شمار قربانیان وبا در کامرون به بیش از 420 نفر رسید

یک مقام وزارت بهداشت کامرون روز پنجشنبه در طی مصاحبه ای گفت: 26 نفر دیگر در دو هفته گذشته بر اثر شیوع مداوم وبا در کامرون جان خود را از دست داده اند و تعداد کل قربانیان وبا در کشور کامرون به بیش از 426 نفر رسیده است.

به گفته سازمان بهداشت جهانی، شیوع این بیماری در اکتبر 2021 اعلام شد و از اواخر ماه مارس سال جاری پس از یک دوره انتقال کم، شاهد افزایش شدید موارد بوده است.

لیندا اسو، یکی از مقامات این وزارتخانه گفت: تعداد موارد تایید شده در کامرون اکنون به 1868 رسیده است.

باکتري وبا ویبریوکلرا
Vibrio cholerae (ویبریوکلرا) گونه ای از باکتری های گرم منفی، بی هوازی اختیاری و کاما شکل است. این باکتری ها به طور طبیعی در آب های شور زندگی می کنند، جایی که به راحتی به پوسته های حاوی کیتین خرچنگ، میگو و سایر صدف ها متصل می شوند.

وبا یک بیماری حاد اسهالی است که در اثر عفونت روده با باکتری ویبریو کلرا ایجاد می شود. افراد با قورت دادن غذا یا آب آلوده به باکتری وبا ممکن است بیمار شوند. عفونت اغلب خفیف یا بدون علائم است، اما گاهی اوقات می تواند شدید و تهدید کننده زندگی باشد.

از هر 10 نفر مبتلا به وبا 1 نفر علائم شدیدی را تجربه می کند که در مراحل اولیه عبارتند از:

  • اسهال آبکی فراوان که گاهی اوقات به عنوان “مدفوع آب برنج” توصیف می شود
  • استفراغ
  • تشنگی
  • گرفتگی عضلات پا
  • بی قراری یا تحریک پذیری

همچنین بخوانید >> چه مواد غذایی باعث بدتر شدن اسهال می شوند؟

ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی باید هنگام معاینه بیمار مبتلا به اسهال آبکی فراوان به دنبال علائم کم آبی بدن باشند. این مورد شامل این موارد می شود:

  • ضربان قلب سریع
  • از دست دادن خاصیت ارتجاعی پوست
  • غشاهای مخاطی خشک
  • فشار خون پایین

افراد مبتلا به وبا شدید ممکن است دچار کم آبی شدید شوند که می تواند منجر به نارسایی کلیه شود. در صورت عدم درمان، کم آبی شدید می تواند منجر به شوک، کما و مرگ در عرض چند ساعت شود.

همچنین بخوانید >> چگونه از بیماری کلیه پیشگیری کنیم؟

اسهال شدید تولید شده توسط بیماران وبا حاوی مقادیر زیادی میکروب عفونی Vibrio cholerae است که در صورت بلعیدن می تواند دیگران را آلوده کند. این می تواند زمانی اتفاق بیفتد که باکتری روی غذا یا آب وارد شود.

برای جلوگیری از گسترش باکتری، تمام مدفوع (فضولات انسانی) افراد بیمار باید با احتیاط دور ریخته شود تا اطمینان حاصل شود که چیزی در اطراف آلوده نمی شود.

افرادی که از بیماران مبتلا به وبا مراقبت می کنند باید پس از دست زدن به هر چیزی که ممکن است با مدفوع بیماران آلوده باشد، دست های خود را به طور کامل بشویند.

وقتی بیماران وبا به سرعت درمان می شوند، معمولا بدون عواقب طولانی مدت بهبود می یابند. بیماران وبا معمولاً پس از بهبودی ناقل باکتری وبا نمی شوند، اما در صورت مواجهه مجدد بیمار می شوند.

این بیماری در صورت عدم درمان می تواند ظرف چند ساعت باعث مرگ شود. سازمان جهانی بهداشت روز پنجشنبه در گزارشی اعلام کرد که 14 کشور آفریقایی از ابتدای سال 2023 موارد ابتلا را گزارش کرده اند.

این سازمان اعلام کرد که به صورت ویژه ای نگران است، زیرا بسیاری از کشور ها نسبت مرگ و میر بیشتری را نسبت به سال‌ های گذشته گزارش کرده‌ اند.

وزارت بهداشت کامرون در گزارش وضعیتی که رویترز مشاهده کرد، گفت: بیش از 79 درصد موارد در وضعیت متوسط یا شدید به مراکز درمانی می‌ رسند که این موضوع، احتمال مرگ این موارد را افزایش می‌ دهد.

منبع ترجمه

ترجمه و بازنویسی شده توسط مجله پزشکی سلام

مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام از سال 1401 کار خود را در زمینه تهیه و انتشار مقالات و اخبار اختصاصی، معتبر و برگزیده پزشکی و سلامتی آغاز نموده است.

پاسخی بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

تازه ترین ها

مقالات ویژه

محبوب ترین ها