کشف اطلاعات جدید در مورد چگونگی تکامل سرطان سینه

از مراحل اولیه جهش های سلولی که از دوران بلوغ شروع می شود تا ظاهر شدن آنها به عنوان سرطان سینه در سال های بعد، کل این روند در هاله ای از ابهام باقی مانده است.

نحوه تکامل و گسترش سرطان سینه
تاریخچه تکاملی سرطان سینه و کلون های مرتبط

در حال حاضر، تیمی از محققان دانشگاه Kyoto مکانیسمی را که توسط آن سرطان سینه در سلول‌ های اپیتلیوم پستانداران تشکیل شده (وظیفه اصلی آنها ترشح شیر) کشف کرده اند. نتایج این تحقیق در مجله Nature منتشر شده است.

طبق اولین تجزیه و تحلیل این تیم تحقیقاتی، تقریباً 20 جهش سالانه در هر سلول اپیتلیال تا زمان یائسگی جمع می شود. با این حال، پس از یائسگی، میزان جهش به طور قابل توجهی کاهش می یابد.

دکتر Seishi Ogawa، یکی از نویسندگان این مقاله از دانشکده پزشکی Kyoto، می گوید: علاوه بر این، نتایج ما نشان می‌ دهد که استروژن بر تجمع جهش در اپیتلیوم پستان تأثیر می‌ گذارد که با کشف کاهش تجمع پس از زایمان مرتبط است.

از آنجایی که 70 درصد سرطان‌ های سینه، حساس به استروژن هستند، تیم تحقیقاتی دکتر Ogawa ممکن است نقش استروژن در شروع سرطان سینه را مشخص کند.

بررسی بیشتر رابطه ژنتیکی بین سرطان سینه، ضایعات اطراف آن و سلول های اپیتلیال طبیعی منجر به نقشه برداری از گسترش مثبت انتقال سرطان پستان شد. در طی این فرآیند گسترش، سلول‌ هایی با منشاء چندگانه که متعاقباً به سرطان سینه مبتلا می‌ شوند، به طور متوسط در سنین 30 سالگی ظاهر شدند.

مطالعات قبلی انجام شده بر روی جهش‌ های محرک (تغییرات ژنتیکی در سلول‌ هایی که از قبل سرطانی بودند) که منجر به رشد غیر طبیعی می‌ شود، تمرکز داشته اند. اما این یافته‌ ها تنها تصویری جزئی از این فرآیند را ترسیم می‌کنند و زمان و ترتیب جهش‌ های محرک یا تشکیل سرطان را آشکار نمی سازند.

مقاله مرتبط: سرطان تخمدان چیست؟

یکی دیگر از نویسندگان این مطالعه، دکتر Tomomi Nishimuraof از دانشکده پزشکی Kyoto می گوید: بافت‌ هایی که ظاهر طبیعی دارند ممکن است از قبل دارای جمعیت‌ های متعددی از سلول‌ های غیر سرطانی یا کلون‌ هایی باشند که جهش‌ هایی در ژن‌ های مرتبط با سرطان داشته اند.

پس از بررسی شباهت‌ ها و تفاوت‌ ها در جهش‌ های ضایعات سرطانی و غیرسرطانی که از کلون‌ ها نشات می‌ گیرند، تیم تحقیقاتی یک چارت کامل شونده را برای تجسم الگوی منحصر به‌ فرد تکامل سرطان بازسازی کرد.

دکتر Seishi Ogawa افزود: این مطالعه، ما را به افشای مشخصات بالینی سرطان پستان حساس به استروژن، به ویژه در زنان پیش از دوران یائسگی، نزدیک‌ تر می‌ کند که به طور بالقوه باعث کمک به نظارت بیشتر و پیشگیری از خطر سرطان می شود.

منابع

1- Evolutionary histories of breast cancer and related clones

2- Study findings provide new insight into how breast cancer evolves

ترجمه و بازنویسی شده توسط مجله پزشکی سلام

مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام از سال 1401 کار خود را در زمینه تهیه و انتشار مقالات و اخبار اختصاصی، معتبر و برگزیده پزشکی و سلامتی آغاز نموده است.

پاسخی بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

تازه ترین ها

مقالات ویژه

محبوب ترین ها