آنفولانزای طولانی همانند کووید طولانی است اما با شدت کمتر

یک مطالعه جدید نشان می دهد که افراد می توانند “آنفولانزای طولانی” را تجربه کنند، وضعیتی شبیه به کووید طولانی.
از زمان شیوع ویروس کرونا، دانشمندان بررسی کرده‌ اند که چگونه این ویروس می‌ تواند بر روی سیستم‌ های اندام مختلف تأثیر گذاشته و اغلب منجر به مشکلات سلامتی طولانی‌ مدت گردد، پدیده‌ ای که به عنوان «کووید طولانی» شناخته می‌ شود.

آنفولانزای طولانی
آنفولانزای طولانی نیز همانند کووید طولانی وجود دارد: مطالعه نشان می دهد آنفولانزا می تواند منجر به علائم طولانی مدت شود.

تا کنون مقایسه‌ های بسیاری بین کرونا و آنفولانزا، به ویژه در مورد علائم رایج مانند تب، سردرد و سرفه انجام گرفته است. با این حال، تحقیقات اخیر شباهت دیگری را شناسایی کرده است: تأثیرات طولانی مدت و اثرات ماندگار این بیماری ها.

این مطالعه که توسط تیمی از دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن انجام گرفته، نشان می دهد افرادی که به دلیل آنفولانزا در بیمارستان بستری می شوند ممکن است با اثرات نامطلوب سلامتی طولانی مدت، به ویژه در مورد ریه ها و مجاری تنفسی خود مواجه شوند.

علاوه بر این، این مطالعه نشان داد که در بازه زمانی 18 ماه پس از بستری شدن در بیمارستان به دلیل آنفولانزا، بیماران، در معرض خطر مرگ و میر، مشکلات مربوط به سلامت اعضای بدن و بستری مجدد در بیمارستان قرار داشتند که مشابه الگو های مشاهده شده در بیماران بستری به دلیل ویروس کرونا می باشد.

دکتر Ziyad Al-Aly، نویسنده ارشد این مطالعه و اپیدمیولوژیست بالینی در دانشگاه واشنگتن در یک بیانیه رسانه ای اعلام نمود: .پنج سال پیش، به ذهنم خطور نمی کرد که احتمال ابتلا به یک آنفولانزای طولانی مدت را بررسی کنم. درسی که از SARS-CoV-2 آموختیم این است که عفونتی که در ابتدا تصور می شد فقط باعث بیماری مختصر می شود، می تواند منجر به بیماری مزمن و بلند مدت گردد.

وی افزود: این افشاگری، ما را برانگیخت تا به نتایج بلندمدت کووید-19 در مقابل آنفولانزا نگاه کنیم. ما می‌ خواستیم بدانیم که آیا و تا چه حد افراد مبتلا به آنفولانزا، اثرات طولانی‌ مدت سلامتی را نیز تجربه می‌کنند و پاسخ این است که آنفولانزا می‌ تواند منجر به مشکلات سلامتی طولانی‌ مدت مانند کووید-19 شود.

همچنین بخوانید >> آنفولانزا چیست و شایع ترین علائم آن کدامند؟

محققان همچنین خاطرنشان کردند که خطرات سلامتی پس از اولین ماه ابتلا به ویروس، در بالاترین حد خود قرار داشته است.

بسیاری از کسانی که به ویروس کرونا یا آنفولانزا مبتلا شده اند، پس از مرخص شدن از بیمارستان فکر می کنند که بیماری آنها به پایان رسیده است، اما این موضوع ممکن است برای همه افراد صحیح نباشد.

دکتر Ziyad Al-Aly ادامه داد: تحقیقات ما نشان می دهد که هر دو ویروس می توانند باعث بیماری های طولانی مدت شوند.

این مطالعه نشان می‌ دهد که هر دو ویروس می‌ توانند منجر به مشکلات سلامتی طولانی‌ مدت شوند، اما خطر مرگ و مشکلات اساسی سلامتی در بیماران کووید-19 در مقایسه با مبتلایان به آنفولانزا به طور قابل‌ توجهی بیشتر است.

یک تفاوت کلیدی در ماهیت ویروس ها نهفته است: در حالی که آنفولانزا عمدتاً سیستم تنفسی را تحت تأثیر قرار می دهد، کرونا تأثیر بی رویه تری داشته و به طور بالقوه به هر اندامی در بدن آسیب می رساند.

این موضوع نشان می دهد که آنفولانزا در درجه اول همانطور که در گذشته نیز تصور می شد، یک ویروس تنفسی است. در مقابل، کووید-19 تهاجمی‌ تر و غیر انتخابی‌ تر بوده و نه تنها به ریه‌ ها، بلکه به سایر اندام‌ های بدن نیز حمله کرده و منجر به شرایط شدید تر یا کشنده‌ تر قلب، مغز، کلیه‌ ها و سایر اندام ها می‌ شود.

برای انجام این مطالعه، محققان سوابق پزشکی ناشناس را از پایگاه داده ای که توسط وزارت امور کهنه سربازان ایالات متحده یعنی بزرگترین سیستم مراقبت های بهداشتی یکپارچه کشور نگهداری می شود، تجزیه و تحلیل کردند.

این مطالعه 81280 بیمار بستری شده مبتلا به کووید-19 را بین تاریخ 1 مارس 2020 و 30 ژوئن 2022 و 10985 بیمار بستری به علت ابتلا به آنفولانزا از 1 اکتبر 2015 تا 28 فوریه 2019 مورد بررسی قرار داد. این بررسی اثرات سلامتی را در 18 ماه بعد از ابتلا، ارزیابی کرد.

یافته‌ ها نشان داد که عفونت و بستری شدن در بیمارستان به دلیل هر یک از این ویروس‌ ها خطر ناتوانی و بیماری را افزایش می‌ دهد، اگرچه شدت آن متفاوت است.

بیماران بستری شده مبتلا به کرونا با افزایش 68 درصدی خطر مشکلات سلامتی در تمامی اندام های خود مواجه بودند، در حالی که بیماران آنفولانزا تنها 6 درصد خطرشان افزایش پیدا کرده بود که آن هم عمدتاً فقط سیستم تنفسی را درگیر می کرد.

وجه تمایز اولیه بین این بیماری ها در میزان خطر مرگ و میرر بود. احتمال مرگ بیماران مبتلا به کرونا، 50 درصد بیشتر از بیماران مبتلا به آنفولانزا بود. علاوه بر این، بیماران کووید-19 احتمال بیشتری برای بستری مجدد در بیمارستان و نیز بستری شدن در بخش مراقبت های ویژه یا همان ICU داشتند.

به طور کلی به ازای هر 100 نفر، 20 بستری بیشتر در بیمارستان و 9 بستری بیشتر در ICU برای مبتلایان به کرونا در مقایسه با آنفولانزا وجود داشت.

دکتر Ziyad Al-Aly تاکید کرد: یافته های ما نیاز مستمر به کاهش خطر بستری شدن در بیمارستان برای این دو ویروس را به عنوان راهی برای کاهش بار کلی از دست دادن سلامت در جمعیت ها نشان می دهد.

هم برای کووید-۱۹ و هم برای آنفولانزای فصلی، واکسیناسیون می تواند به پیشگیری از بیماری شدید و کاهش خطر بستری شدن در بیمارستان و مرگ کمک کند.

همچنین بخوانید >> دلایلی که شما و خانواده تان به واکسن آنفولانزا نیاز دارید

بهینه سازی جذب واکسیناسیون باید برای دولت ها و سیستم های بهداشتی در همه جا یک اولویت باقی بماند. این امر به ویژه برای جمعیت‌ های آسیب‌ پذیر مانند افراد مسن و افرادی که دارای نقص ایمنی هستند بسیار مهم است.

دکتر Ziyad Al-Aly در پایان می گوید: قبل از شروع همه‌ گیری، اغلب، عفونت‌ های ویروسی را کم‌ اهمیت می‌ شمردیم و آنها را تا حدودی بی‌ اهمیت می‌ دانستیم: در عرض چند روز بیمار می‌ شوید و بر آن غلبه می‌ کنید.

اما ما با گذشت زمان متوجه شدیم که این تجربه برای همه یکسان نیست. برخی از افراد در نهایت با مشکلات جدی سلامتی طولانی مدت مواجه می شوند.

ما باید این واقعیت را قبول کرده و از بی اهمیت جلوه دادن عفونت های ویروسی دست برداریم و درک کنیم که آنها محرک های اصلی بیماری های مزمن هستند.

منبع ترجمه

ترجمه و بازنویسی شده توسط مجله پزشکی سلام

مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام از سال 1401 کار خود را در زمینه تهیه و انتشار مقالات و اخبار اختصاصی، معتبر و برگزیده پزشکی و سلامتی آغاز نموده است.

پاسخی بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

تازه ترین ها

مقالات ویژه

محبوب ترین ها