اختلال خواب در دوران میانسالی می تواند باعث ایجاد مشکلات حافظه در پیری شود

خواب با کیفیت و پیوسته در طول شب ممکن است برای بزرگسالانی که به امید جلوگیری از زوال عقل وارد میانسالی می شوند، حیاتی باشد. یک مطالعه جدید نشان می‌ دهد افراد میانسالی که اختلال خواب را تجربه می‌ کنند، ممکن است یک دهه بعد با مشکلات حافظه مواجه گردند.

اختلال خواب و مشکلات حافظه
اختلالات خواب یعنی بیدار شدن از خواب و سپس دوباره به خواب رفتن در طول شب ممکن است باعث ایجاد مشکلات حافظه در پیری گردد.

این کشف می تواند برای پیشگیری از بیماری آلزایمر، رایج ترین شکل زوال عقل در جهان، حیاتی باشد.

به طور خاص، افرادی که در دهه های سوم و چهارم زندگی خود دارای اختلال خواب (ایجاد وقفه و مزاحمت در خواب شبانه) هستند، در دهه های چهارم و پنجم زندگی، با مشکلاتی در تفکر و حافظه مواجه خواهند شد.

همچنین بخوانید >> برنامه خواب نامنظم می تواند خطر زوال عقل را تا 53 درصد افزایش دهد

با توجه به اینکه علائم بیماری آلزایمر چندین دهه قبل از ظاهر شدنشان در مغز شکل می گیرند، درک ارتباط بین خواب و شناخت در مراحل اولیه زندگی برای درک نقش مشکلات خواب به عنوان یک عامل خطر برای این بیماری، بسیار مهم است.
دکتر Yue Leng، نویسنده این مطالعه از دانشگاه کالیفرنیا-سانفرانسیسکو می گوید: یافته های ما نشان می دهد که کیفیت به جای کمیت خواب برای سلامت شناختی در میانسالی بیشترین اهمیت را دارد.

این مطالعه که در ژورنال Neurology، مجله پزشکی آکادمی نورولوژی آمریکا منتشر شده است، 526 شرکت‌کننده با میانگین سنی 40 سال را بیش از 11 سال مورد بررسی قرار داد.

این شرکت کنندگان که به طور متوسط 6 ساعت می خوابیدند، برای ایجاد الگو های خواب متوسط به مدت سه روز، دو بار در فاصله سالیانه، از یک ثبت کننده فعالیت مچ دست الکرتونیکی استفاده نمودند.

آنها همچنین یک دفتر خاطرات خواب داشتند، زمان خواب و بیداری را ثبت کردند و یک بررسی کیفیت خواب را تکمیل نمودند.

این نظرسنجی که از صفر تا 21 نمره گذاری شده است، نشان دهنده کیفیت خواب ضعیف تر با نمرات بالاتر است.

شایان ذکر است، 46 درصد از شرکت کنندگان، در مجموع 239 نفر، خواب ضعیف را با نمرات بالای 5 گزارش کردند. علاوه بر این، آنها تحت یک سری آزمایشات حافظه و تفکر قرار گرفتند.

تکه تکه شدن خواب“، وضعیتی که در آن خواب به طور مکرر و کوتاه قطع می شود، به عنوان بدترین نوع اختلال خواب رتبه بندی می گردد.

از 175 شرکت کننده ای که بیشترین اختلال خواب را داشتند، 44 نفر یک دهه بعد عملکرد شناختی ضعیفی از خود نشان دادند. این در تضاد با 10 نفر از 176 نفر است که کمترین اختلال خواب را داشتند.

همچنین بخوانید >> شب کاری تا 50 درصد اختلالات خواب را افزایش می دهد

حتی پس از تعدیل عواملی مانند سن، جنسیت، نژاد و تحصیلات، افرادی که اختلال خواب بسیار زیادی داشتند، بیش از دو برابر بیشتر از افرادی که کمترین اختلال خواب را داشتند، عملکرد شناختی ضعیفی از خود نشان دادند.

با این حال، تیم تحقیقاتی هیچ تفاوت قابل توجهی در عملکرد شناختی در میانسالی بین گروه میانی و کسانی که کمترین اختلال خواب را داشتند مشاهده نکردند.

نویسندگان این مطالعه تاکید می‌ کنند که اگرچه این مطالعه ارتباط بین کیفیت خواب و زوال شناختی را نشان می‌ دهد، اما رابطه علی مستقیمی را ایجاد نمی‌ کند.

تحقیقات بیشتری برای ارزیابی ارتباط بین اختلالات خواب و تغییرات شناختی در مراحل مختلف زندگی و شناسایی وجود دوره‌ های حیاتی زندگی در زمانی که خواب قوی‌ تر با شناخت مرتبط می باشد، مورد نیاز است.

مطالعات آینده می‌ تواند فرصت‌ های جدیدی را برای پیشگیری از بیماری آلزایمر در زندگی بعدی باز کند.

منبع ترجمه

ترجمه و بازنویسی شده توسط مجله پزشکی سلام

مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام از سال 1401 کار خود را در زمینه تهیه و انتشار مقالات و اخبار اختصاصی، معتبر و برگزیده پزشکی و سلامتی آغاز نموده است.

پاسخی بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

تازه ترین ها

مقالات ویژه

محبوب ترین ها