‌ رسد، شواهد مربوط به تاثیرات مصرف مکمل‌ های سویا یا ایزوفلاون که اغلب حاوی سطوح بسیار بالاتری از این ترکیبات هستند، چندان واضح نیست.

تیم دکتر Paller همچنین لیگنان‌ هایی را که در گیاهان بی‌ شماری مانند دانه‌ ها، مغز ها، حبوبات، غلات کامل، میوه‌ ها و سبزیجات یافت می‌شوند را مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار دادند.

دانه های کتان، بادام هندی، کلم بروکلی و کلم بروکسل حاوی غلظت بالایی از لیگنان هستند.

این مطالعه نشان داد که سطوح بالای انترولاکتون که هنگام تجزیه لیگنان ها توسط سیستم گوارشی تشکیل می شود، احتمال مرگ ناشی از سرطان سینه را تا 28 درصد کاهش می دهد و احتمال مرگ زودهنگام به هر دلیلی را تا 31 درصد پایین می آورد.

یافته‌ های لیگنان و سویا به اندازه‌ ای قوی بود که به بازماندگان سرطان سینه توصیه می‌ کرد از آنها در هر دستورالعمل غذایی استفاده کنند.

همچنین بخوانید >> کشف اطلاعات جدید در مورد چگونگی تکامل سرطان سینه

به گفته محققان، سایر یافته‌ ها داده‌ های کافی برای این کار نداشتند، اما “پیشنهادکننده” بودند.

به عنوان مثال، آنها دریافتند که نوشیدن مقدار زیادی چای سبز با کاهش 44 درصدی در بازگشت سرطان سینه برای زنانی که در مرحله 1 یا 2 سرطان سینه درمان شده بودند، مرتبط است.

در مورد تأثیر سبزیجات چلیپایی بر پیامد های سرطان سینه، دکتر Paller و همکارانش می گویند که شواهد به سادگی برای نتیجه گیری در مورد فواید احتمالی وجود ندارد.

این یافته ها اخیرا در مجله JNCI Cancer Spectrum منتشر شده است.

دکتر Paller در پایان می گوید: تاکید بر این نکته بسیار مهم است که این مطالعات بر روی زنانی انجام شده است که درمان دارویی و/یا جراحی برای سرطان سینه دریافت کرده اند و این غذا ها و مواد مغذی گیاهی نباید به عنوان جایگزینی برای درمان در نظر گرفته شوند.

منبع مقاله

ترجمه و بازنویسی شده توسط مجله پزشکی سلام

مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام از سال 1401 کار خود را در زمینه تهیه و انتشار مقالات و اخبار اختصاصی، معتبر و برگزیده پزشکی و سلامتی آغاز نموده است.

پاسخی بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

تازه ترین ها

مقالات ویژه

محبوب ترین ها