5 خوراکی ممنوعه برای فشار خون بالا

نمی خواهیم اغراق کنیم، اما فشار خون بالا شایع‌ تر از آن چیزی است که فکرش را می‌ کنید. جالب است بدانید که تقریباً نیمی از بزرگسالان (به طور دقیق 48.1٪) فشار خون بالا دارند. طبق گفته سازمان بهداشت جهانی، هر فشار خون 140/90 میلی‌ متر جیوه یا بالاتر، به عنوان فشار خون بالا در نظر گرفته می‌ شود. علاوه بر این، پر فشاری خون، اصطلاح دیگری برای فشار خون بالا، می‌ تواند تعداد زیادی از مشکلات سلامتی را ایجاد نماید.

خوراکی های ممنوعه فشار خون بالا
تنقلات و گوشت های فرآوری شده، غذاهای آماده و فریز شده، سس های طعم دار، سوپ، ترشی ها و سبزیجات کنسرو شده همگی سرشار از نمک بوده و باعث فشار خون بالا می شوند.

Ashley Kitchens، متخصص تغذیه دارای گواهی در Plant Centered Nutrition در این باره می گوید: فشار خون بالا خطر سکته مغزی، بیماری قلبی و سایر مشکلات قلبی عروقی را افزایش می دهد.

وی در ادامه می افزاید: اگر فشار خون بالا درمان نشود، می تواند به اندام های حیاتی بدن آسیب رسانده و منجر به عوارض جدی سلامتی شود. قرار گرفتن طولانی مدت در معرض فشار خون بالا همچنین می تواند شریان ها را ضعیف کرده و آنها را در برابر تجمع پلاک آسیب پذیرتر کند و منجر به سخت شدن یا باریک شدن شریان ها شود که به عنوان تصلب شرایین (گرفتگی عروق) شناخته می شود.

همچنین، با گذشت زمان، فشار خون بالا می تواند باعث خستگی، سرگیجه، درد قفسه سینه و سردرد شود. او می افزاید: «افرادی که فشار خون بالا دارند نیز بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری های جدی دیگر مانند افزایش سطح کلسترول و دیابت قرار دارند».

خوشبختانه، می توانید تغییرات ساده ای در سبک زندگی خود ایجاد کنید تا فشار خون خود را کنترل نمایید. برای شروع، می توانید تعداد دفعات مصرف غذا هایی که باعث بالا رفتن فشار خون می شوند را محدود کرده و در عوض آنها را با مواد غذایی مشابه و سالم، جایگزین کنید.

توجه به این نکته مهم است که در حالی که مواد مغذی فردی می توانند بر فشار خون تأثیر بگذارند، الگو های رژیم غذایی کلی، نقش مهمی دارند.

با در نظر گرفتن این موضوع، باید بدانید که رژیم های غذایی، از جمله رژیم غذایی مدیترانه ای و DASH، که مخفف “رویکردهای غذایی برای توقف فشار خون بالا” است، می تواند به شما در این زمینه کمک کند. این رژیم غذایی که بر میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و پروتئین های بدون چربی تأکید دارد، نشان داده شده است که در کاهش فشار خون مؤثر می باشد.

از غذاهای فوق فرآوری شده و فرآوری شده گرفته تا چاشنی ها و سوپ ها، همگی می توانند باعث افزایش فشار خون شده و برای افرادی که دارای فشار خون بالا هستند، ممنوع می باشند!

خوراکی های ممنوعه برای فشار خون بالا

1- تنقلات و گوشت های فرآوری شده

خوردن غذاها یا خوراکی های فرآوری شده سرشار از نمک مانند چیپس، پفک، چوب شور، بیکن، سوسیس، کالباس، ذرت بو داده و … می تواند میزان سدیم دریافتی شما را افزایش داده و فشار خون شما را بالا ببرد.

دانستن این نکته ضروری است که چیپس، چوب شور و ذرت بو داده همگی می توانند مقادیر متفاوتی از سدیم داشته باشند.

گوشت های فرآوری شده همچون کالباس، سوسیس و بیکن نیز سرشار از نمک هستند و مصرف زیاد آنها می تواند خطرات جدی سلامتی را به همراه داشته باشد.

2- غذاهای آماده و فریز شده

این نوع غذاها معمولا به راحتی در دسترس بوده و به آسانی آماده خوردن می شوند. اما این غذاها همچنین مملو از سدیم هستند، بنابراین بهتر است از آنها اجتناب کنید. اگر هر چند وقت یکبار به چیزی سریع نیاز دارید، به دنبال گزینه هایی با 600 میلی گرم سدیم یا کمتر باشید.

3- سس های طعم دار

اگرچه در نگاه اول ممکن است عجیب به نظر برسد، اما سس ها غالبا (سس کچاپ، سس خردل، سس سالاد و…) حاوی نمک بسیار زیادی هستند. سه چهارم فنجان آب گوجه فرنگی کنسرو شده حاوی 660 میلی گرم سدیم است. به دنبال نسخه های کم سدیم باشید.

4- سوپ

سوپ ها یک غذای خوشمزه در روز های سرد سال به شمار می روند و بسیاری از افراد به هنگام سرماخوردگی آنها را میل می کنند، اما اغلب سرشار از سدیم هستند. یک فنجان (8 اونس) سوپ گوجه فرنگی می تواند بین 700 تا 1260 میلی گرم نمک داشته باشد. به جای آن می توانید از سبزیجات پخته شده، بخار پز شده یا گریل شده بدون/نمک استفاده نمایید.

5- ترشی ها و سبزیجات کنسرو شده

ترشی گل کلم، کیمچی، زیتون کنسروی، خیار شور و سایر کنسرو های شور، حاوی آب نمک بوده و اغلب مقدار زیادی سدیم دارند. 85 گرم آب ترشی حدود 900 میلی گرم نمک (بسته به شرکت تولید کننده آن) دارد. سعی کنید مقدار ترشی ها و غذاهای کنسروی که می خورید را محدود کنید.

منبع

ترجمه و بازنویسی شده توسط مجله پزشکی سلام

مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام از سال 1401 کار خود را در زمینه تهیه و انتشار مقالات و اخبار اختصاصی، معتبر و برگزیده پزشکی و سلامتی آغاز نموده است.

پاسخی بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

تازه ترین ها

مقالات ویژه

محبوب ترین ها