کشف مراحلی از زندگی که زنان سریع تر پیر می شوند

دانشمندان دو دهه از طول زندگی زنان را شناسایی کردند که در آنها زنان سریع تر پیر شده و ساعت بیولوژیکیشان تند تر می شود. همچنین، محققان در ادامه روند تحقیقات خود، برخی از راه های کاهش این سرعت را نیز کشف کرده اند.

سن پیری زنان
سنین پیری بیولوژیکی در زنان

پیری بیولوژیکی یک فرآیند طبیعی است که با تغییرات سلول ها و بافت های بدن در طول زمان همراه است. با این حال، شرایط محل زندگی، وضعیت سلامتی، رژیم غذایی و نوع سبک زندگی می تواند بر سرعت وقوع این تغییرات سنی بیولوژیکی تأثیر گذار باشد.

از آنجایی که بیشتر تحقیقات در مورد سنجش پیری بیولوژیکی شامل همه ی افراد می شوند (مردان و زنان)، تیمی از دانشمندان چینی تصمیم گرفتند تا زنان را به طور خاص بررسی کرده تا ویژگی های جنسیتی پیری آنها را بهتر درک کنند.

در تحقیقات این تیم که در تاریخ 28 جولای در ژورنال معتبر Med منتشر شد، این تیم چهار حوزه: سن بیولوژیکی – متابولیسم لیپید، تنظیم هورمونی، تناسب بافتی و التهاب مزمن  را در 113 شرکت‌ کننده زن دارای سن بین 20 تا 66 سال اندازه‌ گیری کردند.

برای محاسبه این پارامتر های سن بیولوژیکی، دانشمندان از شرکت کنندگان، نمونه خون و مدفوع گرفته و حدود 175 متغیر بیولوژیکی دیگر از جمله تراکم استخوان، عملکرد ریه و توده عضلانی را اندازه گیری نمودند. علاوه بر این، شرکت کنندگان پنج آزمون صلاحیت اقدام و یک پرسشنامه در مورد عادات سبک زندگی خود را تکمیل کردند.

با استفاده از این اطلاعات به دست آمده، تیم تحقیقاتی توانست سن بیولوژیکی شرکت کنندگان را اندازه گیری کند.

مقاله مرتبط >> پیر شدن چگونه می تواند بر دندان های شما تأثیر بگذارد

بررسی ساعت های بیولوژیکی

پیری زنان
بررسی ساعت های پیری بیولوژیکی زنان

محققان با برداشتن یک گام رو به جلو، ساعت‌ های بیولوژیکی شرکت‌ کنندگان را تجزیه و تحلیل کردند تا مشخص کنند که آنها در چه زمانی سریع‌ تر پیر می‌ شوند. به عنوان بخشی از این تجزیه و تحلیل، آنها ژن مرتبط با پیری را بررسی نمودند.

پس از بررسی های صورت گرفته، آنها دریافتند که سنین 30 و 50 سالگی، دوره هایی از زندگی هستند که زنان ممکن است روند پیری سریع تری را تجربه کنند.

به طور خاص، آنها دریافتند که متابولیسم لیپید ها و هورمون ها روند پیری را در دوره 30 سالگی هدایت می کند. با این حال، در دوره 50 سالگی، یائسگی عامل محرکی بود که به طور چشمگیری سیستم ایمنی، عملکرد متابولیت ها و سطوح هورمون ها را تغییر داد.

مقاله مرتبط >> چرا زنان بیشتر از مردان در معرض خطر حمله قلبی هستند؟

دانشمندان با توجه ویژه به این یافته های مربوط به یائسگی، بررسی کردند که آیا ممکن است درمان جایگزینی هورمونی (HRT) بر ساعت های بیولوژیکی زنان در این مرحله از زندگی تأثیر گذار باشد یا نه.

آنها دریافتند که امتیاز ساعت پیری در زنانی که HRT مصرف می کردند، نسبت به سایرین کمتر بوده است. با این حال، نویسندگان این مطالعه خاطر نشان می‌ کنند که HRT خطراتی برای سرطان و لخته شدن خون دارد، بنابراین نباید آن را درمانی برای پیری در نظر گرفت.

در حالی که این تحقیق شامل نمونه کوچکی از زنان بود و تنها به یک دوره در زندگی هر یک از آنها نگاه می کرد، نویسندگان می گویند این یافته ها به ایجاد تصویر دقیق تر از چگونگی پیری زنان کمک می کند. علاوه بر این، این تحقیق، پایه ای را برای سنجش روند پیری زنان فراهم می کند که ممکن است منجر به توسعه استراتژی های ضد پیری شود.

منبع

ترجمه و بازنویسی شده توسط مجله پزشکی سلام

مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام از سال 1401 کار خود را در زمینه تهیه و انتشار مقالات و اخبار اختصاصی، معتبر و برگزیده پزشکی و سلامتی آغاز نموده است.

پاسخی بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

تازه ترین ها

مقالات ویژه

محبوب ترین ها