لوازم آرایشی چه اثراتی بر سلامت چشمان شما دارد؟

طیف گسترده ای از لوازم آرایشی برای چشم وجود دارد که شامل مایعات، سوسپانسیون ها، پودر های ریز و دانه های درشت (معروف به درخشان کننده) می شود. این مواد شیمیایی اگر به طور نادرست استفاده شوند، می توانند به چشم آسیب رسانده و خطر عفونت را افزایش دهند.

عوارض لوازم آرایشی چشم
ذرات موجود در محصولات آرایشی چشم می توانند به سطح چشم نفوذ کرده، لایه اشکی را بی ثبات ساخته و منجر به ناراحتی و تخریب چشم شوند.

خط چشم می‌ تواند غدد موجود در پلک‌ ها را مسدود کند که منجر به گل مژه و التهاب پلک‌ ها (K/A Blepharitis) می‌ شود و در موارد شدیدتر ممکن است منجر به خشکی چشم گردد.

ریمل و سایه‌ های چشم، از جمله درخشان کننده ها، می‌ توانند در داخل ملتحمه چشم قرار گرفته و باعث التهاب ملتحمه و رنگدانه شوند.

آنها می توانند به سطوح مختلف چشم منتقل شده و ممکن است باعث ساییدگی قرنیه و کراتیت (التهاب قرنیه) شوند.

محصولات چشمی و اپلیکاتور ها زمینه رشد باکتری ها و ویروس ها را فراهم می کنند و همچنین می توانند باعث عفونت های جدی چشم شوند.

مژه های مصنوعی با استفاده از چسب به پلک ها متصل می شوند. چسب می تواند پوست حساس را تحریک کند یا اگر به درستی قرار نگیرد می تواند در چشم فرو رود. آنها می توانند باعث التهاب ملتحمه یا درماتیت آلرژیک شوند.

در کنار آرایش چشم از لنز های تماسی نیز استفاده می شود. اگر پس از آرایش چشم، تمیز نشده یا در جایگاه مخصوص خود قرار نگیرند، ممکن است عفونت یا ذرات خارجی را در داخل چشم ها با خود حمل کرده و می توانند باعث عفونت های جدی تهدید کننده بینایی مانند کراتیت آکانتامبا شوند.

همچنین بخوانید >> خطرات مواد شیمیایی موجود در محصولات مراقبتی، آرایشی و بهداشتی

آیا ریمل می تواند به سلامت چشم شما آسیب برساند؟

لوازم آرایشی چشم، به ویژه ریمل، معمولا برای افزایش جذابیت و زیبایی استفاده می شوند. با این حال، مژه‌ ها به خودی خود هدفی بسیار مهم‌ تر از برجسته کردن ظاهر زیبای مژه‌ ها دارند! آنها به عنوان یک فیلتر برای چشم عمل می کنند و یکی از وظایف اصلی آنها محافظت از چشم در برابر ذرات کوچک مانند گرد و غبار، زباله یا شن و ماسه است.

محصولات و لوازم آرایشی و بهداشتی می توانند بستری برای رشد باکتری ها باشند و اقدامات نامناسب بهداشتی آرایش می تواند برای چشم های شما مشکلاتی را به همراه داشته باشند.

اگر چه بیشتر سوزش های چشم ناشی از آرایش و محصولات و لوازم آرایشی موقتی بوده و باعث ایجاد مشکلات اساسی نمی شود اما اگر از لوازم آرایش به درستی استفاده نشود، می تواند به چندین مشکل چشمی مانند قرمزی، سوزش، تاری دید، واکنش های آلرژیک و حتی عفونت های باکتریایی مانند گل مژه یا ورم ملتحمه منجر گردد.

همچنین بخوانید >> ورم ملتحمه: چشم صورتی یا قرمز شدن چشم چیست؟

آرایش چشم، به ویژه ریمل، می تواند محیط مرطوبی را برای رشد سریع باکتری های عامل عفونت فراهم کند. توصیه می شود محصولات چشم مایع را در جای خشک و خنک و در شرایط بهداشتی نگهداری کنید.

لوازم آرایشی باید طبق توصیه های سازنده پس از مدتی دور ریخته و جایگزین شوند که معمولاً پس از سه ماه استفاده برای خط چشم و ریمل انجام می شود. توصیه می شود تاریخ انقضای محصولات و لوازم آرایشی خود را بررسی کرده و آن را یادداشت کنید.

پس از عمل های چشم، مانند جراحی لیزر چشم یا هر روش دیگر اصلاح بینایی، اکثر چشم پزشکان و اپتومتریست ها توصیه می کنند که از آرایش چشم در چند هفته اول و تا یک ماه برای محصولات ضد آب دور چشم خودداری کنید زیرا پاک کردن آن سخت تر می شود.

غدد میبومین خارجی ترین لایه روغنی لایه اشکی را تولید می کنند. آنها به ترشح روغن کمک می کنند تا چشم شما را روان نگه دارد. آرایش می تواند این غدد چربی را مسدود کرده و باعث شود لایه اشکی خیلی سریع تبخیر شود. این امر می تواند منجر به مشکلات بیشتر، تحریک یا شرایطی مانند بیماری خشکی چشم گردد.

بیماری خشکی چشم یکی از شایع‌ ترین بیماری‌  های چشمی است که در عمل بالینی با آن مواجه می‌ شویم و اثرات قابل توجهی بر بینایی، راحتی چشم و کیفیت زندگی دارد. ذرات آرایش ممکن است به داخل لایه اشک نیز نفوذ کرده و باعث التهاب یا بیماری های چشمی مانند بلفاریت شوند.

همچنین بخوانید >> خشکی چشم چیست؟

نکاتی برای محافظت از چشم ها در برابر لوازم آرایشی

  1. از محصولات تاریخ مصرف گذشته یا محصولات تست نشده برای آرایش چشمان خود استفاده نکنید.
  2. قبل از آرایش چشم و صورت خود را تمیز کنید.
  3. از ابزار و آرایش چشم خود استفاده کنید. هرگز لوازم آرایش یا محصولات آرایشی خود را به اشتراک نگذارید.
  4. از قانون «ابتدا لنز» پیروی کنید. قبل از هر نوع آرایش چشم، ابتدا لنز تماسی خود را قرار دهید.
  5. در صورت بروز هرگونه عفونت، قرمزی و آبریزش، چشم های خود را مالش ندهید. بلافاصله با چشم پزشک تماس بگیرید.
  6. برای محافظت در برابر عفونت ها، لوازم آرایش چشم خود را بعد از 4 تا 6 ماه عوض کنید.
  7. از لنز تماسی روزانه/ماهانه یا سه ماهه استفاده کنید. پس از تمیز کردن کامل لنز، محلول لنز تماسی را هر روز عوض کنید.
  8. آرایش چشم را در جای خشک و خنک نگهداری کنید تا از رشد میکروبی جلوگیری شود.
  9. همیشه قبل از خواب آرایش خود را پاک کنید و قبل از پاک کردن آرایش، لنز خود را پاک کنید. هرگز با هیچ یک از آنها نخوابید.
  10. در صورت عفونت چشم ها، آرایش نکنید. محصولات چشمی می توانند عفونت را بدتر کنند. با یک چشم پزشک مشورت کرده و از خوددرمانی بپرهیزید.

این مقاله توسط دکتر Priyanka Singh، مشاور و جراح چشم در مرکز چشم پزشکی Neytra هند و دکتر Hamada از کلینیک چشم پزشکی لندن نوشته شده است.

منبع ترجمه

ترجمه و بازنویسی شده توسط مجله پزشکی سلام

مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام از سال 1401 کار خود را در زمینه تهیه و انتشار مقالات و اخبار اختصاصی، معتبر و برگزیده پزشکی و سلامتی آغاز نموده است.

پاسخی بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

تازه ترین ها

مقالات ویژه

محبوب ترین ها