آنتی بیوتیک ها برای عفونت های رایج دوران کودکی دیگر موثر نیستند

به گفته محققان دانشگاه سیدنی، شیوع فزاینده مقاومت آنتی بیوتیکی منجر به افزایش نگران کننده در تعداد کودکان خردسالی شده است که بر اثر بیماری هایی مانند ذات الریه جان خود را از دست می دهند.

مشکلات مقاومت آنتی بیوتیکی
بر اساس تحقیقات جدید، بسیاری از آنتی بیوتیک های توصیه شده توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) کمتر از 50 درصد در درمان عفونت های دوران کودکی مانند ذات الریه، سپسیس (عفونت های جریان خون) و مننژیت موثر هستند.

مطالعه آنها نشان داد که بسیاری از آنتی بیوتیک ها در حال حاضر کمتر از 50 درصد در درمان عفونت ها، از جمله ذات الریه، سپسیس، و مننژیت در نوزادان و کودکان خردسال موثر هستند که هر ساله منجر به مرگ هزاران نفر می شود.

محققان در یافته‌ های خود خاطر نشان کردند که سفتریاکسون، آنتی‌ بیوتیکی که معمولاً در استرالیا تجویز می‌ شود، تنها در یک مورد از هر سه مورد مننژیت مرتبط با سپسیس در نوزادان مؤثر است.

با وجود اثربخشی کم، این آنتی بیوتیک همچنان به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر این، این تیم تاکید کرد که بسیاری از آنتی بیوتیک ها که در حال حاضر با شکست مواجه شده اند، هنوز توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) تایید می شوند.

این امر باعث شده است که محققان فوراً خواستار به روز رسانی دستورالعمل های موجود شوند که آخرین آنها در سال 2013 ایجاد شده است.

سازمان بهداشت جهانی از آن زمان مقاومت آنتی میکروبیال (AMR) را به عنوان یکی از 10 تهدید بزرگ سلامت عمومی که بشریت با آن مواجه است، به رسمیت شناخته است.

کارشناسان شرکت کننده در این مطالعه استدلال کردند که AMR به ویژه برای کودکان مضر است، زیرا آنتی بیوتیک های جدید کمتر بر روی آن آزمایش می شوند و متعاقباً در دسترس این جمعیت قرار می گیرند.

مناطقی مانند آسیای جنوب شرقی و اقیانوس آرام، از جمله کشور هایی مانند اندونزی و فیلیپین، به شدت تحت تاثیر این موضوع قرار دارند.

در سراسر جهان، سالانه تقریباً 570000 نوزاد دچار سپسیس جان خود را از دست می دهند که بسیاری از این مرگ و میر ها به ناتوانی آنتی بیوتیک ها در درمان گونه های مقاوم باکتری نسبت داده می شود.

دکتر Phoebe Williams از دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه سیدنی که رهبری این مطالعه را بر عهده داشته است، بر وخامت اوضاع تاکید کرده و خواستار افزایش بودجه برای تحقیق در مورد درمان های آنتی بیوتیکی برای کودکان شد.

دکتر Phoebe Williams در یک بیانیه رسانه ای اعلام کرد: ما از این مشکل مصون نیستیم، عوارض ناشی از این مقاومت ضد میکروبی همه روزه جمعیت را تحت تاثیر خود قرار می دهد.

مقاومت آنتی بیوتیکی سریعتر از آنچه ما تصور می کنیم در حال افزایش است. ما برای جلوگیری از عفونت های تهاجمی مقاوم به چند دارو و مرگ بیهوده هزاران کودک در هر سال به راه حل های جدید نیاز داریم.

وی ادامه داد: تمرکز بالینی آنتی بیوتیک بر روی بزرگسالان بوده و اغلب کودکان و نوزادان نادیده گرفته می شوند. این موضوع بدان معناست که ما گزینه ها و داده های بسیار محدودی برای درمان های جدید در اختیار داریم.

سفتریاکسون علیرغم ناکارآمدی آن، همچنان یک انتخاب رایج برای درمان پنومونی و عفونت‌های مجاری ادراری در کودکان در استرالیا است.

علاوه بر این، جنتامایسین، یک آنتی بیوتیک دیگر، به طور بالقوه در کمتر از نیمی از موارد سپسیس و مننژیت در دوران کودکی موثر بوده و معمولاً در کنار آمینو پنی‌سیلین‌ ها تجویز می‌ شود که در درمان عفونت‌ های جریان خون در نوزادان و کودکان نیز بی‌ اثر تلقی می‌ گردد.

در حال حاضر، دکتر Phoebe Williams در حال بررسی فسفومایسین، یک آنتی بیوتیک قدیمی، به عنوان راه حلی موقت و بالقوه برای درمان عفونت های دستگاه ادراری مقاوم به چند دارو در کودکان استرالیایی است.

این بررسی جامع که کارایی آنتی بیوتیک ها را در کودکان مبتلا به عفونت های رایج ارزیابی می کرد، 6648 مورد باکتریایی را در 11 کشور و 86 نشریه مورد تجزیه و تحلیل قرار داد.

دکتر Paul Turner، نویسنده ارشد این مطالعه و مدیر واحد تحقیقات پزشکی آکسفورد در بیمارستان کودکان انگکور در این باره می گوید: این مطالعه مشکلات مهمی را در مورد عدم در دسترس بودن آنتی بیوتیک های موثر برای درمان عفونت های جدی در کودکان نشان می دهد. این مساله همچنین بر نیاز مداوم به داده‌ های آزمایشگاهی با کیفیت بالا برای نظارت بر وضعیت AMR تأکید می‌ کند. موضوعی که می تواند تغییرات به‌ موقع در دستورالعمل‌ های درمان را تسهیل کند.

این مطالعه در مجله The Lancet Regional Health مختص آسیای جنوب شرقی منتشر شده است.

منابع

1- Antibiotics for common childhood infections no longer effective

2- High levels of antimicrobial resistance (AMR)

ترجمه و بازنویسی شده توسط مجله پزشکی سلام

مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام از سال 1401 کار خود را در زمینه تهیه و انتشار مقالات و اخبار اختصاصی، معتبر و برگزیده پزشکی و سلامتی آغاز نموده است.

پاسخی بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

تازه ترین ها

مقالات ویژه

محبوب ترین ها