تنهایی می تواند خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را افزایش دهد

بر اساس یک مطالعه جدید، افرادی که احساس تنهایی می کنند ممکن است به میزان قابل توجهی در معرض خطر ابتلا به بیماری پارکینسون قرار داشته باشند.

اثر تنهایی بر ابتلا به بیماری پارکینسون
بیماری پارکینسون یک اختلال مغزی است که باعث حرکات ناخواسته یا غیرقابل کنترل مانند لرزش، سفتی و مشکل در تعادل و هماهنگی می شود. علائم معمولاً به تدریج شروع شده و با گذشت زمان بدتر می شوند

در سال 2023، جراح کل ایالات متحده آمریکا توصیه ای در مورد “اپیدمی تنهایی” منتشر کرد که نشان می داد با خطر بالاتر بیماری های قلبی عروقی، زوال عقل، سکته مغزی و مرگ زودرس در ارتباط است.

یک مطالعه جدید منتشر شده در شبکه JAMA نشان می دهد که افرادی که احساس تنهایی می کنند ممکن است 37 درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری پارکینسون (PD) قرار داشته باشند، یک اختلال عصبی که تقریباً یک میلیون آمریکایی و میلیون ها نفر در سراسر جهان را تحت تأثیر خود قرار می دهد.

محققان دانشگاه ایالتی فلوریدا داده‌های 491603 شرکت‌ کننده را از پایگاه داده Biobank بریتانیا بررسی نمودند. شرکت کنندگان به طور متوسط بین 54 تا 56 سال سن داشتند و در ابتدای مطالعه ابتلا آنها به بیماری پارکینسون تشخیص داده نشده بود.

تقریباً از هر پنج شرکت کننده (18.5%) یک نفر گفته بودند که اغلب احساس تنهایی می کنند. کسانی که تنهایی را گزارش می‌ کردند کمی جوان‌ تر و به احتمال زیاد زن بودند و منابع کمتری مانند مدرک دانشگاهی داشتند. آنها همچنین تمایل به درگیر شدن در خطرات سلامتی بیشتری از جمله سیگار کشیدن و عدم فعالیت بدنی داشته و از سلامت روانی پایین ترین برخورد دار بودند.

طی یک پیگیری 15 ساله، 2822 نفر از شرکت کنندگان به بیماری پارکینسون مبتلا شدند. افرادی که مبتلا به این بیماری تشخیص داده شده بودند، مسن‌ تر بودند، احتمال بیشتری داشت که مرد باشند، شاخص توده بدنی (BMI) بالاتری داشتند و احتمال ابتلا به بیماری‌ های مزمن در آنها بیشتر بود.

ارتباط بین پارکینسون و تنهایی ممکن است دست کم گرفته شود

این مطالعه ثابت نمی کند که تنهایی باعث بیماری پارکینسون می شود و فقط یک ارتباط را نشان می دهد.

نویسندگان این مطالعه گمان می کنند که این ارتباط می تواند ناشی از عوامل خطر مشترک این شرایط باشد، مانند شرایط ژنتیکی یا سلامت روان. توضیح احتمالی دیگر این است که تنهایی در مرحله اولیه بیماری پارکینسون افزایش می‌ یابد، مرحله ای که در آن هنوز علائم حرکتی ظاهر نشده‌ اند اما افسردگی، خستگی، اضطراب یا بی‌ تفاوتی شایع هستند.

با این حال، نویسندگان خاطر نشان می کنند که به احتمال زیاد، تنهایی خطر بیماری پارکینسون را از طریق مسیر های متابولیک، التهابی و عصبی غدد افزایش می دهد.

این مطالعه محدودیت هایی نیز دارد. از آنجایی که تنهایی با یک مورد “بله” یا “خیر” ارزیابی شد، ارتباط بین تنهایی و بیماری پارکینسون ممکن است دست کم گرفته شده باشد. علاوه بر این، استفاده از سوابق پذیرش و مرگ در بیمارستان می تواند منجر به از دست رفتن تشخیص ابتلا به بیماری در مراحل اولیه شود.

علائم بیماری پارکینسون کدامند؟

بیماری پارکینسون معمولاً در طول سال ها به کندی ایجاد می شود و پیشرفت آن ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد.

علائم این بیماری ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • لرزش، عمدتاً در حالت استراحت و دست ها، که با حرکات مالشی همزمان انگشتان شست و اشاره به یکدیگر مشخص می شود. اشکال دیگر لرزش نیز ممکن است جزوی از علائم باشند.
  • کندی و کم حرکتی
  • سفت شدن اندام
  • مشکلات راه رفتن و تعادل

دانشمندان هنوز نمی‌ دانند دقیقاً چه چیزی باعث بیماری پارکینسون می‌ شود، اما معتقدند این بیماری به دلیل ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی ایجاد می‌ شود.

در حالی که مطالعه جدید ارتباط محکمی بین احساس تنهایی و بیماری پارکینسون را ثابت نمی کند، شواهدی را در مورد تأثیر مخرب تنهایی بر سلامتی نشان می دهد.

منایع

1- Loneliness and Risk of Parkinson Disease

2- What is Parkinson’s?

ترجمه و بازنویسی شده توسط مجله پزشکی سلام

مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام از سال 1401 کار خود را در زمینه تهیه و انتشار مقالات و اخبار اختصاصی، معتبر و برگزیده پزشکی و سلامتی آغاز نموده است.

پاسخی بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

تازه ترین ها

مقالات ویژه

محبوب ترین ها