سرطان کلیه در بزرگسالان چه علائمی دارد؟

علائم سرطان کلیه در بزرگسالان چیست؟ سرطان کلیه یکی از شایع ترین سرطان در مردان و زنان است و می تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود. انواع اصلی سرطان کلیه عبارتند از: کارسینوم سلول کلیه (RCC)، آدنوکارسینوم کلیه (RAA) و کارسینوم سلول کلیه در محل (RCIS). هر نوع سرطان کلیه علائم خاص خود را داشته و درمان آن بستگی به محل و شدت سرطان دارد.

علائم سرطان کليه در بزرگسالان
سرطان کلیه در بزرگسالان می تواند به علت های مختلف نظیر وجود خون در ادرار، توده یا درد در یک طرف بدن، کاهش وزن ناگهانی و خستگی ایجاد شود.

برای این سوال که چگونه با سرطان کلیه کنار بیایید، هیچ پاسخ یکسانی وجود ندارد، زیرا این وضعیت از فردی به فرد دیگر متفاوت است. با این حال، برخی از نکات در مورد نحوه مدیریت سرطان کلیه عبارتند از معاینات و غربالگری های منظم برای بیماری، تلاش برای جلوگیری از گسترش بیماری و اقداماتی برای بهبود کیفیت زندگی.

اما قبل از انجام هر گونه اقدام احتیاطی، مهم است که در مورد علائم سرطان کلیه در بزرگسالان بدانید. برای دستیابی به این اطلاعات، با ما تا انتهای این مطلب همراه شوید زیرا در این مقاله به شما کمک می کنیم تا علائم سرطان کلیه در بزرگسالان را با جزئیات بدانید!

علائم سرطان کلیه در بزرگسالان

در این بخش به شما کمک می کنیم تا با علائم سرطان کلیه در بزرگسالان به طور کامل آشنا شوید:

1- وجود خون در ادرار (هماچوری):

وجود خون در ادرار یا همان هماچوری یکی از نشانه های سرطان کلیه است. هماچوری تجمع خون در ادرار به دلیل اختلال در عملکرد کلیه ها است. این یک علامت شایع سرطان کلیه بوده و می تواند یک علامت هشدار اولیه برای پیشرفت سرطان باشد. درمان سرطان کلیه به چندین هفته شیمی درمانی نیاز دارد، بنابراین در صورت تجربه هماچوری، دریافت مشاوره از یک متخصص مراقبت های بهداشتی ضروری است.

2- کمردرد در یک طرف بدن (که ناشی از آسیب نیست):

کمردرد در یک طرف (که ناشی از آسیب نیست) یکی دیگر از نشانه های سرطان کلیه است. اگر کمردرد دارید، انجام چکاپ توسط پزشک ضروری است. کمردرد می تواند به دلایل زیادی اتفاق بیافتد، اما بیشتر به دلیل ستون فقرات است. اگر در یک طرف کمر درد دارید، ممکن است ناشی از سرطان کلیه باشد. هیچ درمانی برای سرطان کلیه وجود ندارد، اما درمان هایی وجود دارد که می تواند به بهبود وضعیت سلامتی شما کمک کند.

3- توده ای در پهلو یا پایین کمر:

وجود توده (برآمدگی) در پهلو یا کمر از علائم سرطان کلیه است. اگر این توده را دارید، به پزشک مراجعه کرده و معاینه شوید. توده ها در افراد مبتلا به سرطان کلیه رایج اند و ممکن است نشان دهنده سرطان خوش خیم کلیه باشند.

4- خستگی:

خستگی که اغلب در افرادی که سرطان کلیه دارند مشاهده می شود، نشانه رشد سرطان است. خستگی می تواند ناشی از عوامل زیادی از جمله شیمی درمانی، پرتودرمانی و جراحی باشد. اگر خستگی شدید باشد، ممکن است نشانه این باشد که سرطان به کلیه های شما سرایت کرده است. اگر هر یک از این شرایط را دارید، باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.

5- از دست دادن اشتها:

از دست دادن اشتها یکی از علائم شایع سرطان کلیه است. در صورت عدم درمان، این علامت می تواند منجر به کاهش وزن، خستگی و حتی مرگ شود. با این حال، گزینه های درمانی وجود دارد که موثر بوده و می توانند طول عمر را افزایش دهند. برای اینکه سرطان کلیه زندگی شما را تهدید نکند، در مراقبت از خود فعال باشید و چکاپ های منظم را با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود انجام دهید.

6- کاهش وزن ناگهانی:

از آنجایی که کاهش وزن ناگهانی و بدون دلیل اغلب نشانه سرطان کلیه است، بسیاری از افراد دچار به آن در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند. با این حال، هیچ پاسخ یکسانی برای این سوال وجود ندارد، زیرا علت کاهش وزن و اینکه آیا این نشانه سرطان کلیه است بسته به فرد متفاوت است. برخی از افراد ممکن است اضافه وزن داشته باشند زیرا از یک رژیم غذایی سالم پیروی می کنند، در حالی که برخی دیگر ممکن است شرایط پزشکی زمینه ای داشته باشند که آنها را در معرض خطر ابتلا به سرطان کلیه قرار می دهد.

7-  تبی که ناشی از عفونت نبوده و از بین نمی رود:

تبی که ناشی از عفونت نباشد و از بین نرود، نشانه سرطان کلیه است. انتظار برای اینکه آیا تب خود به خود از بین می رود یا نه بهترین راه برای تشخیص سرطان کلیه است. اگر تب به خودی خود از بین نرود، به احتمال زیاد تب ناشی از عفونت بوده و باید به همین شکل درمان شود.

سوالات متداول درباره علائم سرطان کلیه در بزرگسالان

سوال: سرطان کلیه معمولا از کجا شروع می شود؟

پاسخ: کارسینوم سلول کلیه یکی از شایع ترین سرطان های کلیه است. از پوشش لوله های کوچک کلیه به نام لوله های کلیوی شروع می شود و به سایر قسمت های بدن گسترش می یابد.

سوال: چه چیزی را می توان با سرطان کلیه اشتباه گرفت؟

پاسخ: عفونت ادرار، سنگ کلیه یا مشکلات تنفسی گاهی به عنوان سرطان کلیه اشتباه گرفته می شود. مهم است که قبل از رسیدن به هر نتیجه ای، یک تشخیص کامل دریافت کنید.

سوال: آیا سرطان کلیه در آزمایش ادرار نشان داده می شود؟

پاسخ: آزمایش ادرار یک گزینه در دسترس برای آزمایش سرطان کلیه نیست. سایر تکنیک های تشخیص برای دریافت گزارش های واضح ضروری هستند.

سوال: سرطان کلیه در چه سنی شایع است؟

پاسخ: معمولاً افراد در سنین 64 تا 75 سالگی با سرطان کلیه مواجه می شوند. اما مواردی وجود دارد که در سنین پایین تر نیز ممکن است افراد آن را تجربه کنند.

سوال: آیا به وسیله آزمایش خون می توان سرطان کلیه را تشخیص داد؟

پاسخ: آزمایش خون گزینه مفیدی برای تشخیص سرطان کلیه نیست. اما گزارش‌ ها می‌ توانند عفونت کلیه را که ممکن است رخ داده باشد نشان دهند و نیاز به انجام آزمایش را مشخص کنند.

سوال: سرطان کلیه چگونه زود تشخیص داده می شود؟

پاسخ: سی تی اسکن و اسکن MRI مهم ترین روش های موثر برای تشخیص سرطان کلیه در مراحل اولیه آن است. در برخی موارد، پزشکان به بیماران پیشنهاد می کنند که برای اسکن PET نیز اقدام کنند.

منابع

1- What are the signs of kidney cancer in adults?

ترجمه و بازنویسی شده توسط مجله پزشکی سلام

مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام از سال 1401 کار خود را در زمینه تهیه و انتشار مقالات و اخبار اختصاصی، معتبر و برگزیده پزشکی و سلامتی آغاز نموده است.

پاسخی بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

تازه ترین ها

مقالات ویژه

محبوب ترین ها