آسیب های روحی دوران کودکی باعث افزایش سردرد در بزرگسالی می شوند

بر اساس تحقیقات جدید، بزرگسالانی که آسیب های استرس‌ زای دوران کودکی از جمله سوء استفاده، بی‌ توجهی و بدرفتاری را تجربه کرده‌ اند، ممکن است بیشتر دچار سردرد شوند.

ارتباط سردرد و آسیب های کودکی
محققان دریافتند افرادی که یک یا چند رویداد آسیب زای دوران کودکی را تجربه کرده اند، 48 درصد بیشتر از افرادی که چنین رویدادهای آسیب زا را تجربه نکرده اند، در معرض ابتلا به اختلالات سردرد هستند.

این متاآنالیز که در ژورنال Neurology، مجله پزشکی آکادمی مغز و اعصاب آمریکا منتشر گردید، شامل 154739 نفر از 19 کشور مختلف از مجموع 28 تحقیق بود.

از کل شرکت کنندگان، 24956 نفر یا 16 درصد با سردرد های اساسی تشخیص داده شدند، در حالی که 48625 نفر یا 31 درصد گزارش کردند که حداقل یک حادثه آسیب زا در دوران کودکی داشته اند.

در مقایسه با 12٪ از افرادی که هیچ تجربه آسیب زا در دوران کودکی نداشتند، 26٪ از شرکت کنندگانی که حداقل یک رویداد آسیب زا در دوران کودکی را تجربه کردند، با مشکل اساسی سردرد تشخیص داده شدند.

دکتر Catherine Kreatsoulas، یکی از نویسندگان این مطالعه گفت: رویداد های آسیب‌ زا در دوران کودکی می‌ توانند پیامد های جدی برای سلامتی در آینده ایجاد کنند.

به گفته Kreastsoulas، این متاآنالیز نشان می دهد که تجربیات آسیب زا در دوران کودکی عوامل خطر مهمی برای اختلالات سردرد مزمن مانند میگرن، سردرد های تنشی، سردرد های خوشه ای و سردرد های شدید یا مداوم هستند.

محققان دریافتند که احتمال بروز مشکلات سردرد در افرادی که یک یا چند تجربه آسیب زا در دوران کودکی را پشت سر گذاشته بودند در مقایسه با کسانی که آنها تجربه نکرده بودند، 48 درصد بیشتر بود.

علاوه بر این، آنها دریافتند که احتمال تجربه سردرد همزمان با تعداد تجربیات استرس زا در دوران کودکی افزایش می یابد.

مقاله مرتبط: قربانیان قلدری ممکن است سردردهای مکرری را تجربه کنند

همچنین، خطر توسعه اختلال سردرد در افرادی که یک نوع رویداد آسیب زا را تجربه کرده بودند در مقایسه با افرادی که ترومای دوران کودکی را تجربه نکرده بودند، 24 درصد بیشتر بود.

و کسانی که چهار نوع یا بیشتر از حوادث آسیب زا را تجربه کرده بودند بیش از دو برابر بیشتر در معرض ابتلا به اختلال سردرد بودند. علاوه بر این، کسانی که چهار نوع یا بیشتر از حوادث آسیب زا را تجربه کرده بودند بیش از دو برابر بیشتر در معرض ابتلا به اختلال سردرد قرار داشتند.

محققان همچنین رابطه بین انواع مختلف تجربیات آسیب زا در دوران کودکی را بررسی کردند. وقایعی که در رده آسیب‌ های تهدید کننده قرار می‌ گرفتند شامل اختلافات شدید خانوادگی، شاهد و/یا مورد تهدید خشونت‌ آمیز قرار گرفتن، و آزار جسمی، جنسی و عاطفی بودند.

زندانی بودن یکی از اعضای خانواده، مشکلات مالی، طلاق یا جدایی، مرگ والدین و زندگی در خانه‌ای که در آن اعتیاد به الکل یا مواد مخدر، بیماری روانی یا بیماری مزمن وجود داشت، همگی آسیب‌ های محرومیت محسوب می‌ شدند.

این تیم کشف کرد که 46 درصد افزایش احتمال ابتلا در سردرد های مرتبط با ترومای تهدید و 35 درصد افزایش در سردرد های مرتبط با آسیب‌ های محرومیت وجود دارد. یکی از رایج‌ ترین آسیب‌ ها، آزار جسمی و جنسی بود که با 60 درصد احتمال بیشتر سردرد همراه بود. در میان آسیب‌ های ناشی از محرومیت، مورد بی توجهی قرار گرفتن در دوران کودکی با سه برابر خطر بیشتر ابتلا به سردرد در بزرگسالی همراه بود.

دکتر Catherine Kreatsoulas می‌ گوید این متاآنالیز نشان می‌ دهد که چقدر عوامل خطر مهم و مستقل برای اختلالات سردرد بزرگسالان، تجربیات آسیب‌ زای دوران کودکی هستند که به عنوان آسیب‌های تهدید یا محرومیت طبقه‌ بندی می‌ شوند.

یکی از شایع‌ ترین بیماری‌ های ناتوان‌ کننده در جهان در صورت شناخت انواع دقیق رویداد های دوران کودکی، می‌ تواند به طور مؤثرتری پیشگیری و درمان شود. برای پرداختن به این تجربیات آسیب زا در دوران کودکی، یک برنامه بهداشت عمومی کامل و اقدامات مداخله درمانی مورد نیاز است.

وی نتیجه گیری می کند: توجه به این نکته مهم است که تخمین واقعی این ارتباط به دلیل ماهیت حساس گزارش رویداد های آسیب زا در دوران کودکی، احتمالاً بالاتر است.

منابع

1- Childhood Trauma Linked to Headaches in Adulthood

ترجمه و بازنویسی شده توسط مجله پزشکی سلام

مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام از سال 1401 کار خود را در زمینه تهیه و انتشار مقالات و اخبار اختصاصی، معتبر و برگزیده پزشکی و سلامتی آغاز نموده است.

پاسخی بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

تازه ترین ها

مقالات ویژه

محبوب ترین ها