7 عادتی که می تواند منجر به ابتلا شما به دیابت شود

دیابت نوع 2 وضعیتی است که باعث قند بیش از حد در خون شما می شود. در صورت عدم درمان می تواند مشکلات جدی برای سلامتی ایجاد کند.

عاداتی که باعث دیابت می شوند
برخی از کارهایی که به طور منظم انجام می دهید ممکن است خطر ابتلا به دیابت را افزایش دهد.

علائم دیابت نوع 2 شامل نیاز به ادرار کردن زیاد، احساس تشنگی مداوم و احساس خستگی بسیار است.

درمان دیابت نوع 2 شامل داروها و تغییراتی در رژیم غذایی و سطح فعالیت شما برای کمک به کنترل سطح قند خون می باشد.

7 عادتی که احتمال ابتلا به دیابت را افزایش می دهند

1- مصرف نکردن قهوه

اضافه وزن یا خوردن غذاهای مضر، تنها عواملی نیستند که منجر به دیابت می شوند. شاید تعجب کنید که برخی از عادات غذایی روزمره ، شما را در معرض ابتلا به این بیماری قرار می دهند.

به نظر می رسد که عادت قهوه نوشیدن تان، عادت بسیار خوبی است. مطالعات نشان می دهد که مصرف قهوه ( چه با کافئین، چه بدون کافئین ) می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع دوم را کاهش دهد.

مطالعات دانشکده ی بهداشت عمومی هاروارد T.H Chan حکایت از این دارد که مصرف روزانه ۶ فنجان قهوه ۳۳ درصد خطر مبتلا شدن به این بیماری را کاهش می دهد.

به نظر می رسد که برخی از ترکیبات قهوه، مقاومت بدن به انسولین را کاهش می دهند و هم چنین متابولیسم گلوکز را افزایش می دهند ، یعنی روند تبدیل گلوکز به انرژی را تسریع می کنند.

همچنین بخوانید >> آیا قهوه برای سلامتی مفید است یا مضر؟

2- شب بیداری مداوم

اگر به شب بیداری های مکرر عادت دارید، خود را در معرض ابتلا به دیابت قرار می دهید. براساس گزارش Men’s Health تحقیقات اخیر کره ای نشان داده اند: افرادی که تا ساعات اولیه صبح بیدار می مانند، حتی اگر ۷ الی ۸ ساعت در طول شبانه روز بخوابند، باز هم بیشتر از کسانی که شب ها زودتر می خوابند ولی ساعات خواب شان کم است، در معرض ابتلا به دیابت قرار دارند.

دکتر نان هی کیم، در گفت و گو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفت: شب بیداران در معرض نورهای مصنوعی بیشتری مثل نور تلویزیون و تلفن همراه قرار می گیرند، عادتی که حساسیت به انسولین را کاهش می دهد و تنظیم قند خون را مختل می کند.

همچنین بیدار ماندن تا دیروقت، کیفیت خواب را پایین می آورد و باعث بی خوابی در طول شب می شود که می تواند متابولیسم بدن را مختل کند.

3- اگر در رژیم غذایی تان، پروبیوتیک وجود نداشته باشد

Betul Hatipoglu، متخصص غدد درمانی در کلیولند می گوید:” هنگامی که باکتری های مضر جایگزین باکتری های مفید در روده تان می شوند، خطر ابتلا به دیابت را در شما افزایش می دهند. معده ی شما برای هضم مناسب، نیاز به باکتری های مفید دارد، که این باکتری ها پروبیوتیک نامیده می شوند. اگر سطح این باکتری ها کاهش یابد، می تواند منجر به التهاب روده و در نهایت منجر به مقاومت در برابر انسولین شود. خوردن غذاهایی مانند ماست، کلم ترش، و بعضی از پنیرها به افزایش پروبیوتیک کمک می کند.

4- گرم کردن پس مانده های غذایی با ظروف پلاستیکی در مایکرو ویو

در اینجا یک دلیل خوب برای حذف کردن ظروف پلاستیکی بیان می کنیم: گرم شدن مواد غذایی در این ظروف خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهد.

محققان مرکز پزشکی NYU Langone شهر نیویورک دریافتند که دو ماده ی شیمیایی در تولید مواد پلاستیکی و پلاستیسیونی استفاده می شود که افزایش خطر ابتلا به دیابت در کودکان ونوجوانان را به همراه دارد.

این مواد شیمیایی، نقش محرکی برای دیابت دارند که باعث افزایش مقاومت به انسولین و افزایش فشار خون می شوند.

5- به اندازه ی کافی در معرض آفتاب قرار نگرفتن

محافظت در برابر اشعه های مضر سرطانی خورشید بسیار اهمیت دارد اما اجتناب کردن از نور خورشید به طور کامل، ممکن است شما را در معرض ابتلا به دیابت قرار دهد.

براساس تحقیقی که در اسپانیا انجام شده است، افرادی که دارای کمبود ویتامین D هستند، بدون در نظر گرفتن وزنشان، بیشتر به دیابت نوع ۲ مبتلا می شوند. محققان بر این باورند که ویتامین D نور خورشید، نقش مهمی در عملکرد مناسب پانکراس دارد که تولید کننده ی انسولین بوده و به تنظیم قند خون کمک نیز می کند.

دکتر Hatipoglu به افرادی که کمبود ویتامین D دارند، مصرف مکمل ها را توصیه می کند و هم چنین خوردن غذاهای غنی از ویتامین های مختلف ، مثل: شیر، غلات و غلات غنی شده با ویتامین D را موثر می داند.

6- مختص کردن تعطیلات آخر هفته به تماشای تلویزیون

با خواندن این مطلب، از تفریحات آخر هفته تان به خوبی استفاده خواهید کرد. به گفته ی Mens Health تحقیقات انجام شده در دانشگاه سن پیتسبورگ اثبات می کند که هر یک ساعت نشستن پای تلویزیون، ۴ درصد بیشتر، شما را در معرض ابتلا به دیابت قرار می دهد.

اریک استنیلت، استاد علوم زیستی دانشگاه چپمن، گفت: “نشستن بیش از حد، می تواند چربی احشایی را در بدن ذخیره کند و همچنین چربی دور کمر را افزایش دهد”. بهتر است بدانید که چربی شکم با کاهش حساسیت به انسولین در بدن، خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهد.

5- حذف کردن صبحانه از وعده های غذایی

الن کالوگراس، پزشک متخصص دیابت در مرکز دیابت درمانگاه کلیولند، به سایت Everyday Health گفت:” حذف کردن صبحانه، نه تنها اثر مخربی بر بدنتان می گذارد، بلکه قبل از ظهر شما را گرسنه می کند، شما را در معرض دیابت نیز قرار می دهد.”

همچنین بخوانید >> نخوردن صبحانه باعث افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 می شود

هنگامی که یکی از وعده های غذایی خود را حذف می کنید، سطح انسولین در بدن شما مختل شده و کنترل قند خون را نیز برای شما سخت تر می شود.

منبع ترجمه

ترجمه و بازنویسی شده توسط مجله پزشکی سلام

مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام از سال 1401 کار خود را در زمینه تهیه و انتشار مقالات و اخبار اختصاصی، معتبر و برگزیده پزشکی و سلامتی آغاز نموده است.

پاسخی بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

تازه ترین ها

مقالات ویژه

محبوب ترین ها