کاهش 40 درصدی خطر ابتلا به سرطان با انجام ورزش های هوازی

ورزش های هوازی یا قلبی تنفسی، توانایی انجام فعالیت های بدنی مانند دویدن یا دوچرخه سواری برای مدت طولانی است. تحقیقات قبلی ارتباط بین سطوح بالای آمادگی قلبی تنفسی و خطر کمتر سرطان روده بزرگ و کاهش خطر مرگ و میر ناشی از سرطان پروستات و ریه را نشان داده است.

ورزش هوازی
انجام ورزش های هوازی با کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان ها تا 40 درصد در ارتباط است

تاکنون مطالعات کمی به تأثیر ورزش های هوازی بر انواع مختلف سرطان پرداخته اند. با این حال، در یک مطالعه مشاهده‌ ای جدید که در تاریخ 15 آگوست 2023 در مجله British Journal of Sports Medicine منتشر شده است، محققان از داده‌ های بیش از یک میلیون مرد سوئدی که از سال 1968 تا 2005 در ارتش ثبت نام کرده بودند، برای بررسی این موضوع آیا آمادگی قلبی تنفسی بر خطر ابتلا به 18 نوع مختلف سرطان تأثیر گذار است یا نه، استفاده کردند.

زمانی که شرکت کنندگان ثبت نام کردند، بین 16 تا 25 سال سن داشتند و تحت ارزیابی هایی قرار گرفتند که قدرت عضلانی، آمادگی قلبی تنفسی، قد، شاخص توده بدنی (BMI) و فشار خون آنهار را اندازه گیری می کرد.

ارزیابی ها نشان داد که 365,874 مرد از آمادگی قلبی تنفسی پایین، 519,652 مرد در سطح متوسط و 340,952 مرد در سطوح بالایی از آمادگی قلبی تنفسی قرار داشتند.

محققان مشاهده کردند که افرادی که در رده تناسب اندام پایین قرار داشتند بیشتر در معرض چاقی و سوء مصرف الکل یا مواد بودند. میزان سطح تحصیلات والدین این افراد نیز، عموما در سطح پایین تری نسبت به سایرین قرار داشت.

در طول یک پیگیری حدودا 33 ساله، 84,117 شرکت‌ کننده به حداقل یکی از 18 نوع سرطانی را که تیم تحقیقاتی تحت نظر داشتند، مبتلا شدند. پس از تجزیه و تحلیل داده ها، دانشمندان به یک ارتباط خطی بین سطوح بالاتر آمادگی قلبی تنفسی و خطر کمتر ابتلا به 9 نوع سرطان پی بردند.

مقاله مرتبط >> 10 روش برای بهبود پیاده روی روزانه

به طور خاص، این مطالعه نشان داد که انجام ورزش های هوازی به خصوص در سنین پایین با موارد زیر در ارتباط است:

  • 5 درصد کاهش خطر ابتلا به سرطان راست روده
  • 12 درصد کاهش خطر ابتلا به سرطان پانکراس
  • 18 درصد کاهش خطر ابتلا به سرطان روده
  • 19 درصد کاهش خطر ابتلا به سرطان سر و گردن
  • 20 درصد کاهش خطر ابتلا به سرطان کلیه
  • 21 درصد کاهش خطر ابتلا به سرطان معده
  • 39 درصد کاهش خطر ابتلا به سرطان مری
  • 40 درصد کاهش خطر ابتلا به سرطان کبد
  • 42 درصد کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه

با این حال، محققان همچنین ارتباط بین انجام ورزش های قلبی تنفسی زیاد و 7 درصد افزایش خطر  ابتلا به سرطان پروستات و 31 درصد افزایش خطر ابتلا به سرطان پوست را کشف کردند.

مقاله مرتبط >> ورزش کردن با کمبود خواب می تواند برای مغز ضرر داشته باشد

نویسندگان این مطالعه حدس می زنند که افزایش خطر ابتلا به سرطان پوست می تواند به دلیل قرار گرفتن در معرض نور خورشید هنگام ورزش در فضای باز باشد. در حالی که خطرات سرطان پروستات احتمالاً منعکس کننده افزایش دسترسی به غربالگری سرطان پروستات است.

علیرغم این نتایج دلگرم کننده، این پژوهش دارای محدودیت های متعددی بوده است. به عنوان مثال، این مطالعه ثابت نمی کند که تناسب اندام هوازی بالا باعث کاهش خطر ابتلا به این نوع سرطان ها می شود بلکه فقط یک ارتباط بین این دو موضوع پیدا کرده است. علاوه بر این، دانشمندان اطلاعاتی در مورد سبک زندگی شرکت کنندگان از جمله رژیم غذایی، مصرف الکل و وضعیت سیگار کشیدن آنها در اختیار نداشتند. آنها همچنین نتوانستند تعیین کنند که آیا سطح آمادگی جسمانی شرکت کنندگان در طول زمان تغییر کرده و یا ثابت بوده است.

علاوه بر این، این تحقیق فقط مردان را مورد بررسی قرار داد، بنابراین مشخص نیست که آیا نتایج به دست آمده در زنان مشابه خواهد بود یا نه.

با این وجود، نویسندگان مطالعه می گویند که نتایج به دست آمده، شواهد بیشتری اضافه می کند که افزایش آمادگی قلبی تنفسی و انجام ورزش های هوازی در سنین جوانی ممکن است نتایج سلامتی را بهبود بخشد. علاوه بر این، آنها پیشنهاد می کنند که این یافته ها می تواند الهام بخش سیاست گذاران بهداشت عمومی برای توسعه مداخلاتی برای بهبود سطح آمادگی هوازی در جوانان باشد.

منبع

ترجمه و بازنویسی شده توسط مجله پزشکی سلام

مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام از سال 1401 کار خود را در زمینه تهیه و انتشار مقالات و اخبار اختصاصی، معتبر و برگزیده پزشکی و سلامتی آغاز نموده است.

پاسخی بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

تازه ترین ها

مقالات ویژه

محبوب ترین ها