تنها یک ماه احساس افسردگی می تواند به سرعت باعث افزایش وزن شود

یک مطالعه جدید هشدار می دهد که تنها یک ماه احساس افسردگی می تواند به سرعت منجر به افزایش وزن شود. در حالی که ارتباط بین افسردگی و افزایش وزن در مطالعات قبلی مشخص شده است، نویسندگان مطالعه می گویند که ویژگی های تاثیر آنها بر یکدیگر تا کنون نامشخص بوده است.

رابطه احساس افسردگی و افزایش وزن
احساس افسردگی می تواند با پرخوری، انتخاب نامناسب غذایی، سبک زندگی بی تحرک و در نهایت افزایش وزن مرتبط باشد.

با این حال، محققان بریتانیایی این اثر را فقط در افرادی مشاهده کردند که قبلاً اضافه وزن داشتند و راحت بودن با غذا خوردن یا ورزش نکردن به عنوان عوامل احتمالی مؤثر آنها معرفی شده بود.

در این مطالعه، تیمی از دانشگاه کمبریج داده های 2000 بزرگسال ساکن در کمبریج شایر را تجزیه و تحلیل کرد. این شرکت کنندگان از یک برنامه تلفن همراه برای تکمیل پرسشنامه های ماهانه در مورد سلامت روان و وزن بدن خود به مدت نه ماه در طول همه گیری COVID-19 در سال های 2020-2021 استفاده نمودند.

نویسنده ارشد این مطالعه، دکتر Kirsten Rennie از واحد اپیدمیولوژی MRC، در یک بیانیه رسانه ای عنوان کرد: برنامه‌ های موجود در تلفن‌ های ما این امکان را برای افراد فراهم می‌ کند تا به سؤالات کوتاه‌ تر در خانه به دفعات بیشتر و در بازه‌ های زمانی طولانی‌ تر پاسخ دهند که این امر، اطلاعات بسیار بیشتری در مورد رفاه آنها ارائه می‌ دهد.

این فناوری می تواند به ما کمک کند تا بفهمیم که چگونه تغییرات در سلامت روان بر رفتار افراد دارای اضافه وزن یا چاقی تأثیر می گذارد و راه هایی برای ایجاد مداخلات به موقع در صورت نیاز ارائه می دهد.

یافته‌ ها نشان می‌ دهد که به ازای هر افزایش تدریجی امتیاز معمول افراد برای علائم افسردگی، وزن آنها یک ماه بعد به‌طور میانگین ۴۵ گرم افزایش می‌ یابد.

این بدان معنی است که فردی که امتیاز علائم افسردگی او از خفیف به متوسط افزایش یافته است، معمولاً افزایش وزن 225 گرمی (حدود نیم پوند) خواهد داشت.

افراد دارای اضافه وزن به ازای هر افزایش تدریجی علائم افسردگی، میانگین افزایش وزن 52 گرمی را تجربه کردند، در حالی که افرادی که با چاقی سر و کار داشتند، شاهد میانگین افزایش وزن 71 گرمی بودند. این اثر در افراد دارای وزن مناسب یا در پاسخ به علائم اضطراب و استرس مشاهده نشد.

همچنین بخوانید >> چاقی در نوجوانی باعث افزایش خطر ابتلا به 17 سرطان در بزرگسالی می شود

به طور کلی، این یافته ها نشان می دهد که افراد دارای اضافه وزن یا چاقی در پاسخ به احساس افسردگی بیشتر در برابر افزایش وزن آسیب پذیرتر هستند.

نویسنده اول این مقاله، دکتر Julia Mueller اضافه می کند: اگرچه میزان افزایش وزن نسبتاً کم بود، حتی تغییرات کوچک وزنی که در دوره‌ های زمانی کوتاه اتفاق می‌ افتد، می‌ تواند منجر به تغییرات وزنی بزرگ‌ تر در درازمدت شود، به‌ویژه در میان افراد دارای اضافه وزن و چاقی.

افراد با BMI بالا در حال حاضر در معرض خطر بیشتری از سایر بیماری‌ ها هستند، بنابراین این امر به طور بالقوه می‌ تواند منجر به وخامت بیشتر وضعیت سلامتی آنها شود.

همچنین بخوانید >> مصرف زیاد غذاهای سرخ شده خطر اضطراب و افسردگی را افزایش می دهد

نظارت و پرداختن به علائم افسردگی در افراد دارای اضافه وزن یا چاقی می تواند به جلوگیری از افزایش وزن بیشتر کمک کند و برای سلامت روحی و جسمی آنها مفید باشد.

این مطالعه در مجله PLoS ONE منتشر شده است.

منبع مقاله

ترجمه و بازنویسی شده توسط مجله پزشکی سلام

مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام از سال 1401 کار خود را در زمینه تهیه و انتشار مقالات و اخبار اختصاصی، معتبر و برگزیده پزشکی و سلامتی آغاز نموده است.

پاسخی بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

تازه ترین ها

مقالات ویژه

محبوب ترین ها