شب کاری تا 50 درصد اختلالات خواب را افزایش می دهد

شب کاری و به طور کلی کار کردن در شیفت شب می تواند اثرات مخربی بر سلامت شما داشته باشد. در یک مطالعه جدید، محققان هلندی کشف کردند که بیش از نیمی از کارگران شیفت شب در نهایت از اختلالات خواب رنج می برند.

عوارض و خطرات شب کاری
شب کاری و کار کردن در شیفت شبانه می تواند با اختلالات خواب مانند بی خوابی، آپنه خواب یا سندرم پای بی قرار همراه باشد.

خواب نقش مهمی در رفاه کلی ما ایفا کرده و بر عملکردهای ذهنی، فیزیکی و شناختی ما تأثیر می گذارد، اما برای کسانی که در شیفت شب کار می کنند، حفظ یک برنامه خواب سالم به یک چالش تبدیل می شود.

برای درک ارتباط بین الگو های مختلف شیفت کاری، عوامل اجتماعی و جمعیت شناختی و اختلالات خواب، تیمی از محققان اکنون خواب بیش از 37000 کارگر شیفت را بررسی کرده اند. آنها دریافتند که بیش از نیمی از افرادی که به طور منظم در شیفت شب کار می کنند (شب کاری) حداقل یک اختلال خواب مانند بی خوابی، آپنه خواب یا سندرم پای بی قرار دارند.

محققان موسسه بهداشت روانی GGZ Drenthe به این موضوع پرداخته و چگونگی ارتباط الگو های مختلف شیفت های کاری را با اختلالات خواب و عوامل جمعیت شناختی مورد بررسی قرار دادند. آنها ارتباط قابل توجهی بین برنامه های مختلف شیفت کاری و اختلال خواب را کشف کردند.

دکتر Marike Lancel، نویسنده ارشد این مطالعه و محقق موسسه بهداشت روانی GGZ Drenthe در یک بیانیه رسانه ای گفت: ما نشان دادیم که در مقایسه با شیفت‌ های منظم در ساعات روز، کار کردن با انواع شیفت‌ های دیگر با بروز بیشتر اختلالات خواب همراه است، به‌ ویژه در شیفت‌ های شبانه منظم و چرخشی.

همچنین بخوانید >> بی ثباتی در برنامه خواب شبانه ممکن است باعث پیری زودرس شود

نکته قابل توجه این است که 51 درصد از افرادی که شب ها کار می کردند حداقل دارای یک اختلال خواب بودند.

شواهد زیادی وجود دارد که نشان می‌ دهد زمان شیفت کاری کیفیت خواب را کاهش می‌ دهد. با این حال، اطلاعات کمی در مورد تأثیر انواع مختلف تغییر روی شیوع اختلالات خواب مختلف وجود دارد و اینکه چگونه ممکن است بسته به ویژگی های جمعیت شناختی متفاوت باشد.

برای پر کردن این شکاف‌ ها، محققان بیش از 37000 شرکت‌کننده را که اطلاعات جمعیت‌ شناختی را ارائه می‌ کردند، انتخاب نمودند، که نشان‌ دهنده الگو های کاری شیفت آنها (به طور منظم صبح، عصر، شب، یا جابجایی بین شیفت‌ ها) بود.

آنها همچنین یک پرسشنامه غربالگری را برای شش دسته اختلال خواب رایج تکمیل کردند: بی خوابی، پرخوابی، پاراسومنیا، اختلالات تنفسی مرتبط با خواب، اختلالات حرکتی مرتبط با خواب، و اختلالات ریتم شبانه روزی خواب و بیداری.

پاسخ‌ ها نشان داد که شب کاری یا همان کار کردن در شیفت‌ های شبانه ناتوان‌ کننده‌ ترین وضعیت خواب است. نیمی از کارگران شیفت شب کمتر از 6 ساعت در 24 ساعت می خوابند، 51 درصد حداقل یک اختلال خواب را تجربه کرده اند و 26 درصد با حداقل دو اختلال خواب مواجه بودند.

همچنین بخوانید >> اگر شب ها کمتر از 7 ساعت بخوابید چه اتفاقی برای بدن شما می افتد؟

در کل جمعیت مورد مطالعه، تقریباً یک سوم برای حداقل یک اختلال خواب نمره مثبت گرفتند، در حالی که 12.6٪ دارای دو یا چند اختلال خواب بودند.

این مطالعه همچنین نشان داد که شرکت‌ کنندگان مرد، ساعت‌ های کمتری نسبت به زنان می‌ خوابیدند، در حالی که اختلالات خواب در زنان شایع‌ تر بود.

شرکت‌ کنندگان جوان‌ تر، به‌ ویژه افراد زیر 30 سال، علیرغم اینکه ساعات کمتری می‌ خوابیدند، بیشتر مستعد ابتلا به اختلالات خواب بودند. همچنین افرادی که سطح تحصیلات پایین تری داشتند، به دلیل نوبت کاری، خواب را با اختلال بیشتری تجربه کردند.

دکتر Marike Lancel توضیح می دهد: از آنجایی که افرادی که در شیفت شب کار می کنند با محیط متمرکز بر کار روزانه که در آن زندگی می کنند هماهنگی ندارند، بعید است که بتوانند به طور کامل از همه پیامد های منفی شب کاری جلوگیری کنند.

همچنین بخوانید >> قرار گرفتن در معرض نور در شب تاثیرات منفی بر سلامت روان دارد

علیرغم برخی محدودیت‌ ها در این مطالعه، مانند سوگیری احتمالی نسبت به افراد مبتلا به اختلالات خواب موجود که با سهولت بیشتری در آن شرکت می‌ کنند، یافته‌ ها از اهمیت بالا برخوردارند. آنها بینش های ارزشمندی را برای کارفرمایان در صنایعی که دارای شیفت های کاری متفاوتی هستند، ارائه داده و به توسعه استراتژی هایی برای کاهش اثرات منفی ساعات کار نامنظم بر سلامت خواب کمک می کنند.

این مطالعه در مجله Frontiers in Psychiatry منتشر شده است.

منبع ترجمه

ترجمه و بازنویسی شده توسط مجله پزشکی سلام

مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام از سال 1401 کار خود را در زمینه تهیه و انتشار مقالات و اخبار اختصاصی، معتبر و برگزیده پزشکی و سلامتی آغاز نموده است.

پاسخی بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

تازه ترین ها

مقالات ویژه

محبوب ترین ها