تولد اولین نوزاد در دنیا از رحم پیوندی با کمک یک ربات

یک نقطه عطف تاریخی با تولد نوزادی از رحم پیوندی و با استفاده از کمک یک ربات، از طریق عمل جراحی لاپاراسکوپی (جراحی سوراخ کلید) به دست آمده است. نوزاد پسر (با وزن 2.7 کیلوگرم) با سزارین برنامه ریزی شده دو هفته زودتر از حد انتظار به دنیا آمد. مادر 35 ساله، نوزاد و اهداکننده عضو (یکی از بستگان) در سلامت کامل هستند.

جراحی سوراخ کلید
جراحی سوراخ کلید یا همان لاپاراسکوپی با کمک یک ربات

این روش پیشگامانه در دانشگاه گوتنبرگ توسط یک تیم تحقیقاتی پیشرو انجام شد. این عمل شامل جراحی لاپاراسکوپی (سوراخ کلید) و با کمک ربات بدون نیاز به جراحی باز بود. رحم اهدا کننده با دقت جدا شده و از طریق واژینال برداشته شد، در حالی که عضو اهدایی، از طریق یک برش کوچک به لگن دریافت کننده وارد گردید و سپس به واژن و بافت اطراف آن متصل شد.

جراحی با کمک ربات مزایای متعددی از جمله کاهش تهاجمی، کاهش خطر عفونت و خونریزی و بهبودی سریع‌ تر برای بیماران را به همراه دارد. جراحان از دوربین‌ ها و بازو های روباتیک و با استفاده از ابزار های جراحی که از سوراخ‌ های ورودی کوچک در قسمت پایین شکم وارد می‌ شوند، استفاده می‌ کنند. آنها بازو های رباتیک را با استفاده از ابزار های کنترلی شبیه جوی استیک کنترل می کنند که امکان انجام عملیات دقیق را هنگام مشاهده تصاویر سه بعدی موبایل فراهم می کند.

دکتر Pernilla Dahm-Kähler، استادیار مامایی و زنان در آکادمی Sahlgrenska دانشگاه گوتنبرگ، در یک بیانیه رسانه ای اعلام کرد: به وسیله جراحی سوراخ کلید با کمک ربات، می‌ توانیم جراحی دقیق و بسیار خوبی انجام دهیم. این تکنیک دسترسی بسیار خوبی برای عمل در عمق لگن را به ما می دهد. این جراحی آینده است و ما مفتخریم و خوشحالیم که توانسته ایم پیوند رحم را تا این سطح فنی کم تهاجمی توسعه دهیم.

همچنین بخوانید >> 6 راه برای جلوگیری از تیرگی لب در دوران بارداری

پیوند در تاریخ اکتبر 2021 در بیمارستان دانشگاه Sahlgrenska انجام شد. رحم به طور دقیق آزاد شده و مرحله به مرحله با استفاده از جراحی به کمک ربات خارج شد. در فرد گیرنده، رحم از طریق یک برش کوچک به لگن وارد شد و با رگ های خونی و واژن بخیه شد، همه اینها با کمک جراحی یک ربات انجام شده است!

ده ماه بعد، جنینی که از طریق لقاح آزمایشگاهی (IVF) ایجاد شده بود به رحم پیوندی منتقل شد و چند هفته بعد بارداری تایید شد.

پروفسور Mats Brännström، سرپرست این پروژه تحقیقاتی می‌گوید: این پروژه تحقیقاتی به طور مداوم متغیر های متعددی را در اهداکنندگان، گیرندگان و کودکان پس از پیوند رحم ارزیابی می‌ کند و عمل را برای چندین سال پس از آن پیگیری می‌ کند. همه اینها برای به حداکثر رساندن اثر بخشی عمل و به حداقل رساندن عوارض جانبی در بیماران انجام می شود.

همچنین بخوانید >> هشدار سازمان بهداشت جهانی برای انتروویروس‌ در نوزادان

از زمان آغاز این پروژه در سال 2014، تیم تحقیقاتی قبل از اینکه هر تولدی در خارج از سوئد به دنبال پیوند رحم اتفاق بیفتد، به هشت تولد دست پیدا کرده است. روش ها و تکنیک های آنها با مراکز دیگر در سراسر جهان به اشتراک گذاشته شده و منجر به تقریبا 90 پیوند رحم و حدودا 50 نوزاد متولد شده گردیده است.

منبع

ترجمه و بازنویسی شده توسط مجله پزشکی سلام

مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام از سال 1401 کار خود را در زمینه تهیه و انتشار مقالات و اخبار اختصاصی، معتبر و برگزیده پزشکی و سلامتی آغاز نموده است.

پاسخی بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

تازه ترین ها

مقالات ویژه

محبوب ترین ها