آیا ورزش خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش می دهد؟

وقتی صحبت از فواید ورزش منظم به میان می‌ آید، ممکن است این نکته مطرح نشود که ورزش می‌ تواند خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش دهد و این واقعیتی است که به ویژه با افزایش سن ملموس تر خواهد شد.

ورزش و کاهش خطر سرطان سینه
ورزش و فعالیت بدنی می تواند خطر ابتلا به سرطان سینه را تا حدود 20 تا 25 درصد کاهش دهد. تصور می‌شود که فعالیت بدنی سطح هورمون‌ های خاص در گردش را کاهش داده و باعث پایین آمدن التهاب می شود.د.

تحقیقات به طور مداوم اثر محافظتی فعالیت بدنی را در مورد سرطان سینه نشان می دهد. بررسی 73 مطالعه نشان داد برای افرادی که برای حفظ تناسب اندام خود تلاش می کنند، به طور متوسط تا 25 درصد، خطر ابتلا به سرطان سینه کاهش پیدا می کند.

همچنین اگر به سرطان پستان مبتلا شوید، ورزش منظم قبل و بعد از تشخیص، احتمال عود یا نتیجه مرگبار را به حداقل می‌ رساند.

برای شروع یک برنامه تمرینی منظم به انگیزه بیشتری نیاز دارید؟ پس بیایید نگاهی دقیق‌ تر به رابطه بین ورزش و سلامت سینه بیندازیم.

چگونه ورزش خطر سرطان سینه را کاهش می دهد؟

مدیریت وزن یک مزیت قطعی فعالیت بدنی است که ما را به این موضوع می رساند که چگونه ورزش خطر ابتلا به سرطان سینه را به حداقل می رساند، به ویژه برای زنان یائسه.

مطالعات نشان می دهد که حمل وزن اضافی یا داشتن چاقی افزایش قابل توجهی در خطر ابتلا به سرطان سینه برای زنان و افرادی که پس از یائسگی زنان در بدو تولد (AFAB) انتخاب می شوند، به همراه دارد.

یک مطالعه نشان داد که افزایش وزن 9 کیلوگرمی در دوران یائسگی منجر به افزایش 18 درصدی خطر ابتلا به سرطان سینه می شود.

عوامل مختلفی، از جمله کاهش تولید استروژن و متابولیسم کندتر، افزایش وزن را در دوران یائسگی رایج می کند.

دکتر Onger از کلینیک کلیولند در این باره می گوید: قرار گرفتن در دسته وزنی بالاتر خطر ابتلا به سرطان سینه را با افزایش سن افزایش می دهد.

اگر چربی بیشتری در بدن خود حمل می کنید، این موضوع می تواند بر هورمون های در حال گردش و رشد سلول های سرطانی تأثیر بگذارد.

بنابراین، اگر چربی بدن را کاهش دهید (به ویژه در ناحیه میانی بدن)، خطر ابتلا به سرطان پستان را نیز کاهش می دهید.

در واقع، یک مطالعه نشان داد که کاهش وزن 2 تا 9 کیلوگرمی خطر ابتلا به سرطان سینه را 10 تا 15 درصد کاهش می دهد. کاهش 9 کیلویی وزن نیز این خطر را حدود 25 درصد پایین می آورد.

همچنین بخوانید >> بررسی 5 باور غلط درباره علائم سرطان سینه

به چه میزان ورزش نیاز دارید؟

متخصصان سلامت به طور کلی توصیه می کنند که حداقل 150 دقیقه ورزش با شدت متوسط در هفته انجام دهید.
این برنامه شامل یک فعالیت 30 دقیقه ای به مدت پنج روز در هفته است. (برای در نظر گرفتن تمرین با شدت «متوسط» باید بتوانید مکالمه را بدون نفس نفس زدن ادامه دهید.)

اما وقتی نوبت به پیشگیری از سرطان سینه می رسد، محققان می گویند ورزش بیشتر ممکن است حتی بهتر هم باشد.

یک مطالعه در سال 2015 نشان داد که ورزش به مدت 300 دقیقه در هفته، که معادل پنج دوره فعالیت یک ساعته روزانه در هفته است، منجر به کاهش بیشتر چربی بدن و متعاقب آن کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه شد.

دکتر Onger می‌ گوید: اما این بدان معنا نیست که شما باید همواره در باشگاه باشید! فعال تر بودن به هر نحوی می تواند نتایج واقعا مثبتی به همراه داشته باشد.

همچنین بخوانید >> تنها 20 دقیقه ورزش روزانه می تواند شما را از مرگ زودهنگام نجات دهد

انجام چه نوع فعالیت هایی به عنوان ورزش به حساب می آیند؟

اگر به دنبال کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه از طریق ورزش هستید، انجام این کار ممکن است به سادگی انجام فعالیت هایی مانند موارد زیر باشد:

  • پیاده روی، کوهنوردی یا دویدن
  • شنا کردن یا انجام تمرین در آب
  • دوچرخه سواری
  • رقصیدن
  • انجام کارهای فیزیکی مانند باغبانی و کار در باغ یا حیاط

اگر در زمینه تناسب اندام تازه کار هستید و از ایده شروع یک برنامه به وجد آمده و هیجان دارید، صبور باشید و به خودتان زمان بدهید.

دکتر Moore از کلینیک کلیولند توصیه می کند: به آرامی ورزش را در برنامه هفتگی خود بگنجانید، با مقدار معقولی که می توانید تمرین انجام دهید، شروع کنید.

وی می افزاید: “در نهایت، شما باید بتوانید نوعی از فعالیت بدنی را در برنامه روزانه خود بگنجانید.”

همیشه ایده خوبی است که قبل از شروع یک برنامه ورزشی با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود مشورت کنید.

تاثیر ورزش پس از تشخیص سرطان سینه

آیا ورزش منظم می تواند تضمین کند که به سرطان سینه مبتلا نمی شوید؟ متأسفانه پاسخ به این سؤال منفی است. فعالیت و تناسب اندام صرفاً خطر را کاهش داده و در عین حال از شما فردی سالم تر می سازد.

اما اگر با وجود اینکه یک ورزشکار هستید به سرطان پستان مبتلا می شوید، بدانید که ورزش می تواند به بهبودی شما کمک کند. تجزیه و تحلیل مطالعات نشان داد که فعالیت بدنی پس از تشخیص با موارد زیر در ارتباط است:

  • کاهش 24 درصدی عود (وخیم تر شدن) سرطان سینه.
  • کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان پستان به میزان 34 درصد.
  • کاهش مرگ و میر به هر علتی تا 41 درصد، زیرا ورزش می تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی، دیابت و سایر سرطان ها را کاهش دهد.

این ارتباط بار دیگر عمدتاً بر مدیریت وزن و مزایای سلامتی ناشی از بدن لاغرتر متمرکز است. دکتر Onger می گوید: مردم همیشه دوست ندارند در مورد وزن صحبت کنند، اما مهم است.

همچنین بخوانید >> کشف اطلاعات جدید در مورد چگونگی تکامل سرطان سینه

جمع بندی

سرطان سینه شایع ترین سرطان در جهان است. به طور متوسط از هر 8 زن و فرد AFAB یک نفر در طول زندگی خود به سرطان پستان مبتلا می شود.

شکی نیست که ورزش می تواند خطر ابتلا به این بیماری را به حداقل برساند (یا به بهبودی پس از تشخیص کمک کند).

دکتر Onger می گوید: در مورد سرطان سینه، عوامل خطر قابل تغییری وجود دارند یا به عبارتی کارهایی که می توانید برای کاهش خطر انجام دهید. فعالیت بدنی و مدیریت وزن در صدر این لیست قرار دارند.

منبع ترجمه

ترجمه و بازنویسی شده توسط مجله پزشکی سلام

مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام از سال 1401 کار خود را در زمینه تهیه و انتشار مقالات و اخبار اختصاصی، معتبر و برگزیده پزشکی و سلامتی آغاز نموده است.

پاسخی بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

تازه ترین ها

مقالات ویژه

محبوب ترین ها