سیر صعودی کرونا در جهان/ درباره کرونا اریس یا همان EG.5 چه می دانید؟

بعد از مدتی آرامش، اکنون تعداد مبتلایان و بستری شدگان ویروس کرونا در آمریکا، اروپا و آسیا در حال افزایش است. مقامات بهداشتی آخرین زیرسویه کرونا امیکرون با نام EG.5 که با نام مستعار کرونا اریس (Eris) در شبکه های اجتماعی شناخته می شود را مقصر این روند رو به رشد جهانی می دانند.

کرونا اریس
کرونا اریس

کرونا اریس یا همان EG.5 چیست؟

سازمان جهانی بهداشت (WHO)، زیرسویه EG.5 را که توسط برخی به عنوان “کرونا اریس” نامگذاری شده است، به عنوان “زیرسویه مورد توجه” طبقه بندی کرد که نشان می دهد به دلیل جهش هایی که ممکن است آن را مسری تر یا شدیدتر کند، باید بیشتر از سایر زیرسویه ها تحت نظر قرار گیرد.

با این حال، WHO اعلام کرد که در حال حاضر به نظر نمی رسد که این زیرسویه بیشتر از سایر انواع ویروس کرونا برای سلامت عمومی تهدید آمیز باشد و “تا کنون هیچ مدرکی دال بر افزایش شدت بیماری که مستقیماً با EG.5 مرتبط است” وجود ندارد.

تا به امروز هیچ اعلام رسمی مبنی بر شناسایی کرونا اریس در ایران انجام نشده و از این زیرسویه جدید موردی ثبت نشده است.

مقاله مرتبط >> نگاهی به تاثیر آنتی بادی ویروس کرونا در ایجاد محافظت

“اریس” با چه سرعتی پخش می شود؟

به گفته سازمان بهداشت جهانی، زیرسویه EG.5 تا تاریخ 8 آگوست 2023 (17 مرداد 1402) در بیش از 50 کشور پیدا شده است. طبق گفته های مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های آمریکا (CDC)، این رایج‌ ترین و سریع‌ ترین زیرسویه ویروس کرونا در ایالات متحده است که تخمین زده می‌ شود مسئول حدود 17 درصد موارد فعلی کووید باشد.

براساس داده‌ های CDC، بستری‌ های مرتبط با کووید-19 بیش از 40 درصد از میزان پایین‌ ترین نرخ ماه ژوئن افزایش یافته است، اما همچنان بیش از 90 درصد پایین‌ تر از اوج میزانی است که در طول شیوع Omicron در ماه ژانویه 2022 مشاهده شد.

مقاله مرتبط >> اجساد مرده ممکن است تا چندین روز حامل کووید19 باشند

چه زمانی واکسن تقویت کننده جدید در دسترس خواهد بود؟

شرکت های Pfizer ،Moderna و Novavax همگی نسخه‌ های جدیدی از واکسن‌ های خود را تولید کرده اند که به‌ روزرسانی شده‌ اند تا زیرشاخه Omicron دیگری را هدف قرار دهند  (XBB.1.5) تا شباهت بیشتری به سویه های مختلف ویروس در گردش داشته باشد.

زیرسویه EG.5 شبیه زیرسویه XBB.1.5 است، اگرچه زیر شاخه جدید تر حامل یک جهش به پروتئین اسپایک خود است (بخشی از ویروس که توسط واکسن مورد هدف قرار گرفته است).

مقاله مرتبط >> داروی خوراکی ضد کرونا شرکت فایزر با نام Paxlovid تائیدیه کامل آمریکا را بدست آورد

زیرسویه XBB.1.5 در اواخر سال 2022 پدیدار شد و طبق برآورد CDC همچنان مسئول بیش از 10 درصد عفونت ها تا تاریخ 5 آگوست 2023 بوده است. دکتر Mandy Cohen، مدیر CDC، در مصاحبه اخیر خود گفت که انتظار دارد واکسن های جدید تا هفته سوم یا چهارم سپتامبر (اواخر شهریور) به طور گسترده در ایالات متحده در دسترس عموم قرار بگیرند.

وی به طور خاص به کرونا اریس اشاره نکرد، اما گفت: “در حال حاضر آنچه ما با تغییرات در ویروس ها می بینیم این است که آنها هنوز به واکسن ما حساس هستند، آنها هنوز به دارو های ما واکنش نشان می دهند، آنها هنوز هم توسط آزمایش ها شناسایی می شوند. بنابراین همه ابزار های ما همچنان با تغییر ویروس کار می کنند.”

منبع

ترجمه و بازنویسی شده توسط مجله پزشکی سلام

مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام از سال 1401 کار خود را در زمینه تهیه و انتشار مقالات و اخبار اختصاصی، معتبر و برگزیده پزشکی و سلامتی آغاز نموده است.

پاسخی بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

تازه ترین ها

مقالات ویژه

محبوب ترین ها