مطالعه جدید علت بیماری صبحگاهی یا همان تهوع بارداری را نشان می دهد

اکثر افراد باردار حالت تهوع و استفراغ (بیماری صبحگاهی یا همان تهوع بارداری) دارند که گاهی اوقات بسیار شدید بوده و می تواند حتی تهدید کننده زندگی باشد. محققان اکنون علت آن را کشف کرده اند و مطالعه جدید آنها که در مجله معتبر Nature منتشر گردیده، به بررسی گزینه های پیشگیری و درمان این مشکل پرداخته است.

علت تهوع بارداری
استرس عاطفی، خستگی، مسافرت یا حتی برخی غذا ها می تواند مشکل تهوع بارداری را بدتر کند. حالت تهوع در بارداری شایع بوده و می تواند در موارد دوقلو یا سه قلو بدتر شود.

علت تهوع بارداری که معمولاً به عنوان “بیماری صبحگاهی” شناخته می شود، به دلیل حساسیت فرد باردار به هورمونی به نام GDF15 است. این هورمون توسط جنین در جفت تولید می شود و در دوران بارداری بسیار بالا می رود.

این یافته‌ ها این هفته منتشر گردیده و توسط تیمی از دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، دانشگاه کمبریج در بریتانیا و محققان سریلانکا به دست آمده اند.

از هر 10 زن باردار حداقل 7 نفر در دوران بارداری حالت تهوع و استفراغ دارند.

حدود 2 نفر از هر 100 زن باردار علائم شدیدی به نام تهوع و استفراغ شدید بارداری (HG) دارند که می تواند منجر به کاهش وزن، کم آبی بدن و بستری شدن در بیمارستان شود.

این بیماری خطر سایر عوارض جدی بارداری مانند پره اکلامپسی و زایمان زودرس را افزایش داده و اغلب کمتر تشخیص داده می شود.

همچنین بخوانید >> 6 راه برای جلوگیری از تیرگی لب در دوران بارداری

یکی از یافته های کلیدی این مطالعه آن است که همه افراد به یک اندازه به GDF15 حساس نیستند. افرادی که قبل از بارداری سطوح پایینی از آن را در بدن خود داشتند، در دوران بارداری حساسیت بیشتری داشتند. همچنین، افرادی که قبل از بارداری به دلیل یک اختلال ژنتیکی خونی به نام بتا تالاسمی، سطح بسیار بالایی داشتند، در دوران بارداری حساسیت کمتری به GDF15 داشتند.

محققان برای رسیدن به نتیجه‌گیری‌ های خود، تجزیه و تحلیل‌ هایی انجام دادند، از جمله تجزیه و تحلیل سطح GDF15 موجود در خون افراد باردار، تجزیه و تحلیل داده‌ های ژنتیکی، و انجام آزمایش‌ های آزمایشگاهی روی موش و سلول‌ های انسانی.

یافته‌ ها به دو روش ممکن برای پرداختن به حساسیت GDF15 اشاره کرد.

آزمایشی بر روی موش ها نشان داد که قرار گرفتن در معرض افزایش GDF15 قبل از بارداری می تواند کمک کننده باشد. یک امکان دیگر این است که یک درمان آنتی بادی انجام دهید که GDF15 یا گیرنده های آن را مسدود سازد.

دکتر Marlena Fejzo، محقق و استادیار بالینی علوم جمعیت و بهداشت عمومی در دانشکده پزشکی Keck دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، در بیانیه‌ ای گفت: این مطالعه شواهد قوی دارد که نشان می دهد یک یا هر دو روش در پیشگیری یا درمان HG موثر هستند.

همچنین بخوانید >> خطرات جدی ابتلا به ویروس کرونا در دوران بارداری

Fejzo به نیویورک تایمز گفت که علائم شدیدی داشت، به طوری که در بارداری دوم خود در سال 1999 قادر به خوردن یا نوشیدن بدون استفراغ نبود. دکتر وی نگرانی های او را رد کرده و گفت که او اغراق می کند.

به گزارش نیویورک تایمز، او 15 هفته پس از بستری شدن در بیمارستان سقط جنین کرد.

منبع ترجمه

ترجمه و بازنویسی شده توسط مجله پزشکی سلام

مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام از سال 1401 کار خود را در زمینه تهیه و انتشار مقالات و اخبار اختصاصی، معتبر و برگزیده پزشکی و سلامتی آغاز نموده است.

پاسخی بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

تازه ترین ها

مقالات ویژه

محبوب ترین ها