علائم فیزیکی استرس که نباید آنها را نادیده بگیرید

برای بسیاری از ما استرس فقط یک مسأله ی جانبی در زندگی روزمره به حساب می آید که یاد گرفته ایم با آن مقابله کنیم، اما مهم است که در صدد رفع علل استرس نیز برآییم. تا زمانی که این دلایل بررسی نشده اند می تواند باعث اختلالات خلقی شده و بر سلامت روان ما تأثیر بگذارد.

علائم فیزیکی استرس
تاثیر استرس بر انرژی، سلامت دندان ها، سیستم ایمنی بدن و اشتها

براساس مطالعه تیم هیپگریو، استرس عاطفی به روش های مختلف خودش را نشان می دهد که بسیاری از آنها فیزیکی هستند. در این مطلب به چهار نشانه ی فیزیکی که سلامت ذهنی و احساسی شما را تحت تاثیر قرار می دهند اشاره می کنیم.

۱- کمبود انرژی

تأثیر استرس صرفا بر روی ذهن شما نیست، استرس با آزاد کردن هورمون کورتیزول در جریان خون شما بر روی جسم شما نیز اثر گذاشته و با تسریع تنفس و ضربان قلب، تمرکز فیزیکی را درگیر کرده و بی جهت به شما احساس خستگی و سستی دست می دهد. همچنین استرس ممکن است به دلیل کمبود خواب ایجاد شود و توانایی جسم شما را برای بیدار شدن غریزی مختل کند و باعث بی خوابی شود.

مقاله مرتبط >> چرا همیشه خسته یا خواب آلودید؟

 ۲- سایش دندان

ساییدن دندان می تواند سلامت دهان شما را به خطر بیاندازد و باعث مشکلاتی از قبیل فک درد، خراب شدن دندان های دائمی و سردرد شود. ساییدن دندان ناشی از استرس با زیاد شدن فعالیت ها زمانی که خواب هستید در ناخودآگاه شما اتفاق می افتد. زمانی که شما هوشیار نیستید، بدن شما از دهانتان به عنوان روزنه ای برای افزایش استرس استفاده می کند.

مقاله مرتبط >> 3 تکنیک ذهن آگاهی و مراقبه برای کاهش استرس کاری

۳- عدم مقاومت در برابر بیماری

زمانی که استرس موجب آزاد شدن کورتیزول در جریان خون می شود، عموما مانع عملکرد منظم سیستم ایمنی بدن می شود. یکی از شیوه های مهم این کار این است که مانع آزادی هورمون DHEA که حامی عملکرد ایمنی است، می شود.

۴- تغییر عادات غذایی

اینکه وقتی ما دچار استرس می شویم تلاش می کنیم تا برای مدت کوتاهی به غذا خوردن پناه ببریم عجیب نیست، اما استرس می تواند بر عادات غذایی ما تأثیر بگذارد و ما را به سمت اولین شکلات فروشی در دسترس خود جذب می کند. خوردن ناشی از استرس اغلب با آزاد شدن کورتیزول همراه است که اشتهای شما را افزایش می دهد و با روحیه ی ضعیف شما مواجه شده و درنتیجه شما را برای خوردن غذا های در دسترس حریص تر  می کند. از سوی دیگر بسیاری از افرادی که استرس دارند میلشان به غذا نیز کم می شود اعتقاد بر این است که استرس با آزاد شدن هورمون کورتیکوتروپین که باعث ایجاد اشتها می شود، ارتباط دارد.

منبع

ترجمه و بازنویسی شده توسط مجله پزشکی سلام

مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام از سال 1401 کار خود را در زمینه تهیه و انتشار مقالات و اخبار اختصاصی، معتبر و برگزیده پزشکی و سلامتی آغاز نموده است.

پاسخی بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

تازه ترین ها

مقالات ویژه

محبوب ترین ها