فلزات سنگین در غذای کودکان با سرطان و سایر بیماری‌ ها در ارتباط اند

پس از کشف فلزات سنگین سرطان‌ زا در غذای کودکان، دانشمندان هشدار جدیدی را در این خصوص صادر کردند. دو مطالعه جدید از دانشگاه ایالتی میشیگان، ارتباط بین فلزات سنگین در غذا و بیماری‌ های جدی سلامتی را روشن می‌ کنند و هشدار می‌ دهند که این موضوع «فوریت جدیدی پیدا کرده است».

فلزات سنگین در غذای کودکان
فلزات سنگین در مواد غذایی برای بچه ها خطرناک ترین هستند. دو مطالعه جدید در مورد مواجهه غذایی با فلزات سنگین، ارتباط آنها را با سرطان ها و سایر بیماری های جدی آشکار ساخته است.

این مطالعات به دنبال یافته‌‌های هشداردهنده ، مانند گزارش کنگره ۲۰۲۱ ایالات‌متحده ، سطح فلز بالا در غذای نوزادان و کشفیات مشابه در کیسه‌های پوره میوه‌جات کودکان را نشان می دهد. این افشاگری‌ها بر موضوع گسترده آلودگی مواد غذایی با فلزات تاکید می‌کند.

در یکی از این مطالعات، ارزیابی جامعی از خطرات سلامتی مرتبط با قرارگرفتن در معرض رژیم غذایی حاوی سرب، آرسنیک و کادمیوم انجام شد. این فلزات سنگین که اغلب توسط محصولات غذایی از منابع آلوده مانند خاک، هوا و آب جذب می شوند، در غذاهای روزمره از جمله برنج، غلات، آجیل و سبزیجات یافت می شوند.

همچنین بخوانید >> ماده سمی آرسنیک در آب آشامیدنی چگونه باعث سرطان می شود؟

سرب که به دلیل وجود آن در رنگ‌های قدیمی و خاک‌های آلوده شناخته می‌شود، خطر متوسط تا زیادی را برای ایجاد سرطان‌های مختلف مانند سرطان ریه، کلیه، مغز و همچنین سایر آثار غیرسرطانی بر سلامت نشان داد. آرسنیک نیز که معمولا در برنج، گندم و سبزیجات یافت می‌شود، در کنار خطرات غیرسرطانی مانند بیماری‌های قلبی-عروقی و اثرات عصبی، سطح خطر مشابهی را برای سرطان‌های پوست، مثانه، ریه، کلیه و کبد نشان داد.

کادمیوم موجود در آجیل، سیب‌زمینی، دانه‌ها، غلات و سبزیجات با برگ سبز، خطر متوسط تا بالایی را برای سرطان‌هایی مانند پروستات، کلیه و سینه و آثار غیرسرطانی بر سیستم‌های کلیوی و عصبی نشان داد. مطالعه‌ای که پیش‌تر صورت گرفت نشان داد که مواجهه نوزادان و کودکان خردسال با کادمیوم در غذاهای مشترک افزایش یافته است.

مطالعه دوم بر ارزیابی کمّی ریسک سرطان ناشی از قرارگرفتن در معرض آرسنیک معدنی متمرکز بود. تخمین‌های اولیه نشان می‌دهد که سالانه هزاران مورد اضافی سرطان مثانه، ریه و پوست در ایالات‌متحده به دلیل مصرف آرسنیک غیرآلی از طریق غذاهایی مانند برنج، گندم و سبزیجات سبز رنگ وجود دارد.

Felicia Wu، نویسنده این مقاله، کارشناس مواد غذایی دانشگاه ایالتی میشیگان و رئیس آینده انجمن آنالیز خطر، در بیانیه‌ای رسانه ای می گوید: «نتایج حاصل از این مطالعات پیامدهای مهمی برای قوانین ایمنی مواد غذایی، سیاست‌های بهداشت عمومی، و آگاهی مصرف‌کننده در پی دارند.»

ادغام داده‌ها از منابع گوناگون از جمله نمونه‌های غذا و آب، و استفاده از مدل‌های کمّی ارزیابی خطر سرطان، در درک بزرگی این موضوع بهداشت عمومی بسیار مهم بوده است.

این یافته‌ها در کنفرانس سالانه انجمن آنالیز خطر در سال ۲۰۲۳ ارائه شدند.

بیماری‌ های ناشی از غذا های روزمره

علاوه‌بر فلزات سنگین، بیماری‌‌زاهای دیگری نیز وجود دارند که می‌تواند با مصرف غذاهای روزمره مرتبط باشند؛ که شامل موارد زیر هستند:

۱. بقایای حشره‌کش‌ها: گاهی در میوه‌ها و سبزیجات آثاری از آفت‌کش‌ها وجود دارد که ممکن است بیماری‌هایی مانند عدم‌تعادل هورمونی و مشکلات عصبی را ایجاد کنند.

همچنین بخوانید >> قرار گرفتن در معرض حشره کش های رایج می تواند بر باروری مردان تأثیر بگذارد

۲. پاتوژن‌های غذازاد: غذاهایی مانند گوشت نیم‌پز، لبنیات غیرپاستوریزه و محصولات لبنی آلوده ممکن است حاوی باکتری‌هایی مانند سالمونلا، ای‌کولای و لیستریا باشند که منجر به مسمومیت غذایی و مشکلات گوارشی شدید می‌شوند.

۳. افزودنی‌های مصنوعی: رنگ‌های مصنوعی، طعم‌دهنده‌ها و مواد نگهدارنده در غذاهای فرآوری‌شده گوناگون ممکن است باعث واکنش‌های آلرژیک شوند و با مشکلات رفتاری در کودکان مرتبط هستند.

۴. مایکوتوکسین‌های موجود در غلات و آجیل: قارچ‌های خاصی سمومی مانند آفلاتوکسین تولید می‌کنند که می‌تواند غلات و مغزها را آلوده کند و به طور بالقوه باعث آسیب به کبد و سرطان شود.

۵. آکریل‌آمید در محصولات سرخ شده و پخته شده: آکریل‌آمید که در غذاهایی مانند سیب‌زمینی سرخ‌کرده و محصولات پخته‌شده در دمای بالا ایجاد می شود، سرطان‌زایی بالقوه است.

۶. باکتری‌های مقاوم‌به‌آنتی‌بیوتیک: مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها در دام ممکن است منجر به حضور باکتری‌های مقاوم‌به‌آنتی‌بیوتیک‌ شود که ممکن است از طریق مصرف گوشت به انسان منتقل شود.

۷. مختل‌کننده‌های هورمونی موجود در لبنیات و گوشت: برخی از محصولات لبنیات و فرآورده‌های گوشتی ممکن است حاوی افزودنی‌های هورمونی باشند که ممکن است تعادل هورمونی انسان را مختل کنند.

۸. GMOها (محصولات تراریخته): آثار طولانی‌مدت مصرف GMO بر سلامتی هنوز مورد بحث و تحقیق است.

۹. فتالات‌ها در بسته‌بندی‌های پلاستیکی: مواد شیمیایی موجود در بسته‌بندی‌های پلاستیکی ممکن است به مواد غذایی نفوذ کنند و به طور بالقوه بر عملکرد غدد درون‌ریز تأثیر بگذارند.

توجه به این نکته مهم است که در حالی که این مسائل با غذاهای خاصی مرتبط است، درجه خطر بر اساس عواملی مانند مقدار مصرف، شرایط سلامت فردی و روش‌های تهیه غذا متفاوت است. رعایت رژیم غذایی متعادل و آگاهی از منابع غذایی و فرآوری آن ممکن است به کاهش این خطرات کمک کند.

منبع ترجمه

ترجمه و بازنویسی شده توسط مجله پزشکی سلام

مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام از سال 1401 کار خود را در زمینه تهیه و انتشار مقالات و اخبار اختصاصی، معتبر و برگزیده پزشکی و سلامتی آغاز نموده است.

پاسخی بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

تازه ترین ها

مقالات ویژه

محبوب ترین ها